Vbar NEO ile Gelen Yeni Kavramlar, Rescue ve Autorotation Kullanımı

Mehmet Kucuksari

Administrator
Katılım
4 Eki 2012
Mesajlar
36,463
Tepkime puanı
43,430
Yaş
51
Konum
Kocaeli
İlgi Alanı
Heli
Sağolsun gerek İsmail gerekse Rasim kardeşlerimiz, aşağıdaki konularda detaylı bir şekilde NEO ayarlarının Spektrum kumanda kullanılarak nasıl yapılacağını bizlerle paylaşmıştı.

Mikado VBAR NEO Ünitenin Spectrum Kumandalarla Ayarları
Mikado VBar Neo - Spektrum Kumandalarla Ayarlar


Ben bu konuda, ilave olarak özellikle İsmail kardeşimizin biraz hızlı geçtiği "Throttle Curve" (Gaz Eğrisi), "GYRO Menüsü" yeni anlamları ile "Rescue" ve "Autorotation" ayarlarını paylaşmak istedim.

Esas BOMBA konumuz olan NEO'nın KLASIK Throttle Eğrisi ile kullanım şeklini yarın ayrı bir konu olarak paylaşacağız inşallah. :RCKolik:


Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Vbar NEO ile Gelen Yeni Kavramlar, Rescue ve Autorotation Kullanımı

Rescue sistemi ile ilgili videolu anlatım daha sonra ilave edilecektir.

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Vbar NEO ile Gelen Yeni Kavramlar, Rescue ve Autorotation Kullanımı

Paylaşım için teşekkürler Mehmet abi :)

Motor switchi için konusu açılınca bahsediyoruz ama burda da yazalım, arayan arkadaşlar kolayca bulsun. Üç pozisyonlu bir switche atadığımızda OFF-IDLE-RUN fonksiyonlarına sahip oluyor.

OFF: Eskinin HOLD'una karşılık geliyor, motor susmuş durumda... Bu durumda bankswitch ile bank'lar arası geçiş yapamıyoruz. (VBC'de yapılabiliyor, diğer kumandalarda mümkün değil)

IDLE: Bu konuma OFF'tan gelirken motor yine çalışmıyor. Ama bu pozisyonda bank'lar arası geçiş yapabiliyoruz. Sonrasında RUN pozisyonuna alınca esc soft starttan başlıyor. Uçtuk, pil bitti, ineceğiz... Run pozisyonundan IDLE pozisyonuna geçerken, önceden ayarlı düşük bir esc yüzdesine alıyor, ama paller hiç susmuyor. Bir nevi iniş yardımcısı... Benim modelimde örneğin 2300rpm den 1600rpm e alıyor. OFF pozisyona alınca da tamamen susuyor.

İki pozisyon bir switche atarsak sadece OFF-RUN çalışıyor. Haliyle bank değişimi model çalışmıyorken zor. Motor kablolarını söküp RUN pozisyona almak gerekiyor bank değişimi için. Autorotation için şu videonun sonunda biraz uzun tutmuşum -->

RUN: Esc veya ünite governorunda o bank için ayarlı sabit bir değere (kafaturuna) soft start ile ulaşır model.. Throttle curve kullanılmıyorsa kalkış esnasında collective stickini ortalarda bir yere almak iyi olur, model kendini full negatif ile yere bastırmamış olur.
 
Vbar NEO ile Gelen Yeni Kavramlar, Rescue ve Autorotation Kullanımı

Motor switch konum isimlerini (OFF- IDLE-RUN) cok iyi vurgulayamamisim :embarras: ilavelerin ile bu acigi da kapatmis olduk Rasim :RCKolik:
 
  • Beğen
Tepkiler: fatih cebir