apm 2.6 kurulum yardım

kaan_2142

Yeni Uye
apm 2.6 bağlantısının hala nasıl olması gerektiğini çözemedim. Esc doğru bağladığıma eminim fakat alıcı doğrumu bilmiyorum. 4 motorlu yani quadcopter topladım forumdada konusu vardı fakat tam işin içinden çıkamadım. Yardımcı olursanız sevinirim özellikle alıcıya 4 kanalmı 5 kanalmı bağlanacak ve apm üzerinde nereye takılması gerekiyor? Teşekkürler şimdiden

apm 2.6 kurulum yardım

Foruma çok hızlı girmişsin, biraz soluklan sana gelen mesajları oku,

Bir de bu yazdıklarının cevapları forumda ve nette bolca var.

İnternete apm receiver connection yazınca ilk çıkan görsel de aşağıda

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Dragonfly...

apm 2.6 kurulum yardım

bu resmi bende gördüm fakat alıcıda hangi kanallar üstüne takacağım konusunda hiç birfikrim yok. Foruma üye olalı baya oldu. apm input 1-2-3-4 alıcıda 1-2-3-4 sırasıyla ve tersten olmak üzere denedim çalıştıramadım. esc lerde output 1-2-3-4 sıralı olarak takılı vaziyette apm e güç geliyor.

apm 2.6 kurulum yardım

alıcıya 1-2 düz 3-4-5 e apm den çıkan 3, 6 ya apm den çıkan 4, vcc ye de 7 den çıkacanı taktım şuan 3 motor çalışır vaziyette, geri gitmeye basınca 4 motor çalışıyor

apm 2.6 kurulum yardım

Nasıl bağladığınızı anlayamadım ancak bu kadar büyütülecek bir konu değil.

Sinyal kablolarını sırayla girişlere bağlayıp en az bir yerden elektriği vereceksiniz.

APM ayarlarında Extended Tuning bölümünden 6,7 ve 8. kanallara RTL veya Auto Tune gibi bir çok işlev atanabiliyor ancak bazı işlevler 6. kanala atanamayabiliyor. Bundan dolayı alıcınızın 6. kanalını APM'nin 8. girişine bağlamanızı öneririm.

:saygilar:

apm 2.6 kurulum yardım

sırasıyla bağladığımda çalışmıyorki. outputtan bahsediyorum (o) o1-kanal 1, o2-kanal 2, o3- kanal 3 4 5 yan olarak takılı, o4-kanal 6, o5 te vss ye bağladım. bu şekil yarım gaza kadar 3 motor sonrasında 4. motor çalışıyor. Nerede problem var anlamadım.

apm 2.6 kurulum yardım

Abisi
Akıllı Telefonlarda Fotoğraf Çeken bir alet var
onunla bir fotoğraf çekip daha detaylı birşeyler paylaşsan biraz daha yardımcı olunabilir
hangi bilgileri kullanıp neler yaptığını bilmiyoruz
bize yardımcı olurmusun

apm 2.6 kurulum yardım

esc ler 1-2-3-4 sırasıyla takılı

yan takılı olan 3 ten çıkan 1-2-3-4-5 yine sırasıyla takılı. Büyük ihtimal vcc deki bir işe yaramıyor.

apm 2.6 kurulum yardım

Tam olmamakla birlikte ilerleme var :thumbup:
Rx alıcısındaki yan bağladığın ortadaki soketi sök
apm den gelen soketleri yine aynı sırada ki sokete bağla
yani 1 numara 1 e 2 numara 2 ye 3 numara 3 e şeklinde
1 ve 2 numaradaki sokete bağladığın şekilde bağla diğerlerinide
yan bağlama şekli ogrenmen için azıcık daha okuman lazım
(Yan bağlama yapıp Sinyal girişine voltaj verip Yakmış olabilirsin girişleri)

apm 2.6 kurulum yardım

böyle bir kabloda çıktıda apm den 2.6 versiyon yazmadıysam bu arada.

Kanalları yakmadığımdan eminim 3. kanala esc yi direkt bağladığımda motorlar çalışıyor. Deneyip yazıcam. Teşekkürler ilginiz için

apm 2.6 kurulum yardım

dediğiniz gibi apm den çıkanları alıcıya 1-2-3-4-5 sırasıyla bağladım 1-1 2-2 3-3 4-4 5-5, fakat hiçbir komut almıyor cihaz

buda kumanda

apm 2.6 kurulum yardım

Kumanda alıcısının S + - uçları CH1'den başlayarak,

APM deki input girişlere S + - uçlarını aynı olacak şekilde,

CH1-Input1
CH2-Input2
CH3-Input3
CH4-Input4
CH5-Input5

olacak şekilde bağlamalısın, Sonrasında Mission Planner da ( APM yi USB veya TELEMETRİ ile PC ye bağlayıp) RADIO bölümünden, kumanda stick'lerin doğru çalışıyor mu kontrol etmelisin.

apm 2.6 kurulum yardım

dediğiniz şekil bağladım ve radio menusunden kontrol ettim doğru çalışıyor gözüküyor fakat motorlarda yine tepki yok