3gx swash problemi...

Mustafa Güney

Çalışkan Uye
Katılım
30 Nis 2014
Mesajlar
227
Tepkime puanı
157
Yaş
47
Konum
trabzon
İlgi Alanı
Hepsi
Arkadaşlar 3 gX ayar yaptım uçuyorum... Ancak önceleri ara ara olan problem tekrarladı. Önceleri pek umursamıyordum. Fakat şu an 3D uçtuğum için helinin stabilitesi daha bir önem kazandı.

Problemse şu:
Normal uçuşta herşey yerli yerinde Uçuş stabil. Fakat ıdle up açtığım zaman gaz artı ve eksi yüzdeyken elevatör servosu diğerlerine göre daha fazla hareket ediyor... Kumandam JR 11X zero. Kontrol ettim hiçbir mix aktif değil.
 
3gx swash problemi...

Elavatör portlarının gaini daha yüksek olabilir veya modelde çok titreşim varsa aynı sorun olabilir.

En güzeli portların ikisinide 12 yönünde sabitleyip. 3gx i programdan tekrar güncel versiyonu kurup sonra üniteyi güzelce tekrar kurmak.
 
3gx swash problemi...

Sadece ıdle up yaptığım zaman bu hareketi yapması garip... Acaba kumanda da atladığım bir ayar mı var? Sizin söylediğinizi de bir deneyeyim Arda bey.
 
3gx swash problemi...

Mustafa Güney' Alıntı:
... Fakat ıdle up açtığım zaman gaz artı ve eksi yüzdeyken elevatör servosu diğerlerine göre daha fazla hareket ediyor...
Uçarken bunu nasıl tespit ettiğinizi anlayamadım Mustafa Bey ?

Eğer model yerde pervane duruyorken yapıyorsa onun bir önemi yok gyro'lar devrede olduğunda bu şekilde anlamsız hareketler yapabilir ünite, uçarkende yapıyor anlamına gelmez.

Ama üniteyi DIR menüsüne alıp gyro'ları devre dışı bıraktığınızda eğer yapıyorsa o zaman sorun var demektir.
 
3gx swash problemi...

Türker bey... Model havada sürekli kayınca modeli yere alıp denemeyi yaptığımda gördüm servo hareketini. Ayrıca dır menüsünde herşey normal. Servolar düzgün hareket ediyor. Dır menüsü geçince yine aynı muhabbet. 3gx yeniden ayar yaptım ama nafile. Sorun düzelmedi.
 
3gx swash problemi...



Mustafa Bey ben bu sorunun tamamen aynısını yaşadım. 3gx üniteyi nerde konumlandırıyorsunuz. ? Tail case üzerinde titreşim alabiliyor.

İdle açınca yapıyorsa fazla titreşimden dolayı yapabilir ünitenin altına kalın çift taraflı kullanının ünitenin üstünde cırt kelepçe varsa sökün.
 
3gx swash problemi...

Arda bey model yerdeyken gözlemledim... Yani motor filan çalışmıyordu. Acaba yükselişlerde kuyruk dengesini sağlayan bir ayar vardı... Ondan olabilir mi diye şüpheleniyorum. Gerçi ayarın hangisi olduğunu unuttum :)