Eskişehir'den Selamlar

Eskişehir'den Selamlar

Hoşbulduk :) quad toplama işi de bazen bitirme projesi konusu olabilir, fakat benim zamanımda benim bölümümde quad projelerinin sanayi odaklı olması isteniyordu. Yani quadrotorun günlük hayatta kullanılabilecek bir işlevi olması gerekiyordu, sadece uçması istenmiyordu. Proje konusunu biz kendimiz seçmiştik. Benim projem görüntü tabanlı alıgalama ile quadrotorun hareketli cisimleri takibiydi. Bu doğrultuda hazır quad kullanmak ta serbestti. Biz hazır quad kullanmıştık. Çünkü amaç normal bir quadı özellikli hale getirmekti.

Eskişehir'den Selamlar

Diler Öz' Alıntı:
...... Benim projem görüntü tabanlı alıgalama ile quadrotorun hareketli cisimleri takibiydi. Bu doğrultuda hazır quad kullanmak ta serbestti. Biz hazır quad kullanmıştık. Çünkü amaç normal bir quadı özellikli hale getirmekti.
Peki sonuc ne oldu Diler, calisti mi proje yoksa teorikte mi kaldi ???

Eskişehir'den Selamlar

Diler Öz' Alıntı:
Hoşbulduk :) quad toplama işi de bazen bitirme projesi konusu olabilir, fakat benim zamanımda benim bölümümde quad projelerinin sanayi odaklı olması isteniyordu. Yani quadrotorun günlük hayatta kullanılabilecek bir işlevi olması gerekiyordu, sadece uçması istenmiyordu. Proje konusunu biz kendimiz seçmiştik. Benim projem görüntü tabanlı alıgalama ile quadrotorun hareketli cisimleri takibiydi. Bu doğrultuda hazır quad kullanmak ta serbestti. Biz hazır quad kullanmıştık. Çünkü amaç normal bir quadı özellikli hale getirmekti.
Quadlar gelecekte günlük hayata el atacaklar gibi :D

Eskişehir'den Selamlar

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
Peki sonuc ne oldu Diler, calisti mi proje yoksa teorikte mi kaldi ???
Mehmet abi proje istediğimiz seviyede malesef sonuçlanmadı. İlk baş Gazebo simülatör programında çalışmamızı yaptık. Orada quad tam istediğimiz gibi arabaları takip ediyordu, fakat pratikte sonuç tam istediğimiz gibi olmadı. Araca göre yönünü ayarlama ve üzerine gitme olayları kısmen gerçekleşiyordu fakat quad aracı çabuk kaybediyordu. Biz burada hazır quad kullanmanın sıkıntısını çektik aslında. Ardrone 2.0 kullanmıştık ve bu aracın ağırlık kaldırma kapasitesi çok az. Üzerine koyduğumuz kamera, rasperry pi gibi ekipmanların ağırlığını tam performansta taşıyamıyordu ve dolayısıyla hareket kabiliyeti de düşüyordu. Ama fırsat buldukça kendim gelişmiş bir quad yapıp bu projeyi tamamlamak istiyorum. Çünkü görüntü işleme vs kodlar hazır durumda. İnşallah bir gün olur :)

Eskişehir'den Selamlar

Diler Öz' Alıntı:
...... Ama fırsat buldukça kendim gelişmiş bir quad yapıp bu projeyi tamamlamak istiyorum. Çünkü görüntü işleme vs kodlar hazır durumda. İnşallah bir gün olur :)
Vay supermis Diler :thumbup: Insallah askerlik donusu guzel bir Quadro toplar ve porjeni basari ile hayata gecirirsin.

Biz de :RCKolik: olarak gelismeleri ve sonucu zevkle takip ederiz %p

Eskişehir'den Selamlar

Diler Öz' Alıntı:
Mehmet abi proje istediğimiz seviyede malesef sonuçlanmadı. İlk baş Gazebo simülatör programında çalışmamızı yaptık. Orada quad tam istediğimiz gibi arabaları takip ediyordu, fakat pratikte sonuç tam istediğimiz gibi olmadı. Araca göre yönünü ayarlama ve üzerine gitme olayları kısmen gerçekleşiyordu fakat quad aracı çabuk kaybediyordu. Biz burada hazır quad kullanmanın sıkıntısını çektik aslında. Ardrone 2.0 kullanmıştık ve bu aracın ağırlık kaldırma kapasitesi çok az. Üzerine koyduğumuz kamera, rasperry pi gibi ekipmanların ağırlığını tam performansta taşıyamıyordu ve dolayısıyla hareket kabiliyeti de düşüyordu. Ama fırsat buldukça kendim gelişmiş bir quad yapıp bu projeyi tamamlamak istiyorum. Çünkü görüntü işleme vs kodlar hazır durumda. İnşallah bir gün olur :)

Hoşgeldiniz Diler bey;

Araç takip olayı aslında apm ile çok basit. Ayarları iyi yapılmış bir quadda follow me ozelliğini kullanarak basitce araç takibini gerçekleştirebilirsiniz tek yapmanız gereken otg ve gps ozelliği olan bir telefon kullanarak, Droidplanner isimli uygulama ile apm yi eşleştirip(wi-fi modül gerekli) basit ayarları yaptıktan sonra follow me butonuna basmanız yeterli.

İnsallah projeni tamamlayabilirsin takipteyim:)

Eskişehir'den Selamlar

Harun Küçükler' Alıntı:
Hoşgeldiniz Diler bey;

Araç takip olayı aslında apm ile çok basit. Ayarları iyi yapılmış bir quadda follow me ozelliğini kullanarak basitce araç takibini gerçekleştirebilirsiniz tek yapmanız gereken otg ve gps ozelliği olan bir telefon kullanarak, Droidplanner isimli uygulama ile apm yi eşleştirip(wi-fi modül gerekli) basit ayarları yaptıktan sonra follow me butonuna basmanız yeterli.

İnsallah projeni tamamlayabilirsin takipteyim:)
Öncelikle mesaj için teşekkür ederim :) Bizim asıl amaçlarımızdan biri belirli araçlar dışında, takip edilmesi önceden kararlaştırılmamış, herhangi bir aracı da takip edebilmekti. Yani bunu kameradan alınan görüntüyü işleyerek yapmaktı. Örneğin; kırmızı renkli bir araç kullanan hırsız var, bunu havadan otonom olarak takip etmek istiyoruz. Quad kameradan aldığı görüntü ile aracı odaklayacak ve aracın hareketine göre de kendi hareketini belirleyecekti. Gerçek ortamda da projeyi gerçekleştirebilirsem memnuniyetle burada paylaşacağım :)

Eskişehir'den Selamlar

Hoşgeldin Diler :) keyifli forumlar

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi