Sahism ve kendim olarak Esun LW-PLA (Diger markalari denemedim) kullanmayı bu haliyle tercih etmiyorum. Sırf 40–50 gram kazanacağım diye adeta kâğıt helva gibi kırılgan bir uçak üretmek ve bunun için ekstra para vermek bana pek mantıklı gelmiyor.
Eğer yazıcınız yeterince kaliteli ve biraz da deneyiminiz varsa, en iyi seçenek bana göre ABS ile baskı almak. Evet, biraz daha ağır olabilir ama bunun tek dezavantajı minimum düz uçuş hızının artması olur. Buna karşılık kazandığınız yapısal sağlamlık, bence bu farkı fazlasıyla telafi ediyor.
Ağırlık konusunda çok da takılmamak gerektiğini gösteren örnekler var. Mesela THK'da da satılan FMS Riot'u elimde uygun pil kalmadığı için 6S 4000mAh pil ile uçuruyorum. Taktığım büyük esc ve motorla birlikte önerilen setup’tan yaklaşık 1200 gram daha ağır ama uçuş performansı gayet tatmin edici. Tek endişem, kanadın yüksek G manevralarda "su koyuvermesi" ama şimdiye kadar böyle bir durum yaşamadım.
Daha uç bir örnek olarak Freewing MiG-29 var. Sadece 1300 mm kanat açıklığıyla yaklaşık 5 kg uçuş ağırlığına sahip ve buna rağmen oldukça guzel uçuyor. Özetle, yeterli itki sağlayan bir güç setiniz varsa, biraz daha ağır ama sağlam bir model, hafif ve kırılgan bir modele kıyasla hem dayanıklılık hem de uzun ömür açısından çok daha mantıklı bir tercih olur.