ALIGN Oneway rulman problemi ve çözümü

fatih cebir

Tecrübeli Uye
Katılım
22 Haz 2013
Mesajlar
1,451
Tepkime puanı
1,948
Yaş
42
İlgi Alanı
Heli
Arkadaşlar neredeyse iki haftadır mustafa kardeşimizin modelindeki oneway rulmanı ile ilgili problem yaşıyorduk. İlk etapta problemi tam kavrayamadık, model havada birden paller boşta kalıyor yani motor boşa dönüyor.Dedik ne oluyor esc mi kesti derken iniyoruz biraz bakıyoruz sağına soluna modeli kaldırınca her şey normal 1 dakİka sonra yine aynı problem oluyor.

Sonunda problemin oneway rulmanında kaynaklı olduğunu anladık ve hemen söktük, yanlız mekanik olarak bir problem görünmüyordu biraz araştırdık bu rulmanın fazla yağlanmaması ile bir kaç bilgiye ulaştık. Bizde temizledikten sonra tekrar montajladık ve tekrar test uçuşu yaptık ama sonuç malesef aynı.Sonradan biraz daha aramızda istişare ederek asıl problemin rulman yatağında olduğuna kaanat getirdik ve hemen söktük, gerekli işleri yapıp (video da ayrıntılar ) tekrar montajladık ve sorunumuz çözüldü. Problem rulman yatağının bir şekilde ısındıktan sonra yuvasında dönmesi imiş videolarda ayrıntı var arkadaşlar ordan daha detaylı bakabilirsiniz.:RCKolik:

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Align gibi bir firma böyle detayı nasıl atlar gerçekten inanması zor bir durum ama rulman sağlam olunca geriye yapacak pekte bir şey kalmıyor.

Inşallah bu modifikasyon ile sorun kalıcı olarak çözüme kavuşmuştur. Yapanın ve çekenin ellerine sağlık :bravo::thumbup:
 
Ellerinize sağlık gerçekten çok başarılı ve faydalı bir işlem olmuş herkesin başına gelebilecek bir olay.
 
  • Beğen
Tepkiler: fatih cebir
sorun cozuldu , 2 haftadir fatih abi ile mustafa 700 den verim alamiyordu bu sorun yuzunden surekli oto in can sikici bi durum gercekte alana gel bi pil ucamadan don en son bi el atiyim da coziyim bu durumu dedim gerci teshis ederkende tedaviyi yaparkende inanmadilar bana karga doktoru olduk en sonunda

Align her kitinde bu durum soz konusu degil tabiki normaldede olan bi durum degil muhtemelen denk gelen bi olay bu olayida ufak bi islemle hallettik eskisinden de saglam oldu ...
 
Sorunun çözümü bulunurda asil ustalık Sorunu tespit etmek,Tebrik ederim.

Sanırım Orada konik Bir problemde tespit edilmiş ,Bu konunun ilgli Konuya sabitlenmesi faydalı olacaktır.
 
  • Beğen
Tepkiler: fatih cebir