Cessna 182 DIY

Pronatıonal

Yeni Uye
Katılım
13 Ocak 2016
Mesajlar
2
Tepkime puanı
0
Yaş
29
Merhabalar herkese ben mustafa :saygilar: Başkent üniversitesi 1.sınıf öğrencisiyim

Yıllardan beri rc arabalarla uğraşıyorum ve yine yıllardan beri rc ucak kullanmak istiyodum bugun kararımı verdiğim gün ve çok heycanlıyım :halay: yanlış bir kelime yazarsam lütfen kusuruma bakmayın. :)

Öncelikle benim en büyük arzularımdan biri uçurduğum uçağı kendim yapmış olmam. Bu yuzden araştırmaya başladım ve bu siteyi buldum. Sizlerede birkaç soru sormak istiyorum. Uçağımın planı strafor ve köpükten yapmayı tercih ettim, hesaplamalarıma göre 800 gr olucak yani umarım :D en mantıklısı bu geldi ama dediğim gibi pek birşey bilmyorum :) ve bunları şekillendirmek için rezistans telinden bi sistem yaptım birkaç tanede plan indirdim içlerinden en güzel yapılması bana göre basit olanını seçtim. Ama ne yazık ki fazla anlamadım :( mühendis değilim yönetmen olmak gibi idealleri olan radyo televizyon ve sinema bölümünde okuyan bir garip öğrenciyim :)

Sizlere sorularım
İnternette araştırdım ve EMAX XA2212 1400KV Multirotor Fırçasız Motorunu buldum mantıklı geldi araştırdıklarım çerçevesinde ama dronelarda kullanılıyormuş bana yaramazmı?
Esc olayını nekadar araştırsamda kafam basmadı nasıl bi esc almalıyım
Pil tercihim hangisi olmalıdır.
En son olarak nasıl bi pervane almalıyım

Bu arada sitede gezindim yeni başlayanların okuması gerekenleri okudum esc li konuyuda motorlu konuyuda ama gözümden kaçmış sanırım bir kaç bilgi :)
Şimdiden çok teşekkür ederim
İyi günler​