Şarj Aleti ve Güç Kaynağı Seçimi

Şarj Aleti ve Güç Kaynağı Seçimi

Mustafa Çoban.' Alıntı:
Güç kaynağı 12 volt 40A yani 12X40=480 Watt watt hesabına göre tamam işimi görüyor ama ilker hocamın yazısındaki şurası kafamı karıştırdı.

Daha sonra şarj aleti ve bağlı olarak güç kaynağını değiştirme derdinden kurtarır. 6S piller en yaygın kullanılan büyük pillerdir. Genel olarak bu hedefe yönelik yatırımlar yapılmalıdır.
6S pillerin dolu voltajı 24 volt civarı olduğu için şarj aletinin input voltaj değeri 24volt üzerinde olmalıdır.
Ilker hocam burada epey bir para verip aldigimiz powerlab6 MAX verimlilikte ve performansda kullanabilmek icin gerekli kriteri ortaya koymus.

Su anda kullanmayi dusundugunuz pil ve 1C ile sarj icin dusundugunuz guc kaynagi gecici olarak senin isini gorur Mustafa ;)
 
Şarj Aleti ve Güç Kaynağı Seçimi

100 watt gücü 10V ile almak istersek 10 amper akım ile alırız , 20V ile almak istersek 5 amper akımla alırız. İşin basit mantığı bu şekilde. Şarj aletinin çalışma voltaj aralığı ve amperine göre o aralıkta olan bir güç kaynağı seçilebilir. Ne kadar üst limitlere yakın olursa şarj aletinin kapasitesinden o kadar çok yararlanabiliriz. Ama illa en üst seviyede olacak diye birşey yok. İhtiyacımız olan kadar yeter.
 
Şarj Aleti ve Güç Kaynağı Seçimi

Teşekkürler Mehmet hocam, Teşekkürler ilker hocam ben öğrenmek istediğimi öğrendim.

Bunu özelde ilker hocama sorabilirdim ama belki benim gibi bir arayan olur, konu olsun diye buradan paylaşayım dedim :RCKolik: