E-sky honey bee helikopter uygun pili nedir acaba

TÜRKALP KUCUR

Çalışkan Uye
Katılım
29 Şub 2020
Mesajlar
308
Tepkime puanı
489
Yaş
42
Konum
İSTANBUL
İlgi Alanı
Hepsi
merhabalar

yakın zamanda aldığım helikopteri şöyle bir çalıştırma umuduyla depodan odama getirdim ama pilinin olmadığını unuttuğumu farkettim. uygun pil nedir tavsiyelieriniz?

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Pal boyu bir referans olabilir. Ve tabi motor esc özellikleriniz de önemli.

Mesela 325mm pal çeviren 3s bir heli 2000/2500 arası pil kullanabilir. Sizin modeliniz de 3s yüksek ihtimalle. Yani pal boyu 325mm ise 2500mah 3s pil işinizi görecektir. 2000mah'dan aşağı inmemeye çalışın. Ve herşeyden önce bol bol araştırın..
 
V1 , V2 veya king modellerinden hangisi elinizdeki heli ?
Normalde piller 3s 850 mah tan başlar 3s 1500 mah a kadar değişir .

Hatta şöyle yazayım , v1 850 mah , v2 1000mah ve king 1500 mah kullanır . Tabi bunun yanında pilin ölçüleri de önemli . E sky pil bulamayacağınızdan alacağınız pilin esky pil ölçülerinde olmasına dikkat edin .
 
şöyle söyliyim heliyi aldığım zaman zatı muhterem pili de vermiş depodaki kutuyu açınca görünce gözlerim kocaman oldu. pil eski esky pil.

heli sanırım v2. heliye, futaba t6exhp alıcısını bind ettim. pili bağladım. gyro nun yanındaki ışık yanıp sönmeye başladı. sonrasında kumandayı açtım. kumanda ve alıcı daha önceden bind edilmişti, servolar (ana rotor pal yön servo, kuyruk servo) gayet iyi çalışıyor cevap veriyordu. lakin yaklaşık 20 sn sonra 3 kere dıt dıt dıt ve ana rotor dönmeye başladı. Allah tan palleri çıkarmışım, kumandayı kapatınca rotorun dönmesi durdu.şimdilik bu kadar yeter diyelim :) bir de dostlar aşağıdaki resimde görüldüğü üzere tek kablolu bir switch var onu alıcıya bağlamadım. nedir acaba

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Türkalp bey, hiç bir zaman radyoyu açmadan alıcıya enerji vermeyin. Kapatırken de önce alıcı, sonra radyo şeklinde kapatın. Aksi takdirde radyodan sinyal almayan alıcı denetimsiz hareketlere neden olabilir, özellikle heli başı kesik tavuğa dönebilir. O tek kablolu soket ise, kumandadan gyro gain (hassasiyet) ayarı içindir. Normalde alıcının 5. kanalına takılır. Bir zamanlar aynı heliden bende de vardı. Pil yerine uyan 3S bir LiPo kullanabilirsiniz.