www.bilimselyuzme.com

Benzinli Uçak motoruma depodan benzin gelmiyor.

İsmail Tuncay DAL

Çalışkan Uye
İlgi Alanı
Uçak
Merhaba arkadaşlar, hep elektrikli ile uçan birisi olarak bu kez de benzinli bir motor tecrübesi edinmek istedim,Motor RCGF Stinger 35cc . Denemek için fotoğraflarda paylaştığım şekilde bir düzenek kurdum ancak depodan motora benzin gelmiyor, gaz kolunu açıp pervaneyi el ile çeviriyorum ancak hiç benzin gelmiyor ve ayrıca motorun benzin giriş kısmında da hiç emiş hareketi olmuyor. Depo ,tırpan motorundan alınma, inşallah suçlu depodur:)

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Karbüratör tamamen tıkalı değilse problem yakıt deposu ve/veya yakıt hortumundan kaynaklıdır tabi motorun kompresyonunda(sıkıştırmasında) sorun olmadığını varsayıyorum.

• Beğen
Tepkiler: İsmail Tuncay DAL
@İsmail Tuncay DAL , Ateşlemeyi açmadan jigleyi kapatıp pervaneyi el ile hızlıca çevirdiğinde normalde benzini çekmesi lazım. Ancak, iki zamanlı motorlarda yağlı yakıt kullanıldığından, karbüratörde yakıt kalıp da motor uzun süre, mesela 8-10 ay gibi, çalışmadan beklerse benzin uçuyor ve yağ sertleşiyor ve hem karbüratörün ince kanallarını tıkıyor, hem de diyaframın sertleşmesine neden oluyor. Önce ateşlemeyi açıp, benzini bir enjektörle karbüratöre püskürtüp çalıştırmayı dene. Şansın varsa açılır ve kendisi yakıtı çeker, yoksa karbüratörün sökülüp temizlenmesi gerekir. Tabii depoda da azalan benzinin yerine hava dolmasını sağlayacak, atmosfere açık bir nefeslik olması lazım.