CC3D kart sorunu

Soner Karaca

Yeni Uye
Katılım
24 Ağu 2017
Mesajlar
13
Tepkime puanı
0
Yaş
26
İlgi Alanı
Multikopter
CC3D drone kontrol kartı var elimde fakat pil bağlantısının nasıl yapıldığını çözemedim .Cihazın kendi sitesinde bağlantılarla ilgili görseller verilmiş fakat araya direnç koymuşlar veya BEC/ Voltage Current sensor gibi küçük ekstra aparatlar yardımıyla pil ile kart arasında bağlantı sağlanmış.Çok ilginç bi şekilde youtube üzerinden izlediğim 1 videoda ESC'den karta giden kabloların olduğu portta(port CC3D üzerinde) + ve -kutuba belli bir voltaj vererek çalıştırmışlar.İnglizceden yoksun olduğum için çok bişey anlayamıyorum tabi.
Bu kartın batarya bağlantısını nasıl yapabilirim?
 
CC3D kart sorunu

Direk batarya üzerinden değilde, BEC çıkışı olarak (5v) bir esc kullanıyorsanız, ESC soketini taktığınız zaman beslemesini vermiş olursunuz.

5 volttan fazla gerilim uygularsanız, kontrolcünüz muhtemelen yanar.
 
CC3D kart sorunu

ESC'lerden 4.78 V çıkış alıyorum ve diyelim ki kartın üzerinde yanan herhangi bir ışık görmedim.Farklı bir bağlama şekli var mı?
 
CC3D kart sorunu

Soner Karaca' Alıntı:
ESC'lerden 4.78 V çıkış alıyorum ve diyelim ki kartın üzerinde yanan herhangi bir ışık görmedim.Farklı bir bağlama şekli var mı?
bildiğim kadarıyla yok.
 
CC3D kart sorunu

sevgili soner

cc3d kartında esc lere bağlanan pinler üzerinden güç verilir. pc de de miniusb den bağlanıp güç verilir. aynı anda da besleme yapılabilir. eğer esc lerinden çıkan ve fc bağlanan kablolar 3 lü ise (genelde ortadaki kırmızı olur) sadece bir escnin kırmızı kablosunu cc3d ye bağlaman ve sistemi (escleri) pil ile beslemen yeterli olmalıdır. şayet esc kabloları 2 li ise başka bir kaynaktan 4.8v - 15v arası voltaj ile beslemen gerekecektir. klon cc3d lerde onboard voltaj regülatörünün olmayabileceği ihtimali karşısında güvenlik amacı ile cc3d yi 5v ile beslemek akıllıca olacaktir. bu şekilde çalılşması gerekir.

pinler düzgün lehimlenmiş, esc den akım servo soketine kadar geliyorsa ve bu durumda cc3d çalışmıyorsa ya ledleri bozuktur yada kart arızalıdır.

sevgi ve saygılarımla

şakir polay
 
CC3D kart sorunu

Çok teşekkürler.