ANDRUAV Program Serisi (Sınırsız telemetri & FPV)

İzzet Camcıoğlu

Moderator
Katılım
14 Ağu 2017
Mesajlar
946
Tepkime puanı
1,940
Yaş
33
İlgi Alanı
Multikopter
Herkese merhaba bu hafta yine yeni bir video serisine başladım. Aslında planımda olmayan bir seri kanalda bir sürü yarım kalan devam bekleyen serim oldu. Ancak bu programı keşfetmek beni epey heyecanlandırdı. O yüzden bir süre diğer serilere ara vererek bu program ile ilişkili paylaşımlar yapmaya çalışacağım. Umarım beğenirsiniz.



Programa gelecek olursak temel mantığı interneti kullanarak multikopter üzerinden telemetri verilerini ve kamera görüntülerini alarak yer istasyonuna aktarmak. Tabi bu durumda gecikme süreleri gibi konular devreye giriyor. Bununla ilgili programın gelişmekte olan bir program olduğunu bence gelecek vaad ettiğini söyleyebilirim.
Şu anda mevcut haline benimde dikkatimi çeken eksikleri olmasına rağmen özellikle programcısı ile yaptığım bir kaç kısa görüşme sonrası bunlara çözümler geleceğinden neredeyse emin oldum diyebilirim.

Program bize mesafe sınırı olmadan telemetri (videolarda göstereceğim), mesafe sınırı olmadan fpv (videolarda göstereceğim) mesafe sınırı olmadan rc kontrol (bu kısma girmeyeceğim, burası bana hava araçları için tehlikeli geliyor, ancak internet sitesinde kara aracı ile yapılan rekor denemesini bulabilirsiniz) sunuyor. Tüm bunları da
sadece multikopter üzerine monte edeceğimiz bir cep telefonu ile sağlıyor.

Kısaca konu indeksi (değişiklikler olabilir);

1)Andruav tanıtım ve incelemesi

2)Andruav ilk kurulum & kayıt & erişim kodları

3)Andruav drone modunda kullanımı

Yer istasyonu modunda kullanımına geçmeden önce Qgroundcontrol programının kullanımını görmek için

4)Andruav gcs (yer istasyonu) modunda kullanımı -1 Android

5)Andruav gcs (yer istasyonu) modunda kullanımı -2 Windows

6)Andruav uçuşta kullanım örneği
 
Son düzenleme:
Bazı özellikler biraz ürkütücü olsa da :eek: gerçekten farklı bir uygulama :thumbup: Hemen ilk konuyu izleyip, ürünü biraz daha detaylı tanıyalım :hoppa:

Paylaşım için teşekkür ederiz, ellerine sağlık :RCKolik:
 
  • Beğen
Tepkiler: İzzet Camcıoğlu
Bazı özellikler biraz ürkütücü olsa da :eek: gerçekten farklı bir uygulama :thumbup: Hemen ilk konuyu izleyip, ürünü biraz daha detaylı tanıyalım :hoppa:

Paylaşım için teşekkür ederiz, ellerine sağlık :RCKolik:
Ben teşekkür ederim yorum için :)

Gerçekten ürkütücü bir noktaya gidiyor gibi hissettim bende :) 12.193 km uzaktan rc araba kontrol denemesi yapılmış. Değişik bir düşünce gibi geliyor insana :)

Merak eden olursa;

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol