Edirne'den Selamlar - Kemal Bulungiray

mmrkml

Mimar
Katılım
20 Şub 2013
Mesajlar
44
Tepkime puanı
0
Merhabalar,

İsmim Kemal. RC model uğraşıma yaklaşık 10 sene önce benzinli bir Savage alarak başladım. 1 sene kadar uğraştıktan sonra uzun bir süre ara verdim. Bundan 4-5 ay önce de elektrikli HPI Trophy Truggy Flux alarak tabiri caizse yeşil sahalara geri döndüm :laugh: Arabayı almak için gittiğim hobi dükkanında hep içimde olan helikopter hevesim ortaya çıktı ve oyuncak sayılan 3 kanallı "flydove" marka bir heli aldım. Ancak tahmin edersiniz ki onunla ilişkim 3-5 günden fazla olmadı. (Şu anda kendisiyle 2.5 yaşındaki oğlum ilgileniyor ;D )

Ev içinde uçurabileceğim küçük bir model ararken bir firmanın T-rex 100X kampanyasını gördüm. Neredeyse yurtdışı fiyatıyla aynı olduğu için kısa bir araştırma sonucunda almaya karar verdim. Ancak bildiğiniz gibi ilk başlayanlar için oldukça zor bir model(miş). Ona rağmen 1 ay kadar ufak tefek çarpmalarla pal'i kırılana kadar devam ettim. Bu arada yedek parçalarını ve Turnigy 9X kumanda siparişimi vermiştim ancak aşamadığım bir problemle karşı karşıya kaldım (onu da daha sonra video ile sormak istiyorum size) T-rex'im o günden beri kenarda yatıyor.

Tabii neredeyse hergün forumları okuyup bilgi almaya çalışırken V911 furyasına katılmamak olmazdı. Bir tane de V911 BNF siparişi verdim. 1 ay kadar önce de o geldi o günden beri mutlu mesut uçuruyorum ev içinde. Atari, Commodore ve Sinclair ile başlayıp en son X360 ile devam eden 25 seneden fazla bir oyun tecrübem olduğu için özellikle oryantasyon konusunda hiç sıkıntım olmadı. Tabii simulatorle çalışmamın da çok faydası oldu bu süreçte.

En son 2 akşam önce 1 karış yüksekliğindeki sehpanın altından geçme antrenmalarım sırasında flybar'ın demir parçası düşmüş ben onu keşfedene kadar bayaa bi söktüm ama neyse ki hallettim. Sıradaki hedefim yine küçük ama dışarıda da uçurabileceğim, 6 kanal'a çok masraf etmeden alışabileceğim bir model. Neyse biraz uzun yazdım sanırım. Umarım youtube'da rastgele denk geldiğim videolarını hayranlıkla izlediğim (Mehmet ve Türker bey'in V922 videoları) bu topluluğun forumunda kalıcı olur ve günden güne büyümesi sırasında katkım olur benim de.
 
Ynt: Edirne'den Selamlar

Kemal Bey, öncelikle hosgeldiniz :)

10 yıllık bir modelci olarak eminim ki forumumuza çok büyük katkılarınız olacak. Zira fark ettiğiniz üzere her ne kadar hızlı yol almaya çalışsakta yeni bir forumuz.

Bu yüzden bildiğimiz, paylaşmayı düşündüğümüz ama henüz sırası gelmeyen epey bir konu var :embarras: Fakat gerek bizlerin gerekse sizlerin değerli katkıları ile bu eksikleri de en kısa sürede tamamlayacağımıza inanıyoruz. %p

Sizi yeni bir heli adayı olarak görüyorum :bravo: (Yavuz ve Tolga Beyler ilerleyen mesajlarda sizi durdurmaya çalışacaklar, ama ben eminin ki siz onlara kulak asmayacaksınız :laugh: )

Heli maceranıza bakınca ;

-- 3.5 kanal heliler zaten bu işin mikrobo, hepimizin 1-2 (benim 10 yakın, ilk köpük olanlar dahil) tane mutlaka olmuştur.
-- TREX 100 ise fark ettiğiniz üzere pek de doğru bir tercih olmamış :( (Bizler kullanmadık ama forumlar şikayetlerden geçilmiyordu)
-- V911 : Mükemmel bir tercih. Gerçekten 4 kanal helilerin kralı diyebiliriz. :thumbup:
-- 6 kanal heli : V922 mi, TREX 450 mi ??

Arada simulator çalıştığınızı da dikkate alırsak, helici yolunda emin adımlarla gittiğinizi söyleyebilirim.

Heli konusunda epey bir konu paylaştık şu ana kadar. Bunları inceledikten sonra kararınızda ve yeni çıktığınız bu yolda sizlere her konuda destek olmaya çalışacağız.

Ben de çok uzattım galiba :laugh: Şimdilik bu kadar. Tekrar hosgeldiniz :saygilar:
 
Ynt: Edirne'den Selamlar - Kemal Bulungiray

Merhaba Kemal Bey hoşgeldiniz,

Herşeyden önce modelcilik kültürünü almış, gayet emin adımlarla ilerleyen bir yapınız olduğu belli oluyor yazdıklarınızdan. En önemlisi bu bence. Elimizden geldiğince yazıp çizdiklerimiz, paylaşımlarımız size azda olsa faydalı olabiliyorsa ne mutlu bize. Hedefimiz modelci arkadaşlarımıza zaman kazandırmak ve minimum kırım yaşamalarına vesile olmaya çalışmak. Umarım hep birlikte bu güzel hobiyi bir ömür keyifle sürdürür, arkadaşlıklarımızı baki kılarız.

Modelcilik sizi anlayan arkadaşlarınız yanınızda olunca insana daha çok keyif veren bir hobi bence. Sizinde yeşil sahalarda koşturduğunuz arabalarınızın fotoğraf ve videolarını görmeyi sayenizde araba konusunda da bilgilenmeyi çok isteriz.

Bu arada 2.5 yaşındaki oğlunuz çok şanslı. Eminim üst seviye bir modelci olacaktır, şimdiden başladığını düşünürsek... :saygilar:
 
Ynt: Ynt: Edirne'den Selamlar - Kemal Bulungiray

Türker Akgün' Alıntı:
Modelcilik sizi anlayan arkadaşlarınız yanınızda olunca insana daha çok keyif veren bir hobi bence. Sizinde yeşil sahalarda koşturduğunuz arabalarınızın fotoğraf ve videolarını görmeyi sayenizde araba konusunda da bilgilenmeyi çok isteriz.
Türker'e aynen katılıyorum. Araba konusu başlı başına farklı bir dünya olsa da, neticede insan kontrollünde olan bir model ve özellikle kendine has yapısı ve hareketleri kesinlikle etkileyici. %p

Konu ile ilgili yakın zamanda yeni suprizlerimiz olabilir ;)
 
Ynt: Edirne'den Selamlar - Kemal Bulungiray

Kemal Bey;
Aramıza hoşgeldiniz.
 
Ynt: Edirne'den Selamlar - Kemal Bulungiray

Teşekkür ederim hoşbuldum. Oğlumu şimdiden kumandaya alıştırıyorum akşama da onun helikopterini tamir edecez gidince. Çok meraklı umarım hep böyle devam eder. Araba konusunda biraz sıkıntılarım var zira üst üste bir kaç kez kırım yaşadık yeğenimle şimdi parça bekliyorum en kısa zamanda onu da toparlayıp fotoğraf + video çekmek istiyorum ama ondan önce ev içi bir V911 videosu çekmem lazım :)