Birkaç metre yükselen quadcopter yere çakıldı.

Yusuf Daşkaya

Yeni Uye
Katılım
13 Haz 2021
Mesajlar
32
Tepkime puanı
5
Yaş
22
Konum
Türkiye
İlgi Alanı
Multikopter
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Bugün quadcopter için test uçuşu yaparken kalkışta bir farklı kalkış olduğunu farkettik. Geri indirelim derken bir anda daha throttle kolunu indirmeden quad düşüşe geçti. Benim konuyla ilgili iki fikrim var: birincisi gpsle ilgili bir durum olması. İkincisi ise: bu quadcopterin ilk uçuşu değildi. ondan önce de bir kere daha uçtu fakat onda da düzgün bir iniş yapamadı(indiği yer biraz eğikti) ve bir tane takla attı. Biz kontrol ettik bir sıkıntı göremedik. İkinci uçuştan sonraysa pervanelerden birinin kırıldığını farkettik. Yani belki de yukarıdaki videoda pervane kırıkta olabilir. Sonuç olarak loglar eğer inceleyip bana sorunla ilgili fikrini belirtebilen olursa sevinirim
 
Kontrol Kartınız
Radiolink Pixhawk
Model Sınıfı
Quadcopter
Motor, Pervane ve ESC
1045 pervane
Kumanda Alıcı ve Verici
-
Extra Ekipman
-
Bizde de throttle'ı azıcık kaldırınca drone'umuz yerden fırlamıştı bi anda. Throtle max min değerleriyle ilgili olduğunu fark ettik. MOT_SPIN_MAX benzeri bi parametre vardı. Onu kısınca sorun düzelmişti. Sizde de belki min değeri çok düşük olmasından kaynaklı bi anda gaz kesmiş olabilir. MOT_SPIN_MIN değerini 0.05 oranında arttırıp denemenizi tavsiye ederim.

İkinci tahminim ise esc kalibrasyonundan. ESC'lerinizi tekrar kalibre ederseniz daha doğru throttle outputları alabilirsiniz.