30.000 metre'den Uçakla FPV

Mehmet Kucuksari

Administrator
Katılım
4 Eki 2012
Mesajlar
36,417
Tepkime puanı
43,398
Yaş
51
Konum
Kocaeli
İlgi Alanı
Heli
Öncelikle bu güzel paylaşımdan dolayı ClubRc'den Cem Ozkaynak arkadaşımıza teşekkürler.

Benimde çalışmaları çok beğendiğim Rcexplorer.se'den aynı zamanda Flitetest'den tanıdığımız David Windestål'ın en son FPV macerasını hepinizin izlemesi lazım. Multiplex Funjet'i balonla 30bin metreye çıkartıp oradan aşağı süzülüyor.

Kullandığı ekipmanlar standart sayılır; UHF sistemi olarak Melih Karakelle'nin Flytron firmasından Open LRS ve gene flytron'dan Simple OSD kullanıyor.

Projenin detayları burada: FPV to Space and back | RC Explorer

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Bu da hızlı bir şekilde videonun türkce tercümesi

Hava balonu ile rc kontrollü ucak gönderme ve sonrasında FPV olarak canlı yayın ile uçağı yere indirme denemesi. Bu amaç için hava balonu ve GoPRO-2 takılı Multiplex Funjet kullanılıyor.Uçak havalanırken araba ile takip edip anteni sürekli aynı yönde takip etmeye çalışıyorlar.

10.000 mt de görüntü ve kontroller normal iken 30.000 mt cıkınca problem başlıyor.Sonradan tüm iletişim gidiyor. Balon 66 dak yolculuk yapıyor ve tahmin ettikleri üzere daha sonra patlıyor. Bu sıra yükseklik 33.000 mt

Fakat problem bu noktadan sonra kritik hale geliyor. Zira plan, balon patlamadan önce uçağı uzaktan bırakmak.Balon önce patladı için uçağa dolanma ihtimali var. Neyse uçak düşmeye başlıyor. Görüntü az da olsa gelince uçağı balondan ayırmayı beceriyorlar.

Fakat bu seferde balon kurtulurken verici antenlerine zarar veriyor ve görüntü yeniden gidiyor.

Uçak alçalmaya devam ediyor. Sonra görüntüyü yeniden yakalıyorlar. Bu seferde uçak olması gereken noktanın aksine gölün ötür tarafında çıkıyor. FPV görüntüsünde gördükleri yola yakın bir yere indirmeyi hedefliyorlar ki gidip sonra alabilsinler.

Ve sonucta uçağı gidip alabilecekleri yola yakın bir noktaya indirmeyi beceriyorlar
 
Ynt: 30.000 metre'den Uçakla FPV

David 30.000 metreye çıktıysa bence bizim KOMHAVK FPV Ekibi bunu en az 35.000 yapar. :laugh: Neden olmasın. %p

Bu arada o görüntüyü kaydettiği GoPro2 kamerasından bende de var. Tozlanmasın diye arabadan bile çıkartmıyorum, adam gözünü kırpmadan semaya gönderdi gitti. 30.000 metreye çıkacakmış bak bak... :lol: