www.bilimselyuzme.com

Autopilot İHA İçin Malzeme Listesi Önerisi

oguz felek

Yeni Uye
İlgi Alanı
Uçak
Herkese merhabalar rc uçak hobisini araştırırken iha olarak adlandırabilceğimiz Belli bir yörüngede uçan iniş ve kalkış yapabilen aletler ilgimi çekmeye başladı ben kendim guided bomb olarakda adlandırabilcegimi cruse missle vb gibi aletlerle çalışıyorum yeni bir model tasarladım fakat atmak için rc uçak kullanmak mantıklı gelmmiyor bir iha sistemi yapabilirsem çok iyi olur forum yaptığım araştırmada öğrendiklerim otopilot olarak: Pixhawk,Mateksys F405-Wing yada SpeedyBee F405 Wing kullanıldığını gördüm çok profosyonel birşey istemiyorum hangisi işimi daha iyi görür
Kafamda bir malzeme listesi oluşturdum

İHA Projesi Malzeme Listesi

Flight Controller Module : SpeedbyBee f405 Wing kullanmayı düşündüm fakat üretimi durduğu için 200$ dan aşağı bulamadım onun yerine Matek F405 Wing V2 Kullanabilir miyim acaba fiyatı 70$ fakat speedbyBee mi almam gerekir matek yeterlimidir bilemedim

Motor : Motor olarak DYS D2825 2200kv Brushless motor kullanacağım (elimde 64mm 12 bıçak edf motorda var fakat gerek görmedim)

Batarya : OVONİC 11.1V 70C 2200 mAh 3S xt60 modelini kullanacağım

Esc : 40A Toytensi Esc
Temin Etmem Gereken Malzemeler

Temin etmem gereken malzemeler konusunda emin olamıyorum youtube da yardımcı olacak içerik bulamadım forumdaki konuşulanlar da genelde fpv projeler le ilgiliydi GPS modülüne ihtiyacım olduğunu biliyorum fakat başka tam olarak neye ihtiyacım var bilmiyorum Almam gereken malzemeler konusunda yardımcı olursanız çok sevinirim şimdilik hiçbirşey taımayacak kendini taşısın yeter :) Tecrübe kazandıktan sonra faklrklı modüllerin taşınması için farklı bir model yapmayı deniyeceğim şimdiden teşekkürler iyi forumlar

Son düzenleme:
@oguz felek her sorunuz için yeni konu açmanızı gerek yok. Gördüğüm kadarıyla tüm sorular aynı model ile ilgili.

İlgili tüm soruları aynı konu başlığı altında sormanız hem cevap alma ihtimaliniz arttırır, hem de forumda gereksiz konu açılmamış olur. Kolay gelsin. :saygilar: