Bu planör hakkında bilgi verebilecek ?

  • Konbuyu başlatan DuzceLy
  • Başlangıç tarihi
  • 3,155
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Celalettin Yazkan' Alıntı:
Sakın abiciğim bir yere bırakmayız elli bin tane forum gezsem flap açmayı sizin kadar güzel anlatan 7/24 forum üyesini nereden bulacağız.[emoji4] :saygılar:

Hahahaaaaa... Flap açmamı bilmem de bunu anlatışıma herkes hasta demek ki! :D :p :D :p
 
Celalettin Yazkan' Alıntı:
Okan bey ayıp ediyorsunuz değerli abimiz Sümer bey onca işinin arasında verdiğiniz linki incelemiş fikrini söylemiş siz bir tane bile soruma cevap alamadım diyorsunuz .
Sizin sorulara fazla cevap verilmemesinin nedeni acaba forumda planörler ile ilgilenen forum üyesi sayısının az olması olabilir mi?
Forumda genelde heli ve uçak kullanıcısı fazla diye biliyorum.
FPV konusuna gelecek olursak quad ile ilgilenen arkadaşların tecrübelerini paylaştığı konular var.Oradan yararlanabilirsiniz.Her açılan konunun altına aynı şeyleri insanlar neden yazmak için zaman harcasınlar ki.Genelde daha önce paylaşılmamış konular hakkında insanlar yazı yazar veya yazmaya çalışır. Forumların amacı ücretsiz bilgi paylaşımı içindir kimse zaman ayırıp yazdığı bir şeyler için karşılık gözetmez. Ayrıca bu forum kadar diğer forumlarda emin olun indeks için bu kadar emek verilmemiştir.Ayrıca indeksleri tamamen taramanıza gerek yok ara kısmını kullanarak çoğu bilgiye direk ulaşma şansınız da var bilhassa FPV konusunda .
Birde siz modele planör demişsiniz bu sınıf yaygın olarak bixler olarak anılır incelemelerinize bixler olarak devam ederseniz daha fazla bilgiye ulaşırsınız.

Kolay gelsin [emoji4]

Hocam dikkat ederseniz Sümer bey'e teşekkür etmiştim çünkü o yardımcı oldu sağolasın yanlış anladınız heralde..

Ben burda şunu şöyle yapsam böyle yapsam diyorum cevap alamıyorum hemen yazı linki şu konuya gidin okuyun v.s gibi yönlendirmeler yapılıyor böyle yardım olmaz ki veya karşı taraf yardım ettiğini düşünse bile benim sorumun cevabı olmuyor...
 
Bu planör hakkında bilgi verebilecek ?

Okan bey hoşgeldiniz :)

Her ne kadar dışarıdan forum gibi görünse de burası aslında bizim çiftliğimiz :evil: Konuya mesaj yazan abilerim ve arkadaşlarım da bu çiftliğin horozları... Kendi içimizde sıkı bir birliğimiz var. Dışarıdan gelenler güzellikle geliyorsa bir şekilde aramıza katılıyorlar. Yok diğer türlü bir tutum takınıyorlarsa tepki ile karşılaşıyorlar, bir noktada tribe giriyorlar üyeliğim silinsin diyorlar, zannediyorlar ki hayır lütfen gitme yalvarmalarına girişeceğiz, hay hay deyip istedikleri yapılıyor.

Bakın üstte bannerda horozların bir kısmı görülüyor. Yaşça genç olanlarından biri de ben, sağdan beşinci sıradayım :D
 
Bu planör hakkında bilgi verebilecek ?

OkanAtakan' Alıntı:
Forum sistemlerin amacı nedir ?

Ben burda soru sorup o konu altında detaylı cevap alamıcaksam bu forum sitesinin kurulmasına ne gerek var ki ? ozaman netten araştır gitsin ? ben burda istediğimi sorup diğer kişilerin katılımıyla birşey öğrenmeyeceksem hiçbir anlamı yok buranın ozaman.. Burada üye olduğumdan beri dikkatle bakıyorum ve şunu gördüm.. Burda sanki öyle bir his verdi burası şurda bakıyorum cevap yazmayı bile çok gören tipler var sanırım öğrenmiş oldukları bilgileri devlet sırrı zannediyolar o hisse kapılıyolar galiba... Şurda 4-5 cevap verilmiş benim sorumla 1 tanesinin bile hemen hemen uzaktan yakından alakası yok.... Yok şunu oku buna bak ben elektronikçimiyim ? Şurda en nefret ettiğim şey konu indexleri belki benim aradığım bilgiler orada yok ? yine benim isteğime geliyor soru cevap... Burda sorumla alakalı birkaç birşey daha sorsam eminim bu kadar cevap yetiştiren olmazdı..

Bir deneme yapalım istersen...

iyi menzilli kumanda, nekadar iyi? km lerce mi yoksa 1-1,5 km mi? yoksa gözün gördüğü yere gitsin gelsinmi? FPV sistemi? nekadar kaliteli görüntü ve nekadar menzil? ve seçeceğin frekansa göre kumandayla çakışıp çakışmayacağı? ona göre kumanda seçimi çok başka taraflara geçer. ve yine FPV için nasıl antenler kullanacaksın? hangi filtreler gerekli olacak? kameralara pantilt yapıp servo ekleyecekmisin? extra kanal ihtiyacın olacakmı kumandada..? autopilot ve failsafe gerekli olacakki onla ilgili soru soracak bilgim tam yok, onun için soramıyorum(sana önceki mesajımda anlatmaya çalıştığım gibi) ..bunları bukadar teknik bilgisizken nasıl yerleştirmeyi düşünüyosun uçağa? iyi bir batarya derken? uçakta önerilen batarya 2A lık, iyiden kastın daha büyükse bunu uçağa takabilecekmisin, yerine olacakmı? takamayacaksan uzun menzili kovalamanın manası varmı? 1,37 lik uçakla zaten uzun uçuş beklenmez... bukadar yüklemeden sonra o motor bu uçağa yeterli gelecekmi? değişim gerekince nasıl bir motor, kaç Amperlik ESC, kaçlık pervane ve bunlara uyacak pili tekrar düşünmek gerekecek....

benim şuan aklıma gelenler bunlar,ki çok fazla bir bilgiye sahip olmadığımıda tekrar hatırlatıyım. bunlara eklemeler uzar gider forumdaki hocalarımca.
bu hobide araçların her parçası ayrı ayrı ele alınır, herşey ayrı olarak incelenir. daha sonra birbirlerine uyum ve etkileşimleri öğrenilir ve ona göre yapılacak ek işler araştırılır. hiçbir zaman tek bir çözüm metodu oluşmaz. bu şekilde parçaları araştırıp baksan sorularına daha önceden yazılmış olan cevaplar tek tek çıkar. burda sayımız belli zaten ve bazı kalabalık forumlardaki gibi ben biliyorum ben konuşucam şu soruya! egosuyla ortalıkta dolananlar yok. bilgilerin düzenli olarak saklanması için, moderatörler ellerinden geleni yapıyorlar. forumlar biri soru sorsun biri cevaplasın diye değil, kişilerin başlıklar altında bilgilerini paylaşıp ilerledikleri ve arkadan gelenlerinde soru sormasına gerek kalmadan cevapları bulduğu yerlerdir. orjinal sorun olur sorarsın. fakat kusurabakma senin sorun gayet basit, biz uçak uçururken yanımıza gelen herkesin sorduğu sorulardan.
ve son olarak araştırma yapmayacaksan bu hobi hiç sana göre değil. yapacağın araştırma için elektronikçi olmana falanda gerek yok. bukadar yazdım diye bende öyle bilen biri değilim, 1 yıla yanaşıyor modelcilik hayatım. öyle "nede Nikolai Tesla bir erkek" değilim yani : ))
 
Bu planör hakkında bilgi verebilecek ?

hakan bakır' Alıntı:
şu sorulara cevap için sana nekadar soru sorulması gerektiğini biraz araştırıp anlarsan, konunun neden senin hayal ettiğin gibi ilerlemediğinide anlarsın. araştırmak öğrenmek istemiyorsan, ceptekileri ortaya koyup tamamen hazır bir sistem arayışına gireceksin ve en ufak problemdede öylece uçağa bakıp kalacaksın...


" Teşekkür ederim buna birde fpv hemde kayıt için kamera taksam birde mesafesi iyi kumanda taksam birde iyi bir batarya masrafı ne kadar daha artar ki "

Şu soruyu ne kadarda büyüttünüz ya mümkünse yazma bırak..
 
Emre Kaman' Alıntı:
Yav he he. Anlamsiz burasi, git netten arastir sen...
Bu ne saygisizliktir ya? Onlarin hepsini okumaya kalksaymis soyleymis boyleymis.... Onlarin hepsini yazmasi okumasindan zor kardesim, bi zahmet okuyacaksin, biz zahmet edip yazmisiz. Senin gibi 10 tane geliyor gunde, hepinize tek tek soru-cevap mi yazalim? Maasli eleman miyiz burda?
Yanlis hobidesin eger bu kafadaysan. Ucurtmadan fazlasini ucurmak istiyorsan okuyacaksin. Okumak istemiyorsan, yer isgal etme, azcik acil kenara.

Sen üstüne alınma mümkünse yazma birdahada..
 
Bu planör hakkında bilgi verebilecek ?

Can Sismaneli' Alıntı:
Okan bey, talihsiz mesajınızı gördükten sonra, sizin sevmediğiniz indexlere şöyle bir bakayım dedim. Bir kez daha harcanan emeğe ve bilgi zenginliğine hayranlık duydum. Sonrasında sizin böyle düşünmenize sebep olan şey nedir diye düşünürken, şunu buldum.

"UNESCO tarafından yapılan araştırmaya göre, Türkiye'de okuma alışkanlığı yok denecek kadar az. Avrupa'da yüzde 21 olan kitap okuma oranı, Türkiye'de sadece ON BİNDE BİR."
*

Sevmediğiniz indexlerde yer alan her bir mesaj, her bir konu için saatler harcanıp karşılık beklenmeden paylaşılıyor. Bunları okuyup bir şeyler öğrenebilmek ne büyük zevk ve şans iken, siz birde yaşça büyük abilerimizi, kötü bir üslup ile -tabiri caizse- fırçalıyorsunuz. Unutmayın ki, buradaki herkes bu hobiye sıfırdan başladı ve kimse -sizin tabirinizle- "elektronikçi" değildi. Okuyup, araştırmak bu hobinin bir parçası iken, siz bunu reddederek muhtemelen kendinize "Hobi" değil, yaz eğlencesi "Oyuncak" arıyorsunuz. Yine de size, "modelcilik" hayatınızda başarılar dilerim.

Saygılarımla.

Tamam kıralsınız en büyük sizsiniz..
 
Bu planör hakkında bilgi verebilecek ?

Rasim Öztürk' Alıntı:
Okan bey hoşgeldiniz :)

Her ne kadar dışarıdan forum gibi görünse de burası aslında bizim çiftliğimiz :evil: Konuya mesaj yazan abilerim ve arkadaşlarım da bu çiftliğin horozları... Kendi içimizde sıkı bir birliğimiz var. Dışarıdan gelenler güzellikle geliyorsa bir şekilde aramıza katılıyorlar. Yok diğer türlü bir tutum takınıyorlarsa tepki ile karşılaşıyorlar, bir noktada tribe giriyorlar üyeliğim silinsin diyorlar, zannediyorlar ki hayır lütfen gitme yalvarmalarına girişeceğiz, hay hay deyip istedikleri yapılıyor.

Bakın üstte bannerda horozların bir kısmı görülüyor. Yaşça genç olanlarından biri de ben, sağdan beşinci sıradayım :D

Yooo aranıza katılmak birlikte aktivite yapmak gibi bir düşüncem olmadı ki zaten farklı memleketlerdeyiz.. İşte bu anlattığın şey gruplaşma oluyor ozaman size iyi eylenceler..
 
Bu planör hakkında bilgi verebilecek ?

hakan bakır' Alıntı:
Bir deneme yapalım istersen...

iyi menzilli kumanda, nekadar iyi? km lerce mi yoksa 1-1,5 km mi? yoksa gözün gördüğü yere gitsin gelsinmi? FPV sistemi? nekadar kaliteli görüntü ve nekadar menzil? ve seçeceğin frekansa göre kumandayla çakışıp çakışmayacağı? ona göre kumanda seçimi çok başka taraflara geçer. ve yine FPV için nasıl antenler kullanacaksın? hangi filtreler gerekli olacak? kameralara pantilt yapıp servo ekleyecekmisin? extra kanal ihtiyacın olacakmı kumandada..? autopilot ve failsafe gerekli olacakki onla ilgili soru soracak bilgim tam yok, onun için soramıyorum(sana önceki mesajımda anlatmaya çalıştığım gibi) ..bunları bukadar teknik bilgisizken nasıl yerleştirmeyi düşünüyosun uçağa? iyi bir batarya derken? uçakta önerilen batarya 2A lık, iyiden kastın daha büyükse bunu uçağa takabilecekmisin, yerine olacakmı? takamayacaksan uzun menzili kovalamanın manası varmı? 1,37 lik uçakla zaten uzun uçuş beklenmez... bukadar yüklemeden sonra o motor bu uçağa yeterli gelecekmi? değişim gerekince nasıl bir motor, kaç Amperlik ESC, kaçlık pervane ve bunlara uyacak pili tekrar düşünmek gerekecek....

benim şuan aklıma gelenler bunlar,ki çok fazla bir bilgiye sahip olmadığımıda tekrar hatırlatıyım. bunlara eklemeler uzar gider forumdaki hocalarımca.
bu hobide araçların her parçası ayrı ayrı ele alınır, herşey ayrı olarak incelenir. daha sonra birbirlerine uyum ve etkileşimleri öğrenilir ve ona göre yapılacak ek işler araştırılır. hiçbir zaman tek bir çözüm metodu oluşmaz. bu şekilde parçaları araştırıp baksan sorularına daha önceden yazılmış olan cevaplar tek tek çıkar. burda sayımız belli zaten ve bazı kalabalık forumlardaki gibi ben biliyorum ben konuşucam şu soruya! egosuyla ortalıkta dolananlar yok. bilgilerin düzenli olarak saklanması için, moderatörler ellerinden geleni yapıyorlar. forumlar biri soru sorsun biri cevaplasın diye değil, kişilerin başlıklar altında bilgilerini paylaşıp ilerledikleri ve arkadan gelenlerinde soru sormasına gerek kalmadan cevapları bulduğu yerlerdir. orjinal sorun olur sorarsın. fakat kusurabakma senin sorun gayet basit, biz uçak uçururken yanımıza gelen herkesin sorduğu sorulardan.
ve son olarak araştırma yapmayacaksan bu hobi hiç sana göre değil. yapacağın araştırma için elektronikçi olmana falanda gerek yok. bukadar yazdım diye bende öyle bilen biri değilim, 1 yıla yanaşıyor modelcilik hayatım. öyle "nede Nikolai Tesla bir erkek" değilim yani : ))

Yazdıklarını baştan sonra okudum mesela sen şuanda bana birçok yardımda bulundun ve birçok sorularıma cevap verdin belkide... İşte bu şekilde konuşarak, sorarak ,cevaplayarak bilgi alışverişi başlıyor ve yardımlaşma oluyor yani diğer kişiler bunu anlayamadı sanırım...

Mesela sorular sormuşsun çok basit işte max 5 km gitsin + fpv aktarsın + görüntü kaydetsin + kanatlarda servolara olacak bunun gibi işte beni anlamışsın yani sen ben bunu istiyorum işte ben 0 dan uçak yapmayacam ki ben daha yeni ilgi duymaya başlamışım bu işe ilk böyle giriş yapmayıpta benden uzman olmamımı bekliyolar anlamadım ki örneğin ben araba alıcam şimdi gidipte arabamı toplayım ? bu ülkede kaç kişi bunu yapıyor ? şimdi soralım sizlere araba alırkende böyle şeyler sizlere yönlendiriyolar mı ? tekrar konuya dönecek olursak konu başında link vermiştim mesela onun eksiklerini tamamlayarak istediğime ulaşamayacakmıyım ben onun yardımını istiyorum işte ? veya bu planörlerde bixler tercih ediliyor bana bunu önerebilirsiniz şunu ekle bunu al diyebilirsiniz yurt dışından getirmek içni yaradımcı olabilirsiniz bunun gibi yardımlar bekliyorum bir üye olarak çok mu şey istiyorum ?

kendim kaç tane forum sitesi yönettim bugune kadar ve şuandada yönetiyorum ve bilgimin olduğu konularda mutlaka ve mutlaka üyelerime saygı gösteriyorum ve yardım ediyorum veya anlamuıyorsam yönlendiriyorum adminlik budur ! bu konuda hiç iddaalaşmayalım kimseyle isteyen webmasterlere sorsun...
 
Bu planör hakkında bilgi verebilecek ?

Ayrıca burda emin olun kimse beğenmediği konuya cevap vermeyecek kadar mükemmel değildir..
 
Bu planör hakkında bilgi verebilecek ?

RC Modelciliği hobisi kişisel bilgi ve becerilere dayanan bir hobidir. Forumumuzun bu konuda da belirlerdiği prensip, "balık vermek yerine balık tutmayı öğretmek" deyişi ile rahatlıkla ifade edilebilir. Defalarca örnekleri ile açıklanmış olan bu duruma rağmen konunun gidişatı, hiç kimseye bir fayda vermeyecek bir yöne doğru ilerlediğinden konuyu kilitlemek durumundayım.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...