Bandid F3P model uçak yapım çalışmam

Dün sprey yapıştırıcıları inceledim 3m in super77 spreyi anladığım kadarıyla strafor yapıştırmakta üst düzey bir ürün ama maliyeti biraz fazla gibi. O yüzden farklı sprey yapıştıcı arayışına girdim ve tesa sprey glue diye bir yapıştırıcı buldum. Açıklamasında köpüğü yapıştırma özelliği olduğunu belirtselerde tam emin olamadım strafor da kullanılabilirliğine. Aramızda daha önce tesa sprey glue yapıştıcıyı kullanan ve straforda deneyip güzel sonuçlar elde etmiş arkadaşımız varmı acaba. Eğer strafora zarar vermiyorsa yapıştırıcı olarak onu kullanacağım.

Birde kaplama malzemesi olarak mylar da çok pahalı geldi 1m2 mylar 6 euro. Bende kaplama olarak siyah araba cam filmlerinin uygulama öncesinde arkasından çıkartılan şeffaf folyoyu kaplama folyosu olarak kullanmak istiyorum. Sizce uygun olur mu?
 
Gövde ve kanat kesimleriniz güzel görünüyor. Mylar filmi daha önceden incelemediğim ve görmediğim için nasıl bir yapısı var nasıl bir şeydir hiçbir fikrim yok. Eğer yeterince hafifse neden olmasın. Bu tarz yapıştırıcıları kullananlar vardır muhakkak. Son olarak, elektronik seçimine karar verdiniz mi? Özellikle motor, pervane ve pil üçlüsü ağırlık açısından çok önemli.
 
Bugün tesa ya mail attım dönüş yatılar telefon ile ama cevabı pek tatmin etmedi. Straforda kullanılan malzemeler değişiklik gösterebiliyor ama genel olarak zarar vermez dediler.

Kullanacağım malzemeye gelirsek çok ince ve çok hafif malzeme iyiki aklıma gelmiş diye düşünüyorum ?

Elektronik için henüz karar vermedim belli bi aşamaya gelip uçağın kaç gram olacağını netleştirdikten sonra motoru o ağırlığa göre seçmeyi düşünüyorum. Örneğin 130 gr çekişi olan bir motor alıp 160 gr olan uçağı 130 gr a indirmeye çalışmamak için. Ama olabildiğince hafif yapmaya çalışacağım uçağı.