B17 bomber

Burak aktürk

Yeni Uye
İlgi Alanı
Uçak
  • EPP köpük levhalar (2×1500×120×30 mm gövde, 4×1100×120×30 mm kanat)
  • Karbon fiber çubuk Ø6 mm (2×990 mm gövde, 2×750 mm kanat)
  • Kontrplak (3 mm ve 2 mm)
  • Alüminyum U-profil 20×20 mm (4×440 mm)
  • Laminasyon filmi (parlak)
  • SunnySky X2814-1250 KV motor ×4
  • 60 A BLHeli_32 ESC ×4
  • 10×6 inç 2-bıçaklı GF pervane ×4
  • LiPo batarya 4 S 10000 mAh ×2 (paralel)
  • LiPo batarya 4 S 2200 mAh ×1
  • QWinOut PDB + XT60 konnektör + BEC’ler (5 V/5 A ve 12 V/1 A)
  • Opsiyonel 5 V/7 A UBEC
  • Pixhawk 2.4.8 uçuş kontrolcüsü
  • u-blox M8N GPS modülü
  • FrSky X8R 8-kanal SBUS alıcı
  • FrSky Taranis X9D Plus SE verici
  • 433 MHz MAVLink telemetri modülü
  • RunCam Split 4 V2 FPV kamera
  • AKK X2-Ultimate 5.8 GHz 800 mW VTX + SMA anten
  • SmartPort telemetri kablosu
  • N20 mikro dişli DC motor + boncuk haznesi
  • Peristaltik/N20 pompa + PTC ısıtıcı + 200 mL depo
  • SMD 5050 RGB LED şerit (1 m) + direnç + kablolar
  • E-Flite 50–61 retrakt iniş takımı
  • Mini servo ×2
  • Dijital mikro servo ×6
  • Servo kabloları
  • Heat-shrink boru
  • Zip-tie’lar
  • UV-epoksi
  • 2K epoksi
  • Sıcak silikon
  • M2–M3 civata, somun, rondela seti
  • Alüminyum açı
  • 3D-basılmış braketler
  • JST mikro konnektörler
Sizce bu uçağın ağırlığı yaklaşık ne kadar olur, parçalar uyumlu mu, eksik birşey var mı, yaklaşık 1 senelik bir proje olacak, hobi amaçlı (daha doğrusu çocuğum için yapacam) acil değil, hız ve uçuş süresi ne kadar olur tahmini,

Yok ilkkez yapacam inşallah, önce alıştırma için basit birşeyler mi yapmam lazım, hiç bilgim yoktur

Selamlar, öncelikle bol bol teorik bilgi araştırın. Bu forumda bolca faydalı konu mevcut. Siz gibi çoğu arkadaşımız daha hiç uçan bir uçak yapmadan daha zor daha meşakatli işleri yapmaya kalkıyor. Zamanında ben de yapmaya çalıştığım için biliyorum. En büyük önerim bu kadar detayı düşünmeden fotoblok ile trainer model bir uçak yapmanız. Öncelikle hızlı bir şekilde uçak yapıp uçurmalısınız. Bir anda 1 senelik projeye girmek mantıklı bir iş değil.

YouTube'da bolcak trainer model yapım videosu mevcut. Birine bakın birebir aynısını yapmaya çalışın. İlk defa uçak uçuracak birisi olarak uçağın kırım yaşaması çok muhtemeldir. O yüzden mümkün olduğunca pratik ve masrafsız bir uçak yapın. Bu da en kolay fotoblok malzemesinden yapılabilir. Veyahut xps eps gibi köpükler de kullanabilirsiniz.

Ben 1 gecede uçağı yapıyorum ertesi gün uçurmaya çıkıyorum. Hobi olarak olacaksa zaten yapımın uzun sürmesi hevesini de kaçıracaktır. ya da uçak kırıma uğradığında tekrar tamir edip uçurma isteği çok olmaycaktır.

Naçizane tavsiyelerim bunlar. Amatör olarak bu hobiyle ilgilenen biriyim. Dediklerimi işin başına geçtiğinizde daha iyi anlarsınız. Umarım en yakın zamanda da uçuş yaparsınız. İyi forumlar:)

• Beğen
Tepkiler: Ali Osman SEVİM
Bazı modellerimi yaparken yapay zekadan bende destek aldım çok faydalı bilgiler veriyor ancak tecrübe veremiyor, iki farklı uçağımda bana çok kritik 1-2 bilgiyi eksik verdi kırım ve tamir açısından zaman kaybettirdi.
İlgili konuları bolca okuyup daha önce yapılan eksik ve hataları tespit etmenizi tavsiye ederim, ve bir eğitim modeli yapıp 20-30 uçuş yaptıktan sonra farklı model denemenizi tavsiye ederim.

İlk uçağınızı yapınca elektroniksiz ağırlığı ortaya çıkacak ekleyeceğiniz elektronik ve akipmanı tartarak sonraki yapacağınız farklı modelin ağırlığını yaklaşık olarak tespit edebilirsiniz, inşa tekniğiniz ve malzemeler aynı olacğı için farklı modeller çalışsanızda hatta boyut bile biraz büyüse uçağın ağırlığı çok değişmiyor.

ilk uçak için kanat yüklemesini 30gr dm2 geçmemesini tavsşye ederim mümkünse 25grdm2 olsun uçurmak ve indirmek çok rahat olur, ayrıca sağlam yapacam diye uğraşmayın düşerse hertürlü malzeme kırılacak uçağa çok fazla kontraplak yükleyip ağırlık arttırmayın gerekli yerlere dondurma çubuğu kullanabilirsiniz xps malzemeye yapışınca iskelet etkisi yapıyor çok sağlamlık katıyor ve hafif.