10 Yıl öncesi modasına biz de uyalım :)

Mehmet Kucuksari

Administrator
Katılım
4 Eki 2012
Mesajlar
36,417
Tepkime puanı
43,398
Yaş
51
Konum
Kocaeli
İlgi Alanı
Heli
Çoğumuzun bildiği üzere sosyal medyada son dönemde “10 Yıl Öncesi ve Sonrası” (10yearschallenge) çılgınlığı başladı :rolleyes:

Her ne kadar RCKOLIK olarak 10 yıllık geçmişimiz olmasada biz de bu modaya uyalım dedik :lollol:

Hem böylelikle eski üyelerimiz eski günleri hatırlamış, yenilerde eski halimizi öğrenmiş olur.

MART 2013 Forum Arşiv linki :

NOT : Kısmı de olsa arşivlenen konulara tıklayarak forum içerisinde gezinti yapabilirsiniz :hoppa:

NOT : Banner aldanmayın lütfen (bir şekilde banner resmî yanlış arşivlenmiş) Bu linkler forum kurulumundan 5 ay sonrasına ait. O zaman için henüz sadece 158 üyemiz varmış ;D

NOT: Son konu içeriklerine özellikle dikkat :lollol: İçerik üretip konu açan sadece ben ve Türker olunca sadece ve bolca HELİ konuları var :D


Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Son düzenleme:
Bir zamanlar Geminin kaptanı @Celalettin Yazkan Kaptan vardı sonra Ergün Gürer hocam vardı hiç uğramaz oldular.
Celalettin abimizi Tapatalk nedeniyle kaybettik ne yazık ki :(

Ergün ise hobiye ara verdi ama 6 ay önce Kocaeline taşındı. Sahada olmasa da özel hayatta eşlerle beraber görüşüyoruz ve hobiye dönüş için baskılarım devam ediyor :)
 
Eskilerin tadı her zaman güzeldi ,çünkü Ömer abinin dediği gibi giden öylece gitmedi ki , ömürlerimizden de gitti.Bir şekilde Türker'imden ilk helimi almıştım , ama korkudan mı , bilgisizlikten mi , birkaç yıl raf süsledi ;D
Fakat hala yeri özel ve ayrı , artık EC135 içinde müthiş tatlı bir emeklilik geçiriyor , model aldım ama hiç satmadım ,hepsi sanki bana cansız bir nesneden öte , ayrı bir sevgi duyduğum yoldaş oldular.Bu arada forum kardeşliğim daha da gelişti ve bana en çok faydası ,normal hayatta asla tanışamayacağım kardeşler ,abiler bulmama sebep oldu ve kendimi ilk defa bir ortama ait hissettim,Bunların parayla pulla ölçülebilecek bir yanı olamaz ,çok değerli ve mutluluk verici kazanımlarım oldu çok şükür:thumbup::RCKolik:
İlk uçuşum ve ilk kırımımı paylaşayım , challenge olsun :lol::lol:

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Bana da daha dün gibi geliyor ki sizlerle tanışmak için geç kalmışım abi 3 yılı geçmiş, su deposunun oradaki benim ilk buluşmama katılalı. O gün orada mordo abi, özkan abi, türker abi ve sen vardın mehmet abi. İyi ki rc kolik var ve daha uzun yıllar olacak inşallah.:RCKolik:
 
Ht’in son demlerinde, orayi kurtarmaya calisirken, @Rasim Öztürk un yonlendirmesiyle forumumuzda da yazmaya baslamistim. Aradan bir iki ay gectikten sonra ilk defa Kocaeli’ye ziyarette bulunmustuk. Mehmet abiyle, Turkerle ilk defa gorusmemize ragmen yillardir gorusemeyen arkadaslar gibiydik. O zaman anlamistim bunun yillarca surecek bir arkadaslik oldugunu :)
 
Ben de vakti zamanında hobiye ısınmaya çalışırken bir yuva, bir aile, samimi bir ortam arayışlarındaydım. Hobimiz ağırlıkla maddiyatla alakalı olduğundan, öğrencilik dönemimde genel bir merak vardı "kumandalı araçlara" ama faaliyete dökülmüş bir girişim hiç olmadı. Sonrasında kısa bir yüksek lisans denemesi ve hemen arkasından uzunca bir askerlik döneminden sonra bol bol zamanım oldu bir hobi edinmek için. İş arama dönemi, inişli çıkışlı zamanlar, sonra kpss sonucu eskişehire yerleşmemle düzenli bir gelire sahip olabilmiştim ve daha sağlam adımlar atmak istiyordum.

Askerlik sonrası HT ile tanışmış, takip etmeye başlamıştım. Ama arkadaş ortamları orhanlıdaydı daha çok, ve ben çok da içine girememiştim. Zaten yönetiminde gittikçe artan bir ilgisizlik durumu da vardı. Hobimizle hiç alakası olmayan, hatta uygunsuz içeriğe sahip bir reklam konusu bile sitede durdu, kimse el atmadı, o kadar ilgisizdiler. Sonradan hobiye ve ortama dahil olan bizler ise çırpınma halindeydik, onca emek var yazık olmasın diyerek. Bu forumun öncüsü abilerimizden ilk haberimin olması da o site sayesindedir, belli başlı herkesin orda da hesabı vardı ve bir dönem aktiftiler.

2012 aralıkta işe başladım. Yeni şehrime alışmaya çalışırken hobiye giriş için de fazla zaman kaybetmedim. 2013 şubat gibi ilk 450 modelimi aldım. Tabii o zamanlar cahillik tavan, pek yolunda gitmedi. Tecrübe zamanla kazanılıyor. @Emre Kaman abimle de forum üzerinden bir tanışıklık var belki ama reelde yok henüz. 2013 mart gibi de sitemize üye oldum ama ilk başlarda çok katılımcı olmadım. Zaten hobide de çok yol alamadım, mikro modellerle işin içine girmeye çalıştım. Sonrasında araba işine el attım, o da keyif vermedi. 2014 te tekrar heliye bu sefer daha sağlam giriş yaptım. Emre abi ile de onun trex 700 zamanları araziye çıkmaya, tecrübe tarafını geliştirmeye başladık. İlk buluşmamız da Emre abinin dediği gibi unutulmazlar arasındaydı, Mehmet abi Türker abi... O zamanlar Mesut abi ve Cenk abi de yer yer katılıyorlardı. Mordo abi, Özkan abi aynı şekilde... O zamanlar Türker abinin mode2 zamanları, bir funnellar yapıyordu, hayatımda ilk defa 3d yapılıyor gözümün önünde, benim için çok etkileyiciydi.

Sonra sonra devamı geldi işte, modeller ekipmanlar habire değişti. 2015 te güzel gezdik düzce yozgat adana... 2016 da yasaklar düzenlemeler geldi... 2017 de benim hayat yoğunlaşmaya başladı sonlarında evlendim, 2018 de yine arazi işi çok olmadı ama bir önceki yıldan daha iyiydi. Bu yıl da yine elimizden geldiğince katılım gösterir ailemizle bir arada oluruz. Ama hobinin gittiği yer de iyi değil yani.. Compass, msh derken... Diğer markaların da çok aktif olduğunu söyleyemem. Olsalar bile doların 2 lira olduğu zamanlar biz iyiydik, şimdi 5.5 olduğu zamanlar iyi olamıyoruz. Modelleri küçültürüz, keyfi düşürürüz ama yine de bırakmayız. Az az da olsa takılmaya, eğlenmeye, muhabbete devam...

:RCKolik::RCKolik::RCKolik: