esc aşırı ısınması

irfan yazıcı

Yeni Uye
Katılım
18 Şub 2024
Mesajlar
4
Tepkime puanı
1
Yaş
19
Konum
istanbul
İlgi Alanı
Uçak
merhaba 2200kv motor 2800mah 3s 11.1v li-po 30a esc kullanıyorum
herhangi bir makete bağlı değil. açık devrede . sadece motorun gücünü görmek için bağladım ancak esc aşırı ısınıyor
 
hmm esc ve motoru set halinde almıştım bakabilirsiniz. yanlış esc kullanımı ise yeni esc önerniz nedir
 
Esc motor ve pervane set olarak geldiyse muhtemelen birbiri ile uyumludur. Fakat aşırı ısınıyor tabiri biraz subjektif oluyor. Uzun süre işlem yapılmadığında 50-60 derece civarında ısındığını hatırlıyorum bu sarı esc ve motor kombinasyonlarının.
 
Son düzenleme:
Hocam bence sorun sette :) Sarı esc zaten çin malı ne kadar güvenilir bilmiyorum. Motorda aynı şekil en ucuz olanlardan. O motoru geçenlerde bi uçağıma test için taktım. Evde denerken bir anda attı kendini allahtan pervanesi yüzüme fln gelmedi(aslında hata bende evin içinde pervane ile motoru çalıştırmamak lazım ama amacım test yapmaktı) Bence esc ve motoru değiştirmenizde fayda var. Ve ayrıca bende ki o motor en düşük güçle çalışsa bile 1-2 dk içinde alev gibi oluyor dokunamıyorsun.
 
Set olarak verilmiş zaten birbirine uyumu kesin. Yanana kadar devam edin. Belki yanmaz, belli olmaz. Tutup da köpük bir uçak için castle esc alacak haliniz yok sonuçta.
 
evet bende sorunun çin malı olmasında kaynaklı olduğunu düşünüyorum. uçak bakım teknisyeniyim. ancak rc konusunda tecrübem youtube videoları ile sınırlı . tavsiyeleriniz için teşekkürler dostar. %p:bravo:
 
Pervane takılı değilken ESC'nin çekeceği akım(Amper) çok çok küçük olacağı için ısınmaması gerekir diye düşünüyorum.En azından benim kullandığım sistemlerde yaptığım ölçümlerde öyleydi.ESC arızalı olabilir.