Uzun süredir kendime model yapmıyordum. İlk olarak kalkış kolaylığı açısından balsadan 1m kanat açıklığına sahip f3k modeli yapmayı düşündüm. Fakat balsa modele geçmek yeni bir masraf demekti bu yüzden bunu şimdilik kenara koydum. Amacım minimum masraf ile sakin uçuşu olan geniş kanatlı keyifli bir model yapmaktı. Bu kriterlerden sonra model tipi belirlenmiş oldu aslında. Yapacağım model motorsuz, 2 kanallı bir yamaç planörü olacaktı. Malzeme olarak her zamanki gibi maket kartonu ile devam edecektim. Flitetest de konulara bakarken Ridge Runner adında bir yamaç planörü gördüm. Modelin kamberli bir kanat yapısı var, kanat açıklığı istediğim gibi 1.5 m ve motorsuz bir planör.
Modele karar verdikten sonra planı autocad e aktarıp ne kadar, kaç tane maket kartonu ihtiyacım olduğuna baktım. Parçalar geniş ve uzun olduğu için 50x70cm lik maket kartonuna sığmadı. 70x100cm lik maket kartonuna 2 parça hariç sığdı. Diğer 2 parçada uzun olduğu için 70x100cm lik maket kartonu lazımdı. Biraz kırtasiyeleri gezdikten sonra 2 tane 70x100cm lik maket kartonu aldım, planı ozalitçide çıkarttım ve dün parçaları çizmeye başladım. Yavaş yavaş modelin yapımını bu konuda paylaşıcam.
Daha önceden de yamaç planörü yapmıştım. Uygun yamaç bulamadığım için erken pes edip planöre motor takmıştım
Merak eden olursa konusu burada:
Modelin Flitetest konusu için
Planı İndirmek İçin
Örnek Video
*İki parça hariç diğer parçalar tek maket kartonuna sığıyor.
*Parçaları kesip yerine bantlıyorum.
*Planı kartona geçirmek için karbon kağıdı kullanıyorum.
Modele karar verdikten sonra planı autocad e aktarıp ne kadar, kaç tane maket kartonu ihtiyacım olduğuna baktım. Parçalar geniş ve uzun olduğu için 50x70cm lik maket kartonuna sığmadı. 70x100cm lik maket kartonuna 2 parça hariç sığdı. Diğer 2 parçada uzun olduğu için 70x100cm lik maket kartonu lazımdı. Biraz kırtasiyeleri gezdikten sonra 2 tane 70x100cm lik maket kartonu aldım, planı ozalitçide çıkarttım ve dün parçaları çizmeye başladım. Yavaş yavaş modelin yapımını bu konuda paylaşıcam.
Daha önceden de yamaç planörü yapmıştım. Uygun yamaç bulamadığım için erken pes edip planöre motor takmıştım
Merak eden olursa konusu burada:
Bu LİNKİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Modelin Flitetest konusu için
Planı İndirmek İçin
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Örnek Video
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
*İki parça hariç diğer parçalar tek maket kartonuna sığıyor.
*Parçaları kesip yerine bantlıyorum.
*Planı kartona geçirmek için karbon kağıdı kullanıyorum.
Son düzenleme: