Apm2.8 firmware kurulum sorunu

ozan COŞKUN

Yeni Uye
Katılım
25 Şub 2019
Mesajlar
18
Tepkime puanı
5
Yaş
40
Konum
Sivas
İlgi Alanı
Hepsi
Merhabalar apm2.8 karta firmware yüklemeye çalıştığımda internetten indiriliyor kısmında

Please Update-Some older library dlls are caousing problems

Metot Bulunamadı : ' Void MissionPlanner.Arduino.IArduinoComms.set_StopBits

(system.IO.Ports:StopBits)

uyarısını alıyorum ve yükleme işlemi devam etmiyor sorunu nasıl çözebilirim ?


Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Merhaba. Az önce bendeki 2 APM 2.6 kartı denedim aynı hatayı aldım. Mission Planner ile alakalı bir durum sanırım. APM Planner 2 programıyla başarılı bir şekilde kurulabiliyor.
 
Teşekkür ederim Özgür bey dediğiniz şekilde apm planer ile sanırım yükleyebildim ayarları yapmak için mission planer kullanmak istiyorum daha fazla kaynak olduğundan dolayı internette fimwire yüklediğime göre misson plannerde yapsam kartın ayarlarını sorun olurmu veya yapabilirmiyim.
 
Farketmez firmware yüklendikten sonra ayarlar hepsinden yapılabilir
Apm kartının kontrolünde mission planner üzerinden sorunlar olabiliyor. Benim önerim apm planner ı tercih etmeniz olacaktır. Pusula kalibrasyonu ile ilişkili bir çok apm kartında hata verdiğine şahit oldum. Ama asıl sorun hata vermeden her şey normal göründüğü halde kalibrasyon işlemlerinin düzgün tamamlanmadığı duruma denk geldim. Önerim apm planner kullanılması yönünde bu sebeplerden dolayı. Kalibrasyon ayarlarını yaptıktan sonra isterseniz parametre ayarları için mission planner kullanabilirsiniz.
 
  • Beğen
Tepkiler: Özgür Korkmaz
Mission Planner ile benim aram iyi açıkçası sağolsun pek problem yaratmadı şimdiye kadar:) Ancak pusula kalibrasyonunda birçok problem yaşanabiliyor ancak bunun mission planner ile bir alakası var mı bilmiyorum. Ayrıca pixhawk kullanıyorum 2 adet apm yedek olarak tutuyorum. Belki dediğiniz gibi apm kartlarıyla problemleri vardır. Arducopter 3.2.1 kumandadan pusula kalibrasyonu başlatmayı destekliyor mu bilmiyorum ama eğer destekliyorsa tavsiyem bu şekilde denenmesi yönünde. Pervaneleri söküyoruz pili takıyoruz, arm etmeden throttle yukarı sola biçiminde bir kaç saniye tutuyoruz ve pusula kalibrasyon moduna giriyor. Tamamlandığında fpv ekranında veya telemetri bağlantısıyla pcye bağladıysanız reboot yazısını görüyorsunuz zaten. Umarım apm destekliyordur bu özelliği çünkü çok daha kolay ve daha doğru bir kalibrasyon çıkıyor ortaya.
 
Özgür Bey ve İzzet Bey öncelikle ilginize ve cevaplarınıza teşekkür ediyorum bizler yolun çok başındayız bizler ekip olarak ben ve bir kaç meraklı öğrencim quadcopter topluyoruz tabi bu konuda maalesef tecrübem olmadığından internetten bulduğum kaynaklarla bu işi yapmaya çalışıyorum öğrencilerime eksik ve yanlış bilgi aktarmamak için onlarım bu işe olan ilgilerini ve heveslerini kaçırmamak için karşılaştığım sorunları biran önce çözüp yolumuza devam etmemiz gerekiyor bu yüzden verdiğiniz cevaplar bizim için çok değerli cevaplarınız için tekrar teşekkür ediyorum.
 
  • Beğen
Tepkiler: Özgür Korkmaz