Bazı modellerimi yaparken yapay zekadan bende destek aldım çok faydalı bilgiler veriyor ancak tecrübe veremiyor, iki farklı uçağımda bana çok kritik 1-2 bilgiyi eksik verdi kırım ve tamir açısından zaman kaybettirdi.
İlgili konuları bolca okuyup daha önce yapılan eksik ve hataları tespit etmenizi tavsiye ederim, ve bir eğitim modeli yapıp 20-30 uçuş yaptıktan sonra farklı model denemenizi tavsiye ederim.
İlk uçağınızı yapınca elektroniksiz ağırlığı ortaya çıkacak ekleyeceğiniz elektronik ve akipmanı tartarak sonraki yapacağınız farklı modelin ağırlığını yaklaşık olarak tespit edebilirsiniz, inşa tekniğiniz ve malzemeler aynı olacğı için farklı modeller çalışsanızda hatta boyut bile biraz büyüse uçağın ağırlığı çok değişmiyor.
ilk uçak için kanat yüklemesini 30gr dm2 geçmemesini tavsşye ederim mümkünse 25grdm2 olsun uçurmak ve indirmek çok rahat olur, ayrıca sağlam yapacam diye uğraşmayın düşerse hertürlü malzeme kırılacak uçağa çok fazla kontraplak yükleyip ağırlık arttırmayın gerekli yerlere dondurma çubuğu kullanabilirsiniz xps malzemeye yapışınca iskelet etkisi yapıyor çok sağlamlık katıyor ve hafif.