Emaxx GT2826/06 Motor İçin Pervane Yardım

Katılım
10 Ara 2013
Mesajlar
111
Tepkime puanı
0
Yaş
32
Üstatlarım elimde 2. el bir skywalker 1900mm uçak var toplamaya çalışıyorum baya araştırdım yurtdışından kargo beklememek için elektronikleri türkiyeden alayım dedim.2. el istediğim gibi motor bulamadım bende gittim thk dan en uygun olanı aldım Emax GT2826/06 Skywalkere tam olarak uygunmudur bilmiyorum ama :) bu motora uygun pervane bulamadım bir türlü.Zaten bir acayip motor shaftı hangi tarafı anlamadım 5mm yazıyor şafta 12x6 5mm ahşap pervane istedim uymadı deliği çok ufak geldi pervanenin.Çok amatörce bir soru olacak buna göre pervane nereden bulabilirim yardımcı olursanız sevinirim üstatlarım.

Motor linki https://thkmodelucak.com/store/product/gt282606
 
Emaxx GT2826/06 Motor İçin Pervane Yardım

Merhaba Yunus Emre Bey,
Öncelikle ustalarımız konu hakkında çok daha iyi bilirler ancak ben naçizane bildiklerimi paylaşayım sizinle.

Elinizdeki motorun teknik resminde, pervane adaptörünün ölçüsü M8 olarak verilmiş, bu da diş üstü çapının 8mm olduğunu gösteriyor. Elinizdeki 5mm çaplı pervane bu sebeple küçük gelecektir. Pervane seçiminde bunu göz önünde bulundurabilirsiniz. Elinizdeki pervane gibi daha dar çaplı pervaneleri de düzgün bir şekilde, ekseni bozmadan, uygun matkap ucuyla genişletmeniz mümkün olabilir.

Elinizdeki motoru her iki taraftan da kullanabilirsiniz, yanında verilen 2 ayrı pervane adaptörü bu işe yarıyor. Bir tanesi şaft üzerinde kullanmak için, diğeri ise gövde üzerine montaj sağlayabilmeniz için. Linkte verdiğim sayfadaki en alt resimde ne demek istediğimi görebilirsiniz.



Motorunuzun, modeliniz ile uyumu için bir şey söyleyemeyeceğim, ancak model bildiğim kadarıyla model pusher type (arkadan pervaneli) bir model, bu nedenle daha küçük ebatlı pervaneler kullanmanız ve buna uygun esc pil konfigürasyonu gerekebilir. Kolay gelsin, kırımsız uçuşlar. :saygilar:
 
Emaxx GT2826/06 Motor İçin Pervane Yardım

verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim Can bey.Dediğiniz gibi motorun 2 tarafıda kullanılabilir ama bu verdikleri prop adatörde uymuyor gevşek geliyor ayrıca acayip bir motor her yeri dönüyor sabit olan montaj için sadece ufak bir yer ordan montaj etsem şaftı kullanamıyorum zaten mecburen gövde üzerinden kullanmam gerekecek oda nasıl olacak bilmiyorum :).