CC3D Zmr 250 quad a gps ve barometre önerisi.

İbrahim ÜNAL

Çalışkan Uye
Katılım
5 Mar 2016
Mesajlar
267
Tepkime puanı
107
Yaş
39
Konum
Çankırı
İlgi Alanı
Multikopter
Cc3d uçuş kontrol kartlı bir zmr250 quadım var. Havada sabit kalması için barometre ve gps modülü olması gerekiyormuş üzerinde o yüzden gps ve barometre için öneriye ihtiyacım var.

Benim için öncelik ucuz olması ve havada sabit durma görevini yerine getirebilecek donanımlar olması önemli.
Benim bulduğum gps ve barometreler aşağıda. Acaba bunları cc3d kontrol kartına entegre edip istediğim verimi elde edebilirmiyim.



Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Barometre ile yükseklik sabit kalır. Gps Modülü ise sistemi yatay ve dikey eksende sabit tutar.
Sadece gps modülün havada sabit kalma için yeterli olacağını düşünüyorum.
Performans açısından ise;7m, m8n tarzı gpsler ile çalıştım ama bu gpsin verim olarak yapabileceklerini araştırmak lazım.
 
  • Beğen
Tepkiler: İbrahim ÜNAL
Aliexpreste bunları buldum sadece bu neo 7m veya neo 8m den birini alsam sabit kalması için yeterli olur mu ?


Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Sadece gps dikey stabilite icin yeterli olmaz, barimetre de lazim.

Ancak, 250 sinifi bir quadda gerek barometre, gerek gps ve dijital pusulanin duzgun calisamayacak olmasi kuvvetli ihtimaldir. Gps e pusula esc ve motorlardan yeterince uzaga monte edilemeyecek ve elektromanyetik gurultuye maruz kalacaklar. Barometre ise proplardan gelecek esintiyle duzgun okuma yapamayacak. Ayrica agirlik olarak da 250’lik bir quada baya yuk olusturacaklar. Bir de, 250 quadlar havada sabit durmak icin oldukca kucukler. Boyut kuculdukce stabilite azalir, 250’likler ise sabit durmaktan cok ordan oraya kosturmak, hoplayip ziplayi takla atmak icin dizayn edilir ve sevilir. :)
 
Sevgili İbrahim

Belki gözden kaçmıştır düşüncesi ile daha önce de benzer bir konu ile ilgili soruya verilmiş cevap için bakılabilir.

Size önerim ardupilot daha spesifik olacaksa arducopter firmwarını problemsiz çalıştıran ekonomik çözüm matek f405 STD kart edinmeniz şeklinde olabilir.
Biz sistemimizde bu kartı arducopter ile kullanabilmekteyiz. Arzu ettiğiniz uçuş şeklini bu fc ve ublox m8n gps modülü ile fevkalade başarılı bir şekilde gerçekleştirebilmek mümkündür.

Sevgi ve Saygılarımla.
Şakir POLAY
 
Merhaba

Öncelikle tavsiyem cc3d kullanmamanız. Şakir bey'in önerdiği f405 ve benzeri kartlar hem güncel olması hemde daha fazla kaynak ile desteklenmesi bakımından kurulum ve kullanımınızı olumlu yönde etkileyecektir. Bütçeniz yok ise yapacak bir şey yok. Ancak en üstte belirttiğiniz barometre modülü kartlara sonradan uart portları ile eklendiğinde çalışmıyor diye biliyorum. Benimde tecrübelerim bu yönde.

F4 işlemcili bir kart aldığınız da barometre zaten kartın üzerinde gelecektir. Gps ise beitian bn-880 veya M8N olabilir. Her iki kart üzerinde hem pusula hemde gps olduğundan konumlama gayet başarılı olacaktır. Ancak gps'in yerleşimi önemli, buna dikkat etmek gerek. yukarıda gerekli tavsiyeler verilmiş. Kesinlikle göz önünde bulundurulması lazım. Yoksa kırım kaçınılmaz.