Bu yazıcının sorunu ne?

Katılım
23 Tem 2023
Mesajlar
22
Tepkime puanı
16
Yaş
18
Konum
İstanbul
İlgi Alanı
Uçak
Değerli forumdaşlarım, merhaba!

Geçtiğimiz günlerde BIM'e gelen K1'i sabahın köründe gidip aldım(sipariş verdim). Geldi, uzun süre kullandım. Toplamda 10 gün kadar baskı aldım cihazla :heartxf:

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


Amma velakin yazıcı bey son 3-4 gündür çok huysuz... Baskıyı başlatıyorum, 2-3 dakika sonra klipper kendini kapatıyor, ekrana da pek iç açıcı olmayan bir hata kodu fırlatıyor.

Aldığım nalet hata "2564 Extruder not heating as expected." hatası. Hot end ve termistör kablolarını kontrol ettim. Sıkıntı yok. Cihazı boşta ısıttım, fan ayarları ile oynadım sıkıntı yok. Az önce çift yarık deneyi izler gibi acaba ben izlerken sıkıntı çıkarmıyor da izlemezken oyunbozanlık yapıyor diye karşısına dikilmiş izlerken bi' anda 220 derecede olan sıcaklık 270 dereceye fırladı. Garip şekilde cihaz hataya düşmedi, kendiliğinden düzeldi. Bunun üzerine fırladım bilgisayara, baktım fluidd arayüzüne. Çok garip bir sahne var...

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


Arkadaş, güç vermeden nozzle nasıl ısınır? Hadi her şeyi geçtim bu kadar hızlı nasıl ısınıyor? Ne yapmam gerek, öneriniz var mıdır acep?
 
Merhaba;

Hayırlı olsun inşallah uzun süre kullanabilirsiniz cihazınızı.. Bence ilk kontrol etmeniz gereken yer extruder üzerindeki thermistör ve kabloları kullandığınız süre boyunca bozulmuş olabilir sonuç olarak yüksek sıcaklıklarda çalışan bir bölgede veya çalışma sırasında hareketlerden dolayı kablolarında zarar oluşmuş olabilir veya thermistörün uç kısmında sensör olarak göremediğiniz bir yerde bozulma olmuş olabilir. Sıcaklığa bağlı olarak direnci değişen bir sistem bu sensör yanlış okuma yapıyor olabilir. Harici olarak bu kısımda sensörü kontrol eden bir işlemci mosfete açılması için sinyal yolluyor ve buna bağlı olarak ısıtıcı fişek ısınma işlemine geçiyor. Bu aşamalar içinde en makul olanı ve en yaygın hata sensörün yerine tam temas etmemesi veya sensörün bozulması oluyor. Elinizde var ise bir multimetre ile OHM kademesinde genelde oda sıcaklığında (25 derece) 100k civarında bir direnç okuması yapabilirsiniz sensörün uç kısmından.