27-28 nisan Arslanbey Buluşması
Günün Raporunu yazmak da bize kısmetmiş
;
Günün Katılımcıları, Sn Başkanımız Turgut Bey, Ömer abimiz, Ragıp, Fırat, Hakan, Aydın ve yakışıklı oğlu efe, son saatlerde aramıza katılan yeni modelci adayımız Hasan KUNDAKSIZ (yakın arkadaşım),
Sahaya ilk gelen olarak ilk işim semaveri yakıp çayı demlemek oldu ve motora yaptığım ayarlarda değişiklik varmı diye depoyu doldurayım derken baktım benzin modele akıyor, ne yazıkki ilk aksilik depo kapağı çatlağı oldu bu sorunu birz uğraşla loktayt yapıştırıcı kapağını keserek çözdüm, bu arada fırat kardeşimiz sahaya geldi ve peşinden Ragıp elinde çim biçme makinası gözünde amele gözlüğü ile sahaya teşrif etti
sağolsun pistte ufak bi temizlik yaparak kalkışa müsait bir yer ayarladı, ilk uçuşu ben yaptım, uçuş güzel olmasına rağmen inişde pervane kırmayım diye motor stopda ineyim derken sert bir inişle iniş takımını elime aldım
bu arada ömer abimiz meşhur heli motorunun son ayarlarını mükemmel bir şekilde tamamlayarak güzel uçuşlar gerçekleştirdi, Fırat kardeşimiz rüzgarın azizliğine uğrayarak extra modelini Tezcan fabrika sahasına kadar yolladı ancak baktıki gelmeyecek kumandayı Ragıba teslim etti oda tabi fabrika çatısına inmektense
bahçesini tercih edip oraya kondurdu modeli
fırat biraz maraton koşu biraz depar derken bahçeden sağ salim alıp geldi modeli, ilerleyen dakikalarda da Aydın kardeşimiz yakışıklı oğlu efe ile birlikte sahaya geldi Wing dragonunu biraz yadımla başarılı bir şekilde uçurdu, ilerleyen günlerde daha başarılı uçuşlar gerçekleştireceğinden eminiz, oğlu efede arazi tip aracı ile modelciliğe en sağlam başlamanın yolu ayağın yerde olması diyerek
, güzel güzel eğlendi,
Turgut bey ve ömer abi ile sahada neler yaparız konularını konuşup saha turu ardından bugün bir model kırmak bana yetmez diyerek
Ragıbın Black blade modelininde kumandasını ele geçirip uçayım dedim ama motor stop dan modeli baş aşağı hower ile yere sapladım, neyseki modelde ciddi hasar yok
bu arada Hakan da yeni yaptığı depron exstra modeli eline almış koşa koşa sahaya gelmiş, kumandayı bana uzattı ama bugünlük 2 model kırmak bana yeter diyerek kumandayı Ömer abiye pasladım,
ilk kalkış denemesinde modelin ayarsız olmasından uçak sert bir inişle uçuşu reddetti, ufak ayarlar ile modeli uçurarak Hakana teslim ettim, oda gayet güzel uçuşlar gerçekleştirdi.
Lafı uzatmayayım kısaca ortam çok güzeldi gelen gelemeyen herkeze teşekkürler, kırımsız günlerde buluşmak dileğiyle esen kalınız