Brushless Motor Mili Nasıl Yapılır

Arkhesu

Yeni Uye
Katılım
23 Eyl 2013
Mesajlar
25
Tepkime puanı
0
Yaş
44
Değerli arkadaşlar; modelci olup kırım yaşamayanımız yok gibidir. Elektrik motorlu modellerimizde, özellikle pike sonucu burundan yere çakılan uçaklarımızda motor mili ya eğrilir yahut diş açılmış olduğundan zayıflayan ön bölümü kırılır. Benim de başıma böyle bir durum geldiği için; satın alayım diye Brushless Motor Mili konusunu netde ararken ilginç bir video buldum sizler paylaşmak istiyorum. Ben henüz denemedim ancak, evde ki atıl durumda VCD'lerden(yahut hurdacılardan) rahatlıkla bulabileceğimiz bir parça ile mil yapılabileceğini öğrenmek şahsen çok hoş geldi. Videonun linki altta:

[vimeo]http://vimeo.com/24346439[/MEDIA]
 
Brushless Motor Mili Nasıl Yapılır

Valla ne dieyim bilemedim, süpermiş :thumbup: Arkadaşlar da iyi gözlem yapmışlar dogrusu %p Keşke tüm motorların millerini bulmak bu kadar kolay olsa :)
 
Brushless Motor Mili Nasıl Yapılır

Haklısınız Mehmet Bey. Aslında elektronik eşyaları hurdacıya vermeden, yahut çöpe atmadan önce içlerine modelci gözüyle bir bakmalı. İçlerinde işimize yarayan parçalar olabilir diye. Ben 2 tane bozulmuş Vcd attım/verdim. (Gerçi yer darlığımız sadece pist alanı için geçerli değil. Bir tür küçük atelye/hurdalık kurmamızı evlerimizin darlığı da engelliyor :(p) Eminim pek çok motor mili ya da diğer parçalar bir mekanik aksamda vardır. Görmesini bilirsek tabi... %p
 
Brushless Motor Mili Nasıl Yapılır

Aslında nokta atışı yapabilsek iyi de, biraz zor! Benim "bir yerde lazım olur" diye atmadığım şeyler yıllarca duruyor, sonra da hanım eline ne geçerse atıyor. Bir gün beni de atacak... :'(
 
Brushless Motor Mili Nasıl Yapılır

Ömer bey, o halde aşağıdaki linki deneyelim :lollol:

:thumbup: :laugh:
 
Brushless Motor Mili Nasıl Yapılır

hele bi denede bizi de katlayıp rafa kaldırsınlar.
 
Brushless Motor Mili Nasıl Yapılır

:lol: Şaka bir yana konuya dönecek olursak. Bugün bir vcd bulup söktüm. Ancak maalesef milin dişi yok. Acaba tüm vcd'lerdeki miller böyle dişsiz mi? yoksa vcd modellerine göre durum değişiyor mu?(Evet gerçi diş açtırabilirsin diyeceksiniz ama, bizim sanayiide bu tür ufak işlere dönüp bakmazlar sanırım.) Bu videoda da sanırım mil dişsiz. Mesele pervanenin mile montesi. Sabitlesek bir şekilde; bu durumda kırılan pervanenin değişimi vb. zorlaşacak. Fikir ve bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.

NOT: Hüseyin bey, "modelci korkmaz kimseden, dönmez yolundan"vb. şeklinde bir slogan falan bulalım. :lollol:
 
Brushless Motor Mili Nasıl Yapılır

Taner Özbağ' Alıntı:
Mesele pervanenin mile montesi. Sabitlesek bir şekilde; bu durumda kırılan pervanenin değişimi vb. zorlaşacak. Fikir ve bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Motorların

Taner kardeşim, motorların hepsinde diş yoktur. Genellikle küçük tip, çan motor dediğimiz tiplerinde olur. Diğer motorlarda mil düzdür. Pervaneyi mile sabitlemek için pervane adaptörü kullanmak gerekir. Aşağıdaki linkte değişik tiplerini görebilirsin.

 
Brushless Motor Mili Nasıl Yapılır

Haklısınız Ömer bey, motorların hepsinden diş yok. Ancak somunuyla, puluyla orjinali gibi olsun istiyorum. 3 Kanatlı bendeki pervanelerde somun yuvası bile var. Dişli yerine uygun bir adaptasyon elbette yapılabilir. Sanırım en sonunda onu yapacağım çaresiz. Bu arada verdiğiniz linkteki firma yabancı sanırım. Bu tür alışverişleri her zaman THK sitesinden yapmak isterim doğrusu.