Emax 2212 1400 motor küçük bir sorun

Göktürk Er

Yeni Uye
İlgi Alanı
Uçak
Merhaba iyi akşamlar,

3s lipo / esc 30a / emax 2212 1400 motor /pervane 8*4 katlanır pervane

Emax motor üreticisi
Esc için 40a yazan yer var 30 A yazan yer var karışık yazılmış satıcılardan kaynaklı sanırım
Pervane ye 7*4 3s de
Bende 30a esc almıştım

Sorun şu bu sistem de motor ilk çalışmada sorun yok çalışıyor, fakat gaz kolu sona yaklaşırken motor tutukluk yaparak hız kayıp ederek tutuklu dönüyor ve ısınıyor.
Pervaneyi söküp boşta motoru çalıştırınca sorunsuz çalışıyor gaz kolunu sona getirincede üstte yazdığım sorun olmadan çalışıyor

O halde tek sorun 7*4 değil de 8*4 olması mı

Esc de en ufak ısınma yok

Yanıtlar için şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba, eğer ESC Hobbywing SkyWalker ise 8-9 adet ayarı bulunuyor. Bu ayarları yapman gerekiyor. Benzer şeyler bende de olmuştu.

Kalbire ve esc timing ayari yaptinmi? Ayni motoru 3s 30 amper skywalkerla sorunsuz kullaniyorum, esc nedir?
Kaç kez yaptım olmuyor sanırım motor sorunlu çünkü motoru az önce elimle tutup gaz açtığım da dönmüyor yani demek istediğim tutabiliyorum bu motor başka bir uçak üzerinde uçuyordu en son acaba hatırlamadığım bir durum mu oldu ki ama yenisini sipariş geçtim yolda

Farklı esc ve pil ile deneyin derim.Bir de yukarıda bahsedildiği gibi esc kalibrasyonu yenileyin.Tutukluk yapmasının pervane ile pek alakası olacağını sanmıyorum.Tutukluk escnin gerekli amperi verememesinden de kaynaklanabilir.Esc ısındıkça verdiği amper değeri düşer.