3D Printer Uçak planları

Ayhan T@N

Yeni Uye
Katılım
11 Kas 2015
Mesajlar
46
Tepkime puanı
12
Yaş
54
Arkadaşlar Merhaba Hobiye geri döndüm ben strafordan çaylak yapıp uçurmuştum şimdi 3D yazıcıdan model uçak yapmak istiyorum benim sizden ricam bu iş için 3D yazıcı Tavsiyesi ve uçakların planları ücretsiz mecbur kalırsak ücretli planları dosyaları nerden bulabilirim yardımcı olursanız sevinirim şimdiden çok teşekkür ederim
 
Arkadaşlar Merhaba Hobiye geri döndüm ben strafordan çaylak yapıp uçurmuştum şimdi 3D yazıcıdan model uçak yapmak istiyorum benim sizden ricam bu iş için 3D yazıcı Tavsiyesi ve uçakların planları ücretsiz mecbur kalırsak ücretli planları dosyaları nerden bulabilirim yardımcı olursanız sevinirim şimdiden çok teşekkür ederim
Merhaba @Ayhan T@N bey,

Eminim konuyu benden daha iyi bilen arkadaşlar daha net cevaplar vereceklerdir, ben kısaca bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalışayım. ;)

1-) Anladığım kadarıyla Çaylak ilk modeliniz ve bundan sonraki 2.modelinizi 3D printer ile yapmayı düşünüyorsunuz. Doğal olarak da uçuş tecrübeniz çok fazla değil, doğru mudur ?

Şimdi aşağıdaki konudan da görüleceği üzere 3D printer uçaklar yapıları gereği bu işe yeni başlayan ve çok tecrübesi olmayan arkadaşlara önerilmiyor.




2-) 3D Printer seçim konusu teknolojik olarak değişebilen bir konu. Burada esas olan kalemlerden bir tanesi bu iş için ayıracağınız bütçe. Bunu belirtirseniz daha net yardım alabilirsiniz. Bunun harici zamanında açılan 3D printer seçim konularına da bir göz atmanızı tavsiye ederim.

 
Benim tavsiyem de strafor veya fotoblok modellerledevam edip tecrübe kazanmak yönünde olacaktır.

3D baskı uçak planları konusunda da şöyle bir tespitim var; bedava olarak paylaşılan tasarımlar genellikle hem tasarım hem mühendislik açısından daha alt seviyede kalan uçaklar oluyor. Bunun sonucu da nispeten kötü bir aerodinamik tasarım, beraberinde gereksiz fazla ağırlığı olan bir model ve bunların sonucunda da uçmayan veya uçsa bile kötü uçan modeller oluyor. Öte yanda, ücretli tasarımların arkasında çoğu zaman daha detaylı, bilgiye ve tekniğe dayanan, emek harcanmış çalışmalar, mühendislik oluyor. Bunun sonucu da daha hafif (en azından gereksiz ağırlığı olmayan), mukavemeti ve aerodinamiği optimize edilmiş iyi uçan modeller oluyor. Tabi her iki durum için de istisnalar var onu da unutmak lazım, yani nadiren de olsa, iyi bir tasarımın bedava olarak bulunması veya terstarafta, paralı olan bir tasarımın çöp olması da mümkün. Biraz tecrübesi olan birisi tasarıma, boyutlarına, ağırlığına bakarak bir öngörüde bulunabilir, ama bu yeterli tecrübesi olmayan birisi için pek kolay bir iş olmayacaktır. Velhasıl, bu istisnaları bir kenara bırakırsak eğer benim fikrime göre "tasarıma verilecek paradan tasarruf etmek için" ücretsiz tasarımlara yönelmek o uçakta kullanılacak olan malzeme, ekipman ve vakti riske etmek anlamına gelir iş plan parasından fazlasını kaybetmekle sonuçlanabilir.
 
Çok teşekkür ederim
Çaylak modeli baya uçurdum çok iyi olmasa da uçuşların normal sayılır kırımsız iniş yapıyorum inşallah burdan videoları paylaşırım
O zaman rotayı fotoblok uçaklara çeviriyim
Cessna 152 modelin fotoblok planları mevcutmu ücretlimi almam gerekiyor
Teşekkürler
 
Bu modelin planı elinde olan varsa paylaşır mısınız fotoblok yapıyım elektroniğim hazır

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Sahibinden de bir kaç tane ilan var. Satın aldıkları 3D modeli basıp satıyorlar. Zaman ve filament hesabı yaparsan, uygun fiyatına geliyor, fakat kırımdan sonra tamiri imkansız. Satın aldığınız kişinin insiyatifine kalırsınız. Kendi modelinizi alayım derseniz 25€ dan 55€ kadar model satılıyor. de bir çok model mevcut ve onlarca kişi denemiş yapmış. Youtube de yayınlamış, sıkıntısız stabil uçan modeller. Uçak için birçok güzel model mevcut. Özellikle quadcopter için gözü kapalı basacağınız çok güzel modeller mevcut.

Sorunuza gelince, burada kimse satın almış olduğu 3D modeli paylaşacağını sanmıyorum.

Youtube’de arama yaparsanız, amatör modellerin stl dosyalarına ulaşırsınız.

Paralı modeller için beğendiğiniz model için özel arama yapıp, facebook gruplarında veya özel yabancı forumlarda modellere ulaşmak mümkün.