Art Tech E-fly 100 c kumanda ve alıcısı binding

TÜRKALP KUCUR

Çalışkan Uye
Katılım
29 Şub 2020
Mesajlar
308
Tepkime puanı
489
Yaş
42
Konum
İSTANBUL
İlgi Alanı
Hepsi
Merhaba arkadaşlar

elimde bir kumanda ve alıcı var,

bir video çektim,

yardıma ihtiyacım var.



Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
  • Beğen
Tepkiler: Ali Haydar GÖK
Yeni başlayanlar konu indeksinde gerekli bilgiler var. Şu video da yararlı. 2 ci dakikadan itibaren anlatıyor:

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
  • Beğen
Tepkiler: TÜRKALP KUCUR
Yeni başlayanlar konu indeksinde gerekli bilgiler var. Şu video da yararlı. 2 ci dakikadan itibaren anlatıyor:

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Abi bu videodaki kumanda 2.4g, videodaki kumanda ise fm bantlı. Bence o menuler yok ama senin bir bildiğin vardır.:saygilar:
 
Bak doğru! Yanlış cevap vermişim.

Şurada kullanım kılavuzu var:

 
  • Beğen
Tepkiler: Mehmet Kucuksari
Videolardan yardım alabilirsin. Aynı zamanda en sağlam kaynak kumandanın manueli olacaktır. Eğer kumandanın manuelinde bind şekli anlatılmıyorsa belki de kumandan sadece tek bir alıcı ile çalışıyordur. Ve o alıcı elindeyse zaten bind edilmiş haldedir. Yani ekstra bind işlemi yapmana gerek yok.

Ayrıca bunlardan önce alıcına güç verebiliyor olman lazım. 5-6v güç vermen gerekiyor diye biliyorum. Muhtemelen throtle kanalından +-dikkat ederek güç vermelisin. Throtle kanalını alıcının manuelinden öğrenebilirsin. Alıcın çalıştığı halde kumandan ile anlaşamıyorsa manuelden bind işlemini araştırman lazım.

Bunları ben de yapıp sana söyleyebilirim. Fakat bir kere bunu kendin yaparsan her kumandada takılmadan bind işlemini yaparsın. Kolay gelsin :)
 
  • Beğen
Tepkiler: TÜRKALP KUCUR
bu kumandadan 2010 yilinda ben de almistim. hatirladigim kadar bind etmeye gerek yok. kumandanin sol üstteki A:airplane C:ccpm helikopter H normal helikopter secenegi cok onemli. ve bu secenek hatirladigim kadaryla kumanda her acildihinda degisebiliyor, her seferinde kontrol edilmeli. birde 3s lipo pili esc ye baglayip esc trotlle kanalini 3.kanala takmaniz lazim. guc vetmeden sakin servo baglamayin. kumandanin arkasinda ve alicinin üstünde kristallerdeki rakamlar ayni olmali bu en onemlisi bence:saygilar:
 
Manuelini okudunuz mu? degişen bir şey var mı? receiver 4.5 volt 6.5 volt arasinda calisiyormus.
 
Eski tür FM kumandalarda alıcı ile eşleme (bind) işlemi yoktur. Alıcı ile verici 35, 40 veya 72 Mhz'in belli aralıkları dahilinde ana frekansın küsüratları ile birbiri ile bağlantı kurar. Bunu da üzerindeki kristaller ile yaparlar. O nedenle verici ve alıcıdaki kristaller aynı frekansta olmalıdır. Ve tabii alıcı eğer CCPM ise, verici de destekliyorsa, ona göre vericide seçim yapılmalıdır.
 
Ayarları fırçalı mı fırçasız motora göre mi yapacaksınız. Fırçalı ise kolay fırçasız ise esc ayarı internetten bakacaksınız. Esc ch3 e takılacak, otomatik eşleşecek kristaller sayesin de
 
tekrar selam dostlar

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


kumandanın ekranı böyle

bir çözüm var mıdır? yedek parça vs