Estetik Yoksunu F-22

Muhammet Yiğit Kaya

Çalışkan Uye
İlgi Alanı
Uçak
Herkese merhabalar,
aşağıdaki YouTube videosundan görmüş olduğum uçağı yapmak istedim. A0 kağıda uçak planını çıkartıp kesmeye başladım. Fakat yapım aşamasında anladım ki el işçiliğim kötünün de ötesinde. Hiçbir parçayı düzgün kesemedim neredeyse. Birleştirdikçe görüntüsü kötüleşti resmen. Yine de bu kadar başına geçmişken bitirmek istedim ve en son da boyayarak tamamladım. Sadece kanopi ve burun kısmı kaldı. Sonrasında elektronikleri yerleştirip uçuş denemek istiyorum. Eğer güzel bir uçuş yapabilirsem parçaları lazer ile kestireceğim.
5mm fotoblok kullandım.
Kanat açıklığı: 1000mm

Yapım aşamasından görüntüler:

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Örnek aldığım video:
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

• Beğen
Tepkiler: Mesut Arslan
Herkese merhabalar,
aşağıdaki YouTube videosundan görmüş olduğum uçağı yapmak istedim. A0 kağıda uçak planını çıkartıp kesmeye başladım. Fakat yapım aşamasında anladım ki el işçiliğim kötünün de ötesinde. Hiçbir parçayı düzgün kesemedim neredeyse. Birleştirdikçe görüntüsü kötüleşti resmen. Yine de bu kadar başına geçmişken bitirmek istedim ve en son da boyayarak tamamladım. Sadece kanopi ve burun kısmı kaldı. Sonrasında elektronikleri yerleştirip uçuş denemek istiyorum. Eğer güzel bir uçuş yapabilirsem parçaları lazer ile kestireceğim.
5mm fotoblok kullandım.
Kanat açıklığı: 1000mm

Yapım aşamasından görüntüler:

Örnek aldığım video:
ellerinize sağlık hocam ben de fotoblok ile çalışma konusunda oldukça acemyim ama yine de sizin modeliniz çok güzel görünüyor iyi uçuşlar şimdiden

ellerinize sağlık hocam ben de fotoblok ile çalışma konusunda oldukça acemyim ama yine de sizin modeliniz çok güzel görünüyor iyi uçuşlar şimdiden
Teşekkür ederim. Benim beklediğim güzellikte olmadı ama ilkin günahı olmaz diyelim😂

İnşallah birkaç gün içinde maiden flight denemesi yapacağım. Paylaşırım buradan. 2212 2200KV motor ve 3S 2200mAh lipo ile deneyeceğim uçuşu.

• Beğen
Tepkiler: Bünyamin kayacı
Teşekkür ederim. Benim beklediğim güzellikte olmadı ama ilkin günahı olmaz diyelim😂

İnşallah birkaç gün içinde maiden flight denemesi yapacağım. Paylaşırım buradan. 2212 2200KV motor ve 3S 2200mAh lipo ile deneyeceğim uçuşu.
Üstadım uçağın ağırlığı nedir. Ve 2200 kv motor hangi pervane ile kombin. Bu yükü taşır mı. Maiden yapmadan önce bunları bir kontrol edin derim.

Güncelleme:

Uçağa normalde pervaneli motor ile uçuracaktım fakat yeni almış olduğum EDF motorun daha iyi olacağını düşündüm.

Motoru monte ettikten sonra bir deneyeyim dedim uçağı hassas teraziye koyup gaz verdiğimde maksimum 200gr itki kuvveti ürettiğini farkettim. Bu sebeple uçağın hava giriş ve çıkış yollarını revize ettim motorun daha çok hava alabilmesi için kanallar açtım. Sonrasında daha iyi bir itki kuvveti elde ettim. Umarım uçuş sırasında daha iyi hava alarak istediğim itki kuvvetini elde ederim.

Güncelleme:
Uçağı tamamladım ve uçuş denemesi yaptım. Örnek aldığım YouTube videosundaki gibi ağırlık merkezini ayarladım. Fakat uçak tahminimce ağırlık merkezi benim yaptığımdan daha önde olduğu için uçağı her attığımda burun kaldırıp düştü. Bir de motorun uçağa göre güçsüz gelmiş olması da muhtemel.

Elimdeki 70mm EDF motoru için önerebileceğiniz farklı uçak modelleri var mı?

Uçuş videosu 1:

Video 2: