F550 ardupilot yukseklik problemi

Nokta

Yeni Uye
Katılım
18 Ağu 2016
Mesajlar
40
Tepkime puanı
1
Yaş
39
Selam arkadaslar,ustalar
F550 hexa ucurmak isterken havada asili kalamama, benim komutlarimi tam almama yada gec alma gibi problemler yasadim.Kumandam flysky i6(pil seviyesi 5,6v) kalkisi loiter mode da yapmaya calisiyorum.%60 yukselme verdigimde hala yavas donuyor sonra birden tam gazza geciyor havaya kaldirdigimda stabil durmuyor.gps 11uydu görüyor.stabilize mode ise sadece dururken denedim %65-70 gazi çok iyi alıyor. Eve gelip misionplanne ile bağlandığımda yukseklik - 0,70 gozukuyordu.kalibre ettim ve level kalibresinide yaptim fakat resimdeki dibi surekli yukseklik yerde sabit durmasina rağmen değişiyor.bu normal mi? Sorun sizce nedir? Yeni basladigim için yazmayi unuttugum bilgi varsa verebilirim.

SM-G361H cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Birde ucus logkarini download etmek istedigimde garip karakterler geliyor ekrana hem usb hem telemetri ile denedim

SM-G361H cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
F550 ardupilot yukseklik problemi

Hocam merhabalar.

Logları biryere upload edin bizde kontrol edebilelim. Ikinci olarak varsa kontrol kartı ve gps modül yerleşimini görmek amacıyla araca ait bir resim yükleyin. Stabilize modda düzgün uçuyorsa, GPS modlarında problem varsa GPS modülü enerji kablolarına yakın olmasından kaynaklanır. Siz yinede bir resimle birlikte logları gönderin.

Not: Logları Mission Planner giriş ekranında DataFlash Logs bölümünden indirin bilgisayara.
 
F550 ardupilot yukseklik problemi

Selam logları 3dr Tower app(android) ile almıştım ekte gönderiyorum.MissionPlanner açabiliyor.Pc kullanmadım.
Stabilize modda sadece şunu denedim; loiterde %65 gaz vermeme rağmen hala çok az dönüyordu ve 2-3 sny sonra birden son gaza geçiyordu bende stabilizeye mode aldım yerdeyken hafif gaz verdim birebir aldı ama stabilize modda uçurmadım.Yeni olduğumdan çok güvenemedim.
loglara baktım ama pek anlamadım:)

boyut 500kb olduğundan siteye yukleyemedim bu nedenle buradan bakabilirsiniz
 
F550 ardupilot yukseklik problemi

"bin" veya log formatındaki dataflash logları gönderseydiniz daha iyi olurdu bu şekilde problemi anlamak çok zor ama tlog u gözden geçirince bariz bir şekilde GPS+Compass modülün elektriksel bölgelerden etkilendiği anlaşılıyor. Bazen 11 uydu + 1.8Hdop olmasına rağmen need 3d fix uyarısı almışsınız. GPS'i esclerden uzak ve yüksek bir yere sabitleyin. Sonrasında CompassMot Calibration yapın, çıkan sonuca göre yerini değiştirirsiniz veya sabitlersiniz. Bu arada gözüme çarpan bir diğer sıkıntı pil oldu. Bazen 9v a kadar düşüyor sonra tekrar 12v civarına dönüyor. Buna dikkat edin.
 
F550 ardupilot yukseklik problemi

teşekkürler bilgi için özellikle pil olayı benimde dikkatimi çekti
 
İmaxb6 aldim yaninda 5a güç kaynagi büyük ihtimal orjinal degil 5000mah sarj için seçtiğimde restart atıyor pilleri doldurmuyor sanırım pil sorunu sarjdan yada güç kaynagindan switch mode 12v 10a bir güç kanağına bağlayıp deneyeceğim yoksa bir güç kaynağı alcagım diğer türlü piller gidecek. Tatile çıkacagım gelince tüm denemeleri yapıp yazacağim pilleri stoge modda al dedim ama güvenmiyorum:)


Sent from my iPhone using Tapatalk