450 quad malzemeleri

Katılım
12 Tem 2015
Mesajlar
49
Tepkime puanı
0
İlgi Alanı
Multikopter
Oncelikle herkese merhaba
450 sinifi bir quad topluyorum bu islerde yeniyim bu konuyu oncelikli acma amacim aldigim malzemelerde bir hatam falan varsa yardim almak eksigim varsa yardimlarinizla gidermek ikincil olarak benden sonraki arkadaslarada ekstra bir ornek sunmak. Gelelim malzemelere

FRAME
NEEWER® 4-Axis HJ450 Frame Airframe FlameWheel Strong Smooth KK MK MWC Quadcopter

PROPELLER
Cheerwing® Carbon Nylon 10x4.5" 1045 CW CCW Propeller Multicopter QuadCopter Black&Red 8PCS Ship From US

FLIGHT CONTROLLER
Hobbypower KK2.15 Multi-rotor LCD Flight Controller V1.9S & Protect Case Box KK2.0 KK2.1

ESC
Andoer 4Pcs Simonk 30AMP 30A SimonK Firmware Brushless ESC w/ 3A 5V BEC For DJI F450 Align TREX 250 450 RC Multicopter Qudcopter Helicopter ESC Part

CHARGER
iMAX B6 OEM Battery Balance Charger For 1-6 cell Lipo, Li-ion, LiFe (A123), Pb, 1-15 cells NiCd and NiMH Batteries

MOTOR
XCSOURCE 4Pcs Emax XA2212 980KV 3S Brushless Motor for Mini 250 FPV Quadcopter RC016

RC1
FlySky 2.4GHz 9 Channel Digital Transmitter and Receiver Radio System

RC2
Turnigy 9X 9Ch Transmitter w/ Module & 8ch Receiver (Mode 2) (v2 Firmware)

BATTERY
Floureon® 2 Packs 11.1V 3000mAh 30C Li-Polymer/Lipo Battery Packs RC Battery with Dean-Style T Connector for RC Airplane, RC Helicopter, RC Car/Truck, RC Boat

Malzemeler bunlar kumanda ve lipo yu almadim sadece kumanda konusunda kafam karisti.Bazi konularda turnigy 9x alirsaniz yanina frsky modul alin diyo(failsafe icin)
Rc2 bildigimiz turnigy9x
Rc1 ise forumdaki indeks konularinda yeni baslayanlar icin onerilmis flysky th9x acaba bu kumandanin modulu ne failsafe mevcutmu? kumanda konusunda beni aydinlatirsaniz sevinirim birde unutmadan bu kumandaya lipo takmak istesem hangi ozelliklerde bir lipo uygun olur?

Eksik gordugunuz birseyler varsa lutfen belirtin yardimlariniz icin simdiden tesekkurler..

Ps: Konuyu mobilden yazdim yazim hatalari, konu duzeni vs. icin kusura bakmayin...
 
450 quad malzemeleri

Can merhabalar,

Şu aşağıdaki konuda, hangi malzemenin gerekeceğini ve niye gerekeceğini ayrıntıları ile anlatmıştım. İstersen ilkönce bir orayı incele, sonra anlayamadığın kısımlar olursa yardımcı olalım.


İkinci olarak, alışveriş için Amazon çok doğru bir tercih olmayabilir. Fiyatları, BANGGOOD, eBay ve aliexpress'e göre daha yüksek ve bir çok ürünün Türkiyeye gönderimi yok...

Kumanda hakkında ise durum şu şekilde;
Forumdaki Flysky TH9X ve Turnigy9X ile ilgili tanıtım konularını biraz incelersen göreceğin üzere ikisi de AYNI kumanda.
- Kumandanın asıl üreticisi Flysky firması
- Turnigy kumanda, HOBBYKING için Flysky tarafından üretiliyor.
- Aralarındaki fark şu:
* Turnigy 9X üzerindeki anten kumandaya takılı fakat, TX modülüne lehimli. BU nedenle, anten kablosunu kesmeden modül değiştirilemiyor.
* Flysky TH9X üzerindeki anten doğrudan TX modülüne monteli. Yani modül değiştirmek için sadece modülü yerinden çıkarmak yeterli, ek bir uğraş gerekmiyor.

Failsafe özelliği, kumandaların değil daha ziyadesi ile alıcıların özelliğidir. Failsafe özelliği, multiler için o kadar da faydalı bir özellik değildir. Sinyal kesildiği zaman alıcının nasıl davranacağını belirler. Flysky/Turnigy alıcılarda sinyal kesildiği zaman motorlar durur, bence bu özellik yeterlidir.

FrSky alıcıyı kimin failsafe için önerdiğini bilmiyorum ama FrSky alıcı ve verici ikilisi için failsafe uçaklarda belki ek amaç olabilir ama multilerde değildir... Kullanım amacına göre Telemetri ve Failsafe özellikleri de isteniyor olabilir ama güvenilirlik ve uzun mesafe bu verici/alıcıların asıl tercih sebebidir.

Kumandalar için LiPo kullanımına gelince ;


Ben de yukarıdaki yazı ile temel olarak aynı fikirdeyim. Kumandalarda lipo kullanımına gerek yok. Nerede ise tüm kumandaların içinde NiCD/NiMH şarj devresi bulunur. "LSD-Low Self Discharge", "Ready To Use" ya da benzeri, şarjını uzun süre koruyabilen şarjlı pil alıp kullanmak daha mantıklı... Ama gene de öneri istersen ben Hobbyking'in 1500Mah'lık LifePo4 pillerini önerebilirim. Ama yüksek kargo fiyatı nedeni ile almak çok pahalıya gelir.
 
450 quad malzemeleri

Zafer bey ilk olarak konunuzu incelemistim zaten

Amazondan alma sebebim erken elime ulasmasini istemem ve turkiyede degilim suanda amerikadayim.

Multiler icin failsafe gerekli degil demissiniz acaba benmi yanlis biliyorum failsafe motorlarin aniden durmasi yerine kademeli olarak yavaslamasi belli sure sonunda durmasi degilmi bu sayede model yuksekteyken olasi bir sinyal kaybinda direk cakilmasi yerine goreceli olsa daha guvenli bir inis saglamazmi yada yanlis dusunuyorsam lutfen belirtin.

Kumanda icin lipo konusunu inceledim bu bilgiler isiginda liposuz kullanmak daha makul gorunuyor tesekkurler bilgilendirme icin.

Son olarak cevaplanmis sorulari tekrar tekrar soruyo olabilirim kusura bakmayin indeks konularinin buyuk bir kismini hizlica goz gezdirdim fakat vaktim olmadigi icin tam Hakim olamadim aceleci davranma sebebim turkiyeye donicem donmeden malzemeleri tamamlamak istiyorum ve almiskende isime yaramiycak bir seye para vermekde istemiyorum isin acikcasi simdilik baslangic olarak bu malzemeleri toplayip tr de duruma gore cinden parca alarak upgrade etmeyi dusunuyorum modeli...