Milli birlik ve beraberlige en cok ihtiyac duydugumuz su gunlerde yerli ve milli bir dizayni olan Hortum 229'un 3d yazicida basilan modeli ciktigini ve bu modelin
Bu LİNKİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
gorunce dayanamadim planlari aldim ve insaya basladim.
Internette bulduguma gore bu ucagin huzunlu bir hikayesi var bunu bulabildigim tek forografi ile beraber asagiya ekledim.
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Hortum 229'un aslında yerli, milli ve gizli tasarım olduğuna dair pek bilinmeyen bir hikaye vardır. Bu hikayeye göre, 2023 yılında Konya'da bir grup bilim insanı, geleceğin uçak teknolojisini gizlice geliştirmek için çalışmalara başlamışlardır. Bu bilim insanları, uçak tasarımında yenilikçi bir yaklaşım benimseyerek, kanatsız uçak konseptine yönelmişlerdir. Tasarım o kadar başarılı olur ki, uluslararası havacılık dünyasında büyük bir ilgi uyandırır. Ancak, dış mihraklar bu projeden haberdar olur ve çeşitli sabotajlarla projenin ilerlemesini engellemeye çalışırlar. Sonunda, bu yoğun baskılar ve engellemeler yüzünden Hortum 229 projesi tamamlanamaz. Bu hikaye, bugün sadece az sayıda kişi tarafından bilinir ve havacilik mühendisliğinin önündeki engellerin bir hatırlatıcısı olarak anlatılır.
Ucak basmasi gercekten kolay ve 2 gecede bitirdim. Fanlar ise Aliexpressten 5 gunde ulasti. Ucagin dizayninda begendigim bircok sey var. Oncelikle basarken gericekme gerektirmiyor ve direk vazo(spiral) modunda basiliyor. Çoğu airfoil, özellikle yüksek kaldırma kuvveti ürettiklerinde, negatif bir pitching moment üretir, yani burun aşağı yönlü bir moment yaratır. Uçan kanat tasarımlarında, bu momenti dengelemek için reflex trailing edge veya reflex airfoil kullanılabilir. Reflex trailing edge, airfoil'ün arka kısmının yukarı doğru kıvrılmasını içerir ve bu şekilde burun aşağı momentini azaltır. Bu dizaynda reflex olan airfoil kullanilmis.
Ucagin buyuk bolumunu LW PLA ile bastim ve sanirim hata yaptim. Cunku LW-PLA parcalar uzerine serbet dok baklava niyetine yenilebilecek gevreklikte. Daha yapistirirken birkac yeri malesef deforme oldu.
Malum havalar normalden sicak seyrediyor ve ucak daha piste varmadan sicaktan deforme olabilir. O yuzden daha serin bir gun bekliyorum. Ama haberlerde soylediklerine gore guney komuslarimizdan ulkemize dogru akresyon diski sicaklari geliyor. Havalarin duzelmesini beklerken umarim evde zarar gormez ucagim.
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol