www.bilimselyuzme.com

adam benzinli testere motorundan kendi helisini yapmış

Bu adam bı benzin motoru takip başarılı helikopter uçuran ender efsanelerden biri. Hem de 15 yıl önce. Sonrasında tonla ucube takıntılı kişiler denediler yerden kalkan benzinli helikopter yapamadilar. Benim kastım frami ile birlikte yapan kişiler arasında. Benimde tamamı orjinal 700 sınıfı gasser yapma isteğim var. Konverdiyon kiti değil hem de orjinal 700 gasser. 30cc lik bı motor aldım. Bakacaz duruma :saygilar:

• Beğen
Tepkiler: TÜRKALP KUCUR
Bu adam bı benzin motoru takip başarılı helikopter uçuran ender efsanelerden biri. Hem de 15 yıl önce. Sonrasında tonla ucube takıntılı kişiler denediler yerden kalkan benzinli helikopter yapamadilar. Benim kastım frami ile birlikte yapan kişiler arasında. Benimde tamamı orjinal 700 sınıfı gasser yapma isteğim var. Konverdiyon kiti değil hem de orjinal 700 gasser. 30cc lik bı motor aldım. Bakacaz duruma :saygilar:
Yapamamalarının nedeni ne benzinli motorla uçaklar patır patır uçuyor.

• Beğen
Tepkiler: TÜRKALP KUCUR
Yapamamalarının nedeni ne benzinli motorla uçaklar patır patır uçuyor.
Uçağı uçuran motor değil kanatlar. Heliyi uçuran ise motor :) Haliyle uçakta motor soğuma imkanı buluyor çoğu zaman. Ama helide belirli bir rpmde uçuş boyunca çalışmak zorunda. Rolantiye aldığın bir durum yok. Haliyle soğuma işlemi gerçekleşmiyor. Uçakta sürekli bir hareket olduğu için hava kanalları ile etkili bir hava soğutma oluyor. Fakat helide yine yeterli hareket olmayabiliyor uçuş tarzına göre. Olsa dahi dediğim gibi rolanti yok hiç bir zaman. Ana sebepler bunlar. Ama olmaz da değil. Sürekli olarak hareket halinde olacak şekilde uçuş yapılsa yani alan turları vs gibi ve uygun havalandırma kanalları ile biraz da zengin çalıştırılarak falan uygun sıcaklıklarda tutulabilmesi lazım motorun. Tabi bir tahmin.

Nitro motorla bir heli uçuşu paylaşayım. Motorun çektiği acı malumunuz :)
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol