Aksiyon-fpv (Proximity Flying) ve Blackout Mini H Quad İnceleme

irfan

Çalışkan Uye
Katılım
31 Tem 2013
Mesajlar
484
Tepkime puanı
347
Yaş
40
Son gunlerde adindan sikca bahsedilen "Aksiyon-FPV (proximity flying)" dalina adim atmis bulunmaktayim. Bugun size yeni modelim olan "Blackout Mini H Quad "imi tanitacagim.

Oncelikle bu alana adim atmak isteyen arkadaslara yabanci forumlarda arastirma yapmalarini tavsiye ediyorum zira 220-330 sinifi bu quadlar hakkinda yerli yeterli kaynak bulunmuyor. Yurtdisinda ise bayagi bir populer haldeler.
Quadlarin boyutlari nedeniyle tum ekipman kumanda ve yedekler dahil bir sirt cantasina veya tek bir aluminyum canta ile heran heryerde sizlere ucma firsati sunuyor. Buda modelleri cok cazipkiliyor. Hepimiz biliyoruz ki diger dallarda(ucak, heli) mikro modeller haric boyle bir sansa sahip degiliz ve o mikro modeller buyukleri kadar stabil olmamakla birlikte o kadar zevkde vermiyorlar.

Bu kisa giristen sonra oncelikle sizlere elimde bulunmamasina ragmen ilk ve uzunca arastirdigim model olan QAV 250 hakkinda kisa bilgi vermek istiyorum.

QAV 250 Incelemesi

QAV250 Mini FPV Quadcopter by Lumenier V2 Ürün Linki:
Fiyat : $130

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


Qav 250 modeli lumenier firmasinin cok basarili olan ve cokca tutulan QAV 400 modelinin kucuk kardesi. Lumenier piyasadaki boslugu farketmis olacak ki qav 400 den sonra 250 sinifi bu modeli hizlica ve diger firmalarinda yaptigi gibi yeterince test etmeden piyasaya surdu. Qav 400 den gelen musteri memnuniyeti qav 250 yede yansidi ancak modelin bazi kusurlari vardi. Bir kismi giderildi bir kismi devam ediyor. Bu sorunlar ise soyle :

-- Alt frame parcasi ile quadin kollari birlesik bir sekilde tek parca olarak g10 malzemeden uretildi. Bu birlesik yapi 2. Versiyonda hala devam etmekte ve bir turlu vazgecemediler. G10 malzemede saglam olmasina ragmen kirilmayacak hicbirsey olmadigini hepimiz biliyoruz. Heleki bu tip yakin ucuslarda.

Modelden vazgecmemin ana nedenlerinden biriside bu tumlesik yapi. Bir kirim durumunda yaklasik 45 $ lik bu parcayi komple degistirmek gerekiyor.

The QAV250 Main "Unibody" Frame Plate Linki:

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


--2. Sikinti ise bu tumlesik parca uzerinden uzanan kollarin motor mount bolgesindeki zayif bir nokta g10 malzemenin kirilmasina sebep oluyordu. Ancak bu durum 2. Versiyonda giderildi. Modelin agirligini tam hatirlamiyorum ancak blackoutdan agir oldugu kesin.

Bu modelde de piyasanin neredeyse en iyisi olan "Tiger motorlar" ile "Lumenier" marka escler kullanilmakta ancak kiti alip istediginiz donanimi kullanmakta ozgur sayilirsiniz. Sayilirsiniz diyorum cunku motor mountlari farklilik gostermekte. Ornegin sunnysky motor takmak icin modifiye etmek gerekiyordu. Birkac aydir bu modelle ilgilenmedigim icin belki bir cozum bulmuslardir.

Amacim modeli kotulemek degil olmusken en iyisi olsunu istemek yoksa qav 250 de cok guzel bir quad.

Spanky, BAH Mini Quad Seçenekleri
Biraz baktigim ve vazgectigim diger modeller "spanky" , "bah mini quad"
Bu modeller hakkinda yeterince arastirma yaptigimi dusunmedigim icin pek bilgi veremeyecegim. İsteyen arkadaslar bu kitlerede bakabilirler.

Blackout Mini H Quad Incelemesi
Lafi cok uzatmadan Blackouta gecelim. Bu arada firsatim olursa kendi kurulumumu ayri bir konu olarak ele almayi dusunuyorum.

Blackout Mini H Quad Ürün Linki:
Fiyat : $150

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


1- FRAME Incelemesi
Oncelikle bu modeli ureten Avusturalyali arkadas sizin benim gibi bir modelci. Kendini bizim gibi kucumsemeyip bu ise adim atarak cizim masasinin basina gecip bu modeli planlamis ve prototiplerle gelistirmeye baslamis. Belliki piyasadaki boslugu herkesten once farketmis :) ne kadar dogru bir is yaptigini buyuk firmalarin bu kiti sattigindan anlayabilirsiniz. Hatta qav 250 nin ana saticisi olan getfpv bile blackout satmaya basladi :)
Bu arada motordan motora mesafe 220 mm.

Oncelikle kit tamamen karbon fiber malzemeden uretiliyor. Buda hem dayaniklilik hem hafiflik sagliyor. Zira agirlik bu boyuttaki bir quad ve aksiyon-hiz icin hersey demek. Quad kollarida QAV 250 den farkli olarak ve alisilmis sekilde ayri birer parca ve fiyati sadece 9$ izledigim videolar ve okuduklarimdan anladigim kadariyla kirmakda cok zor zaten. Ben her ihtimale karsi kargo beklememek icin 2 yedekle birlikte aldim ;)

Quadda alt frame parcasi uzerinde orta frame parcasi (PDB daha sonra deginecegim) ikisinin arasinda kollar bulunmakta.

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


Bunlarin yaklasik 35mm uzerinde ise ust frame parcasi bulunmakta. Bu 35 mm lik bosluk pil, kayit kamerasi ve fpv anteni disinda herseyin yerlestirildigi bolum. Yine bu boslugun on kisminda fpv icin kullanilacak board kamera icin bir mount bulunmakta.

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


Ust framein uzerinde yine on kisimda ise hd kayit icin kullanilacak kamera (cogunlukla mobius) icin ayri bir mount bulunmakta.

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


Her iki kamera mountunun kite baglantilari titresimi elimine edecek sekilde lastik bir malzeme ile yapilmakta. Tum bu farkli frame parcalaridan kollar haricindekiler birbirlerine plastik vidalarla baglanmakta. Bu bir kirim halinde enerjinin bu plastik parcalarda dagilmasini sagliyor ve kitiniz saglam kaliyor. Masraf 3-5$ :) kiti alirken bu plastik vidalardan yedekli almanizi tavsiye ederim. Yaklasik 700 sayfa okudugum iki farkli forumda frame parcasi kiran 5-6 kisi ya var ya yok.

Kollarin frame baglantilari ise paslanmaz celik 4 vida ve somun ile yapiliyor. Bu somunlar ayni zamanda inis takimlariniz :) Evet modelde inis takimi yok. İlk tasarimda guzel hafif inis takimlari vardi ancak kollara baglanti yaptigi bolgede tipki QAV 250 de bahsettigim gibi zayif bir bolgeye sebebiyet verdigi icin kaldirildi.

İsterseniz kollarin altina 1cmlik kopukle inis takimi yapabilirsiniz ama hicde gerek yok. Bu arada ilk tasarimda kollar 2 mm kalinliginda iken belli motor devrinde titresime sebep oldugu icin 3 mmye cikarildi ve sikinti ortadan kalkti.

Ayrica farkli motorlar kullanilabilmesi icin kollar uzerindeki motor baglanti delikleri zekice tasarlanarak hemen hemen bu modele uyacak tum motorlarin modifiyeye gerek kalmadan takilabilmesine olanak sagliyor.
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


Kitin orta framei yani PDB ilk versiyonda sadece CF malzemeden normal bir frame olarak kullanilirken daha sonra karbon fiber yerine PDB olarak uretildi. Cok da iyi oldu zira ilk versiyonun en sikintili kismi wiring harness yani kablolama isiydi.
Bataryalardan esclere ve bilimum fpv donanimina giden kablolama isi pdb ciktiktan sonra daha kolay bir hale geldi. Tum ihtiyaclar icin uzerinde iyice dusunulmus ve cok kullanisli olacak sekilde uzerinde video aktarimi bile yapabileceginiz cok şık bir hale burunmus durumda. Uzerindeki ledlerle harika duruyor. Firsat olursa bir gece ucusuda gosteririm. Pdb uzerindeki ledleri kumandadan acip kapatmak icin bir baglanti bile birakilmis.

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


Diger donanimlari cok uzatmadan bazi secenekleri ile soyleyelim

1- MOTOR Seçenekleri
a- Tiger mn1806 2300kv (blackout edition)

Normal mn1806 2300kv den bir farki yok. Sadece motorlarin uzerinde blackout yaziyor.

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


Cok verimli ve guclu motorlar ancak fiyatlari cok pahali. Uygun esclerle 4s pilleri bile kaldiriyor hatta kullananlarda var ancak tiger firmasi motor omrunu azalttigini soyluyor. Bu kucuk canavarda 4s pil inanilmaz bir guce ulasiyor.

THRUST Test Sonuçları için :

b- İkinci ve en mantikli secenek Sunnysky markasinin x2204 2300 kv modeli.

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


Yapilan testlerde tiger motorun thrust ve etkinlik degerlerine cok yakin sonuclar cikiyor. Performanslar neredeyse ayni ama tiger bir tik onde. Fiyat olarak ise tiger motorlarin yarisindan bile ucuz 19$ :)

En buyuk sikintisi piyasaya ciktigi andan itibaren 20dk-yarim saat icerisinde stoklarin tukenmesi. Ben sadece bir kez stokta denk geldim ama henuz olayi kavrayamamistim ve alamadan stoklar tukendi. Arastirmaya yeni baslamistim ne yazikki. Test sonuclarina linkten ulasabilirsiniz
THRUST Test Sonuçları için :

c- 3. Olarak yine Tiger mn1306 modeli blackoutun ilk 2s versiyonunda kullaniliyordu. 3s pil ile kullananlarda var ancak tiger firmasi bunu pek onermiyor. Bencede motoru o kadar hirpalamaya gerek yok.

d- Ve en ucuz secenek RCX 1804 2400 KV

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


Ürün Linki:
Fiyat: $10
Bu motor kullanabileceginiz en ucuz alternatif ancak bu motorda yine 2s lik bir setupa uygun.

e-5. Secenek olarak Cobra 2204/32-1960kv Motor uygun gorunuyor ancak nedense blackout modelinde cok fazla kullaniciya sahip degil ancak kullananlar memnun.

f- 6. Secenek olarak yeni cikan benimde yeni hex projemde ;) kullanmayi dusundugum Cobra 2204 2300kv Multirotor Edition

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


Bu motor henuz yeni piyasaya cikmasina ragmen bayagi ragbet goruyor. Fiyat olarak sunnysky motorlarla ayni 20$ civarinda ve thrust test sonuclari sunnysky ile tiger motor arasinda. Ben biraz daha kullanici yorumu okuduktan sonra siparis vermeyi dusunuyorum. Suan henuz motor cok yeni oldugu icin bolca stok mevcut ancak gordugum kadariyla sunnyskydaki stok sorunu bu motora yansiyabilir. Elimizi cabuk tutmakta fayda var ;)

Thrust test aonuclari ve sunnysky motorla karsilastirmasi

2- ESC Seçenekleri
Modeldeki en sikintili ekipman escler.

Kullanilan motorlar cok yuksek kv oranina sahip. Buda 5-15-2013 simonk firmwareinden sonra cikan guncellemelerde sikinti cikariyor. Sadece bu model icin degil yuksek kv degerine sahip motor kullanan herkes ani throttle sonrasi motorlarin sustugundan sikayetci. Sorunlar hala tam giderilmis degil. En son cikan firmwareden memnun olup sikinti olmadigini soyleyenler olsada en garantili calisan 5-15-2013 fwli simonK yuklu esc kullanmak. Birde BLheli fw yuklu escler var. Bunlar simonK kadar yaygin degil ancak onlarda bu sorun yok. Blackout kendi sattigi esclere uygun fw yukleyerek gonderiyor. Dolayisi ile size bir is kalmiyor. Esc flashlama idi biraz teknik bilgi ve ekipman gerektiriyor ancak arastirilip yapilmayacak birsey degil.

3s setuplar icin 12 amplik uygun firmwareli escler kullanilabilir. Onerilenler ise :
a-) Tiger 12amp esc
b-) HK blueseries 12 amp esc

Ben HK'ninkini kullaniyorum ancak HK'dan almadim. Blackouttan uygun fw yuklenmis halde satin aldim.

3- Pervane - Propeller Seçenekleri
Bu modelde en fazla 5" prop kullanilabiliyor. En etkin ve en cok kullanilani ise Gemfanin 5030 2 bladeli olanlari.

Pervane secimi icin en kolay yol alacaginiz motorun stand testlerine bakmak. En uygun thrust degerine sahip ayni zamanda escnize asiri yuklenmeyecek akim degerine ulasan prop ayni zamanda en etkin olani oluyor. Zira ucus surenizde motorun cekecegi akima bagli. Yuksek acili veya 3 bladeli prop kullaniminda elinizin altinda daha fazla guc oluyor ancak piliniz daha hizli tukeniyor.

Bu kucuk modeller yeni yeni populer oldugu icin oyle cok fazla marka secenegi yok.
Bu arda 5040 lik 2 bladeli proplar piyasaya yeni cikti dolayisiyla stand testi henuz yok. Kullanici yorumlarina ve stand testine gore bu kismi ileride guncellerim.

4- Kontrol Kart Seçenekleri
Kontrol kartinin secimide en tartismali ve kisiden kisiye ve istenilen duruma gore degisebiliyor.Onerilen kontrol kartlari:

a-) CC3D
b-) Flip Pro MWC
c-) Acro naze32


-- Model kucuk oldugu icin KK2 gibi buyuk kontrol kartlati icin cok uygun degil.

a-) CC3D guzel kart ancak stabil bir ucus icin align 3gx gibi ugras gerektiriyor :) Az kalsin bu karti aliyordum.

CC3D OpenPilot CopterControl Board by ReadyMadeRC (RIGHT ANGLE) Ürün Linki:
Fiyat: $ 66

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


c-) Flip pro MWC kullanan hic gormedim :) hicbir bilgimde yok ne yazik ki

c-) Acro naze32 ise benimde kullandigim multiwii kaynakli ve cogu kisinin memnun kaldigi kontrol kartidir.

FunFly Controller "Acro Naze 32" Ürün Linki:
Fiyat: $ 25

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


Mr. Blackout open pilot projesine dahil durumda ve normalde CC3D yi desteklemesine ragmen, o bile Naze32nin daha iyi oldugunu ima edebiliyor ustelik openpilot forumunda :)
Hem CC3D hemde naze32 kullanmis kisiler CC3D de 3 ayda yakaladiklari stabiliteye, naze32 ile 2 gunde ulastiklarini belirtiyorlar.
Yeni baslayanlar icin bu kartin kurulumunun zor oldugu soylenip tavsiye edilmesede iyi bir arastirmayla ben cok rahat kurulumunu tamamladim. İnternet bir derya. Arastirarak ve videolari izleyerek cok rahat kullanilabilir. Bende arastirmalarim dogrultusunda kesinlikle bu karti tavsiye ediyorum.

5- Pil Seçenekleri
Pil konusunda en onemli problem agirlik. Daha oncede belirttigim gibi ucus agirligi (AUW) ne kadar dusuk olursa o kadar ani ve hizli hareketler yapilabiliyor.

1300-2200 araliginda 3s piller kullaniliyor. 2200 lukler FPV sitemi ile birlikte biraz hantal kaliyorlar. Ben henuz FPV sistemi elime ulasmadigi icin 450lik helimde kullandigim gens ace 2200 mah 30C lik pilleri kullaniyorum. Ucus agirligimda 509 gr.

1300 mahlik piller icin onerilen ve en onemli deger olan C degeri ise 35. Daha dusukde kullanilabilir ama zayif kalma durumu var.
Kullanici yorumlarindan ogrendigim kadariyla nanotech 1400 mahlik 45-90 C piller agirlik guc orani ve ucus suresi acisindan en uygun piller.
Nanotech pillerde c degerleri abartilmis olup verilen degerlerin yaklasik %70ine guvenmek gerek zira lipo piyasasinda C degeri enc ok istismar edilen alan.
Diger kullanilan hk pilleri ise:

- Nanotech 1300 45-90 C
- Nanotech 1500 35-70 C
- Turnigy a-spec 1800 mah 65 C

Bunlarin disinda yine diger kullanicilarin memnun kaldiklari daha kaliteli piller ise soyle:

- Glacier 1300 mah 30 C Ürün Linki:
- Lumenier 1350 mah 35 C (5 tane aldim yoldalar deneyip gorucez) Ürün Linki:
- Rmrc 1300 mah 35 C Ürün Linki:

Pil seciminde C degerinide stand testinde kullandiginiz motorun yine kullandiginiz propa gore cektigi maksimum ampere gore ayarlamak daha profesyonelce olur. Ancak yuksek C degeri agirligida goz onunde tutarak tavsiye edilir. Her zaman icin fazla C goz cikarmaz :)

6- Kumanda Seçenekleri
Kumanda ve alici ile alakali olarak cok fazla birsey soylemeyecegim ancak yeni baslayip kumandasi olmayanlara en azindan modeldeki pil durumunu sesli sekilde bildirebilen "Frysky, Aurora" gibi telemetrisi olan bir sistemi veya "Futaba 9-10C" gibi cikarilabilir bir modulu olan uzun menzile cevirilebilecek kumanda tavsiye ederim.
Sebebi ise FPV sistemine osd gibi yapilan herturlu ekleme agirliga cok etki etmesede model cok kucuk oldugu icin interference (girisim) sebep oldugu icin goruntude bozulmalara sebep olabiliyor. Ne kadar az bilesen o kadar iyi :)

7- FPV Sistem Seçenekleri
Fpv sistemi ve kurulum ile alakali vakit bulabilirsem ayri bir konu acmayi dusunuyorum. Ozellikle fpv isi koca bir derya.

Benim kullandigim-kullanacagim fpv ve diger donaniminida kisaca buradan belirteyim.

- Futaba t8fg super kumanda
- Frsky tfr4 Fasst 4 kanal alici
- Fatshark attitude sd v2 gozluk seti
- İmmersion rc 5.8G 600 mw verici
- İmmersion rc spironet v2 anten
- Sony 770 wdr ve sony super had II 600 tvl kamera
- Mobius Hd kamera

Model hakkinda aklimda kalanlar simdilik bu kadar ancak ara ara duzenlemeler yaparak konuyu guncelleyecegim. Konu ile alakali sorulariniz varsa buradan herturlu yardimci olabilirim ancak arastirma yapmak sartiyla. Bu bilgileri ben sadece tek bir yerden ogrenmedim. En az 2000 sayfa forum okudum ve bu benim yaklasik 4 ayimi aldi.Bu konuyu yazmak ise yaklasik 5 saatimi aldi. Forumlardan ogrendiklerime karsilik bir nebzede olsa katki saglamak ve bir nevi borcumu odemek icin actim konuyu. Elma pis agzima dus tarzi sorulari ne yazikki cevaplamayacagim. Bu hobi ilerletmek isteniyorsa birseylerden feragat etmeli vakit ayirip arastirma yapmak gerekli.
Bu arada konuyu acmam icin bana baski uygulayan :) ve konunun her turlu duzenlenmesini saglayan Mehmet Kucuksari ve Turker Akgun abilerime huzurlarinizda tesekkuru bir borc bilirim.

Surc-u lisan ettiysek affola...

irfan buzdagli.
 
  • Beğen
Tepkiler: Ömer Faruk Murat
Aksiyon-fpv (Proximity Flying) ve Blackout Mini H Quad İnceleme

Konu içinde geçen Önemli Paylaşımlarımız

YENI ÜRÜN: Blackout 330 Ilk Bilgiler:
Neden 330 Sınıfı Yeni bir Quadro : ,
Gözlükle Uçmanın Farkları : ,
Ilk Uzun Mesafe FPV Uçuşu - 19.06.14 :
Blackout mini h quada 6" lik prop takilabilmesi icin yeni kollar :

Naze 32 Ayar Videosu ve acro ile normal versiyonları arasındaki farklar :

Fatshark serisi gözlüklerin görüntü kalitesi ve görüş alanı karşılaştırması :
 
Aksiyon-fpv (Proximity Flying) ve Blackout Mini H Quad İnceleme

Birazda ucus videosu ekleyelim ama benden boyle seyler beklemeyin ilk kez quad kullaniyorum :)
İlk video modelin mucidi Mr. Blackout'un modeli gelistirdigi park.
Modelin henuz ilk zamanlari. 2s setupda mn1306 motorlarla ezberledigi pistte dokturuyor :)
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Bu video ise baska bir elemanin.Begendigim ucuslardan biri.
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Parktaki halkalarin icerisinden gecmeye calisiyor ancak basaramiyor:)
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

5 ay sonra basariyor.
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Kesinlikle izlenmesi gereken bir video. Videoda herhangi bir hizlandirma soz konusu degil. Donusler aynen gordugunuz gibi :)
Acro naze32nin marifetleri :p bu video ayni zamanda immersion rc nin duzenlemis oldugu yarismaya katildi.
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Aksiyon-fpv (Proximity Flying) ve Blackout Mini H Quad İnceleme

Uyguladığımız baskılara değmiş Irfan :laugh: Tek kelime ile harika bir yazı olmuş. Son 1-2 aydır yaptığın tüm araştırmaları çok güzel bir şekilde bizlerle paylaşmışsın :thumbup: Eline emeğine sağlık :bravo: Bize de sayende hazıra konmak kaldı :halay:
 
Aksiyon-fpv (Proximity Flying) ve Blackout Mini H Quad İnceleme

Teşekkürler İrfan böyle güzel bir konuyu bizlerle paylaştığın için. :bravo:

Şuan eminim bundan birtane almamak için forumca kendimizi zor tutuyoruz. :lollol: :RCKolik:
 
Ben tesekkur ederim bana bu firsati verdiginiz icin :)
Herkes bir tane alsin ben kefilim modele :D
Fpv donanimi az once geldi.
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Aksiyon-fpv (Proximity Flying) ve Blackout Mini H Quad İnceleme

irfan buzdağlı' Alıntı:
Ben tesekkur ederim bana bu firsati verdiginiz icin :)
Herkes bir tane alsin ben kefilim modele :D
Fpv donanimi az once geldi.
Bakalım içinden neler çıkacak :D Hadi gözün aydın Irfan ;) Zaten senin şu action uçuş videosundan sonra forumdan en az 1 kişi (Acaba kim :laugh: ) bu setten toplayacak gibi hissediyorum :yuppi:
 
Aksiyon-fpv (Proximity Flying) ve Blackout Mini H Quad İnceleme

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
... Zaten senin şu action uçuş videosundan sonra forumdan en az 1 kişi (Acaba kim :laugh: ) bu setten toplayacak gibi hissediyorum :yuppi:
Belkide 2 :laugh:
 
İrfan ellerine sağlık. Seni uğraştırmış belki ama çok güzel ve açıklayıcı bir yazı olmuş. Yeni parçalarda hayırlı olsun. Bakalım bana ne zaman kısmet olacak. Uçuş videolarını merakla bekliyoruz...
 
Hayırlı olsun fpv gözlükte gelmiş. :) Videoları ben de merakla bekliyorum. Ilk uçuşu yaptıktan sonra sorunun cevabını merak ediyorum. Gözlükle uçtuktan sonra az da olsa gerçekten uçmuş hissi oluyor mu ? :D
 
Aksiyon-fpv (Proximity Flying) ve Blackout Mini H Quad İnceleme

Hepinize cok tesekkur ediyorum...


Kadir Kurt' Alıntı:
Hayırlı olsun fpv gözlükte gelmiş. :) Videoları ben de merakla bekliyorum. Ilk uçuşu yaptıktan sonra sorunun cevabını merak ediyorum. Gözlükle uçtuktan sonra az da olsa gerçekten uçmuş hissi oluyor mu ? :D

Bugun birkac lehim isinden sonra gozlugu calistirma firsati buldum.
Gayet guzel cok begendim.
Ancak ucma hissi verecegini hic sanmiyorum. Gozlugun tek yaptigi sizi dis ortamdan soyutlayarak karanlik bir odada adeta sinema izler gibi yaklasik 2 metre onunuzde 100 ekranlik bir televizyona bakmaya benziyor.
Ucmak degilde bu soyledigim ortamda bilgisayar oyunu oynamak gibi olsa gerek.
 
hocam bu seti toplamaya yanı kullanır halde ne kadara halledebiliriz cok ilgimi cekti cok iyi ama sizin kadar zamanım yok arastıracak rica etsem ?