cesna 500

cesna 500

Gaz trimini aşağıya çekip denedin mi? Çünkü radyoyu açtığında gazı tam kapalı algılamıyor olabilir.
 
cesna 500

Aynen öyle trim orta civarında iken motor hep aktif trim çeyreğin altında oldumu sorun kalmadı saolun
 
cesna 500 pil

birde bu uçak için 2800 mah pil diyor ben 3300 mah pil koysam arada70 gr fark var. ne yapmamı önerirsiniz. bildiğim kadarı ile denge noktasını ayarlamam gerekecek herhalde ? başka tavsiyeleriniz varmı ?
 
cesna 500

Ağırlık merkezini ayarlaman gerekiyor tabii. Ama 70 gr az bir fark değil. O nedenle modelin o ağırlığı kaldırabilmek için daha hızlı uçacaktır. Dolayısı ile iniş ve kalkışlarında daha hızlı olacaktır. Yani pildeki fazla kapasite, uçuş süreni tamamen aynı oranda artırmıyacaktır. Tavsiye edilen pili kullanmakta yarar var.
 
cesna 500

Peki bunun üzerinde 730 kV lık motor var motoru 1100 lük yapsammı yoksa bu uçak için lüks olurmu
 
cesna 500

Buna hiç gerek yok. Yükse KV demek daha yüksek güç demek değildir. Yalnızca daha yüksek devir demektir. Bu da modelin daha hızlı uçması anlamına gelir, ki buna hiç gerek yok. Motorun gücü watt olarak ifade edilir. Elindeki motor kaç watt bilmiyorum. Ama sırf uçuş süresini uzatmak için bir sürü değişiklik yapmaya çalışmanın bir anlamı yok bence.


iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
 
cesna 500

Abi eğer uçak ile fazladan yük taşıyacaksan biradaha yüksek wattlı bir motor takabilirsin ama taşımayacaksan takmanın bence pek bir anlamı yok. P(güç)=i(akım).V yani motorun gücü arttıkça çektiği akımda artacaktır buda uçuş süreni kısaltır.
 
cesna 500

teşekütler bilgiler için :)