sevgili ibrahim.
Postunuzda "Yani dediğim gibi itkiniz ağırlık ile ucu ucuna yetiyor gibi duruyor." şeklinde bir ifadeniz var. Ancak ben bu ifadenizle aynı fikirde olmadığımı belirtmem gerekiyor. Zira Arducopter hover değerini 0000006.BIN dosyasından incelediğimizde
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
CTUN.ThH (calculated hover throttle) 0.2 kusur değerlerinde olduğunu görüyorum. bu durumda multikopterin itkisinin fevkalade iyi ve yeterli olduğunu anlıyorum. ha keza arducopter wikisinde de hover ile değerin 0.2 ile 0.6 aradında olmasının normal olduğu ifade edilmektedir. incelemek için
Bu LİNKİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
. Linkin olduğu sayfadaki benzer grafikten motor outputların ne kadar dar bir pencerede çalıştığını da inceleyebilirsiniz
Sevgili Ramazan
kanaatimce sorun pid değerlerinin fazla olmasından dolayı motorların gereğinden fazla ısındığı yönündedir. Zira motor outputlarını incelediğimizde
Motor output değerlerinin çok geniş bir aralıkta osilasyon yaptığını görüyorum. Doğaldır ki böylesi bir motor output, kendini motor sicaklığının anormal yükselmesi ile göstermektedir. Zira motorların gelen elektrik enerjisini mekanik enerjiye çevirebilmesi esc lerden gelen akımları frekansının çok altındadır. Motorlar agresif manevra ve süratli kullanımda da ısınır. Ama sizin uçuşunuzda böyle bir şey yok zira multikompteriniz en fazla 7-8 m irtifa kazanmış maksimum sürati de yaklaşık 24 km/saat civarındadır. Bu uçuş motorda anormal bir sıcaklık yapmamalıdır. PID yüksekliğinden özellikle de D den olabileceğini düşünmekteyim. Multide gözle görünür osilasyon olmasa bile log lar buna işaret ediyor. Gözardı edilmemelidir.
Kabul edilebilir sıcaklık, motorrun 1-2 saniye ancak tutulabildiği, sıcaklık sebebi ile tutmaktan vazgeçmek durumunda kaldığımız durumu tarif eder. Tamam kabul ediyorum bu subjektif bir değerlendirmedir. Genel kabul hasarsız, iyi kondisyonda işini hakkıyla yapmış motorun 45-50 santigrat derecelere çıkmaya hakkı olduğu yönündedir. Daha fazlası anormal bir duruma işaret eder.
Çalışmalarınızda başarılar dilerim. İyi şanslar.
Sevgi ve saygılarımla.
Şakir POLAY