APM 2.5.2 Firmware Yükleme Sorunu...

Vl-Antonov

Yeni Uye
Merhaba arkadaşlar boyumdan büyük bir işe kalkışıp apm kontrolcüsü ile quadcopter yapımına giriştim, konu ile alakalı birçok yazı video inceledim araştırdım ve yapabileceğime karar verip parçalarımı aldım. sorunsuz bir şekilde tüm parçaları birleştirdim her şey çok güzel gidiyordu, ta ki rctimer dan almış olduğum apm 2.5.2 kartın firmware yükleme işlemine geçene kadar...
Alt resimdeki compass iptal etme işlemini yaptım ve pc ye bağlayıp firmware yüklemesini gerçekleştirdim compass ayarlarına girdiğimde compasın hala çalışmakta olduğunu gördüm ve tekrar söküp kesme işlemini tekrarladım fakat tekrar bağlandığımda firmware yüklemesini gerçekleştiremedi ''communication error - no connection'' hatasını alıyorum. Hatayı araştırıp, ATMega2560 bootloader işleminden Atmega32U2 PPM Encoder yenileme işlemine kadar olası tüm seçenekleri gerçekleştirdim hiç biri sorunuma çözüm olmadı şuan apm kartımı pc ye bağladığımda sadece yeşil led yanıyor firmware işlemi yapmaya çalıştığımda mavi led ve rx led yanmaya başlıyor, problemin ne olduğunu çözemedim 3 gündür sürekli denemeler yapıyorum denemediğim yöntem kalmadı lütfen yardım edin...
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Her şey normal bağlanıyor, COM port COM3 atmega mega2560 olarak görünüyor baud rate 115200 seçili firmware yükleme işlemine geçtiğimde indirme tamamlanıyor reading hex yazısına kadar her şey normal sonrasında bağlantı hatası alıyorum...

6. Antonov Bey,

Keşke sorularınızı sormaya başlamadan önce bir tanışma konusu açıp kendinizi tanıtmış olsaydınız. Çok daha şık olurdu...

selamlar,
anladığım kadarı ile apm açıklamasında cut dediği yer arka tarafı ,yanlış yerden cut yapmış olabilirmisiniz?

Türker Akgün' Alıntı:
6. Antonov Bey,

Keşke sorularınızı sormaya başlamadan önce bir tanışma konusu açıp kendinizi tanıtmış olsaydınız. Çok daha şık olurdu...
Haklısınız, forumu uzun bir süredir sessiz bir şekilde takip ediyorum bu kalkıştığım proje hakkında birçok bilgiyi de buradaki bilgili arkadaşlardan edindim... yapım gereği çok sosyal biri değilim bu nedenle kendimi tanıtma olayına cesaret edipte bir türlü el atamadım kusura bakmayın, aslında bu konuyu açmadan öncede kendimi tanıtma fikri aklımdan geçti ancak konu açmak için bunu yapmak pek hoş olmayacaktı.

Ümit Piriştina' Alıntı:
selamlar,
anladığım kadarı ile apm açıklamasında cut dediği yer arka tarafı ,yanlış yerden cut yapmış olabilirmisiniz?
Cevabınız için teşekkür ederim ancak yaptığım incelemelerde birçok resim olsun video olsun hepsinde dikkatlice inceledim ve kesilen kısıM kartın ön kısmında yer alıyor onda biR hata olduğunu zannetmiyorum...

Vl-Antonov' Alıntı:
Haklısınız, forumu uzun bir süredir sessiz bir şekilde takip ediyorum bu kalkıştığım proje hakkında birçok bilgiyi de buradaki bilgili arkadaşlardan edindim... yapım gereği çok sosyal biri değilim bu nedenle kendimi tanıtma olayına cesaret edipte bir türlü el atamadım kusura bakmayın,
Saygı duyuyorum, takip ediyor olmama rağmen bende birçok platformda aktif olmamayı tercih ediyorum.

Ama burası gönüllülük esaslı ticari olmayan bir platform olması sebebiyle üyelerinin katılımcı ve paylaşımcı olmasıyla besleniyor.

Bu konudaki hassasiyetin sebebi budur, tercih sizin elbette. :saygilar: