Eski nitro motor

Eski nitro motor

Belirtilen buji adaptörü ile normal bujileri kullanabilirsiniz elbet.Bu motorlarla bayağı kafa yormuştum.% 20 nitrolu yakıt ile çalıştırıyorum ben.Yakıtı kendim hazırlarım.İnat edip sabit gaz olmasına uyuz olarak birde gerçek bir karbüratör takmıştım en son.Nette bir çok kişi karbüratör değilde karbüratör mantığı ile gaz kontrolü aparatları yapmaya çalışmışlar.Tam manasıyla karbüratörlü olan benimkisi heralde.Hatta hobbyking'te bu aparatlarda satılıyor.Karbüratör taktıktan sonra birde video çekmiştim:

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Eski nitro motor

Konunun tam da üzerine güzel bir paylaşım oldu Hakan bey, teşekkürler :RCKolik:

Herhalde bu motorları sevmeyen yoktur :D Bir Helici olarak ben bile kaç defa almaya niyetlenip, son dakikada vaz geçtim :laugh:
 
Eski nitro motor

Hakan bey tebrikler bu motora karbüratör takmak ve bu derece başarılı çalıştırabilmek tam bir başarı bence. :bravo: :bravo:

Boyut olarak uygun olabilecek karbüratörler araba motorlarına daha yakındır sanki. Ya da satışı olan bu motorlar için üretilmiş karbüratörler var mı ?

Siz nasıl yaptınız ?
 
Eski nitro motor

Türker bey Hobbyking'te,sadece hava girişini açıp kapatan yada sadece egzost çıkışını açıp kapatarak karbüratör diye satılan aparatlar var.Ancak yakıt ve havayı uygun oranda ayarlayamayan bu aparatlar karbüratör sayılmaz bence.
https://hobbyking.com/en_us/cox-049-throttle-conversion-for-tanked-engines.html

https://hobbyking.com/en_us/cox-049-throttle-conversion.html

https://hobbyking.com/en_us/cox-049-bee-style-throttle-conversion.html
Ben ASP AP06'nın karbüratörünü,COX'un arka kapağını modifiye ederek yapmıştım.Daha önce elime araba motoru karbüratörü geçmedi.Ama haklısınız,araba motoru karbüratörü boyutları küçük oluyor.
 
Merhaba, biraz düşündükten sonra bu motorla uğraşmak yerine yeni bir nitro motor almaya karar verdim. Biraz araştırma yaptım fakat uçağın ağırlığına göre nasıl motor seçimi yapacağıma karar veremedim. Uçağımın ağırlığı yaklaşık 750 gram. Sizce OS MAX 40 bu uçak için uygun mu?
 
  • Beğen
Tepkiler: Türker Akgün
Acaba os max fp 40' ın yedek parçasını bulmak mümkün mü? 2 kiloluk bir uçak için alacağım.