Gümrük vergisi

ardatopal

Yeni Uye
Katılım
13 Haz 2015
Mesajlar
8
Tepkime puanı
0
Yaş
29
Merhaba arkadaş Ben Arda samsunda yaşıyorum 21 yaşındayım :) yeterli sanirsam :)
Ben bangood dan jjrc h12c bu dronu aldım 70 dolar ve 2 dolarlik bir sey daha aldim yani toplamda 72 dolar.
1-Gumruge takılırmı.
2-Baska bir kargomdada 2 gundur zimmet alındı yazior bu ne demek cevaplarsaniz sevinirim

Teşekkürler %p
 
Gümrük

Öncelikli olarak üye olduğunuzda size gelen mesajı dikkate alırsanız, forumumuzdan destek alabilirsiniz.
 
Gümrük vergisi

Mesaja bakmadan direk konu actim o yuzden bilmiyordum tesekkur ederim simdi duzelttim
 
Gümrük vergisi

merhaba arda.forumumuza hosgeldin.forumdan destek ve yardim beklemeden once kendinizi tanitmaniz tanisma konusunu incelemeniz gerekir.zira buradaki arkadaslar aile gibi karsiliksiz olarak yardim ve dayanisma icerisinde.sorununuza gelince yurtdisindan aldiginiz urun koli ve agirlik degerlerleri goz onune alinarak gumruge gonderilmis.uzerinde 72 $lik urun oldugunu yazan bir makbuz varsa icerigi kontrol edilip tekrar size gonderilmek uzere torbaya eklenecektir.turkiyede 100$ 70 euro vergi siniri var. ama bazen gumrukteki kontrol memuru insiyatifide gumruge tabi tutulan urunler olabiliyor.2 gunden bahsediyorsunuz .kargonun turkiyeye girmesinden 1 gun sonra gumruge gonderiliyor.gumrugun kargoyu almasi acip incelemesi ve tekrar dagitim bolgesine gondermesi zaman aliyor.yani bu etaplar dusunuldugu gibi cok hizli yurumuyor.biraz daha sabirla bekleyin urununuz yola cikacaktir.diger kargonuz icin zimmete alinmistir demek turkiyeye gelmis dagiltimak uzere bolgede oldugu anlaminda.forumda yurt disi kargolar hakinda konularida arastir.iyi forumlar :RCKolik:
 
Gümrük vergisi

Cok tesekkur ederim . Bir daha kendimi tanitmayi unutmam ☺☺ ;D
 
Gümrük vergisi

Banggood sitesi türkiyenin günrük mevzuatını çok iyi biliyor merak etme kutu üzerindeki fatura barkoduna en fazla 20$ fiyat yazmışlardır sadece kutu büyük olunca gümrüğe gönderiyorlar bazan hiç açmadan gümrükten çıkıyor bir iki gün zaman kaybı oluyor
 
Gümrük vergisi

Az once ptt nin keni sitesinden baktim ve 56 tl gumruk vergisi çıkmış :( :'( :mad:
 
Gümrük vergisi

Gozuktugu gibi
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Gümrük vergisi

Allah Allaaaaah , son günlerde bu ptt ne yapıyor böyle ya...54 tl-56 tl gibi bir rakamı sabitlemişler , çatır çatır yazıyorlar.... :-\
Ben bu işe bir anlam veremedim...72 dolarlık ürüne 54 tl vergi... :rolleyes:
 
Gümrük vergisi

Nasıl gümrüğe takılır ya. Kotanın altında arkadaşın siparişi. Şikayet gibi bir mekanizması var mı bu gümrük işlerinin? Arkadaş orayı çalıştırsın.
 
Gümrük vergisi

Bende banggood dan sipariş geçecektim kötü oldu şimdi. Geçmiş olsun. Gümrük 100 doların üstündeki kargolara %20 gümrük uygulaması lazım. Alışveriş yaptığınız kartın fatura detaylarını gösterip itiraz etmeyi deneseniz belki düzeltirler
 
Gümrük vergisi

Ufak bir hatırlatma yapmak istiyorum.
T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı | 2009/15481 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı
Posta veya hızlı kargo yoluyla gelen eşya - MADDE 45-
(1)1 (20/8/2011 tarih ve 28031 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile değişik) Türkiye Gümrük Bölgesindeki bir kişiye posta ya da hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gelen, bedeli gönderi başına toplam 75 Avro’yu geçmeyen eşyaya muafiyet tanınır.
(2) (08/4/2011 tarih ve 27899 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile eklenmiştir.) Muafiyetin aynı kişi tarafından kullanılmasının süreklilik arz ettiğinin tespiti halinde muafiyetin kullanımına sınırlama getirilebilir.
-----------------------------------------------------
Gümrük Müsteşarlığı Gümrükler Genel Müdürlüğü - GENELGE(2011/39)
POSTA EŞYASI
...
Kararın 45 inci maddesi kapsamında uygulanan muafiyet, bir takvim yılında en fazla beşkere
kullanılabilir. Bu sınırlamanın aşılması halinde, Gümrük Yönetmeliği'nin 169 uncu
maddesine göre sözlü beyan usulü çerçevesinde işlem yapılarak, Kararın 62 inci maddesi
kapsamında maktu vergi tahsil edilmesi kaydıyla eşya teslim edilir.
Mevzuatta sınır 75€ olarak geçiyor, dolar olarak herhangi bir ifade geçmiyor. Sınır hesabını yaparken doları euro'ya çevirip, öyle düşünmek gerekiyor. Ki bu günkü parite ile bu değer 84 dolara tekabül ediyor.
Ama uzun süredir uygulandığını pek görmediğim bir başka husus daha var. O da senede en fazla 5 defa VERGİSİZ alım yapılabileceği konusu. Eğer öyle ya da böyle, 6. alımınızı tespit ederlerse, 5 dolarlık bir ürün bile olsa vergi alma hakları var ...
Fakat genede tüm bunlar, 72 dolarlık bir ürünün için sanki 100 dolarlıkmış gibi işlem yapmış olmalarını açıklamıyor ... Geçmiş olsun, umarım bir şekilde hallolur ...
 
Gümrük vergisi

Arkadaslar urunu alirken saticiya dusuk ucret belirtmesi icin mesaj gonderin dikkate alip urunu 10$ gibi bir rakamla deklare edebiliyorlar.
 
Gümrük vergisi

Artık işin suyunu çıkardılar en son HK dan alışverişimde 40 usd lik siparişimi gümrüğe soktular ve eve telgraf yolladılar .
7 gün içinde gelmezseniz yurtdışına geri gönderilecektir diye ve gitmem mümkün değildi.
Sağolsun gümrük komisyoncusu bir arkadaşım var ona ödeme slip'ini içindekilerin listesini verdim gitti halletti ve benden 2 küsür TL gümrüğe giriş parası aldılar evde olmadığım bir gün gelip kapıya bir not bıraktılar.
Geldik sizi bulamadık 7 gün içinde ptt şubesinden almazsanız geri yurtdışına göndereceğiz diye neyse eşim gitti de şubeden aldı.
Bende ne kadar bildiğim küfür beddua varsa hepsini ettim, artık yoğurdu üfleyerek yiyorum.
 
Gümrük vergisi

Arkadaslar sikatet etmeyi denicem. Sikayeti urun samsuna gelince ptt nin subesinden mi yapiyim yoksa internetten falan mi yapiliyor ?

Bu arada bu benim bu yıldaki ilk yurt dışı siparişim