Fırçasız motor şaft yamulma problemi ve motor önerisi.

Adil Ertuğrul Kaya

Çalışkan Uye
Katılım
15 Şub 2023
Mesajlar
270
Tepkime puanı
213
Yaş
16
Konum
Samsun
İlgi Alanı
Uçak
Tekrardan merhaba herkese. Benim bir tane fırçasız motorum var(dı) ama artık hem var hem yok, yani kaza sonrası motor şaftı (3mm) yamuldu. Pense ile düzeltmeyi denedim ama olmadı, çok sert bir malzeme. Bu yüzden yeni bir motor almaya karar verdim, bana önerebileceğiniz dayanıklı ve çok pahalı olmayan ve 600-800g çekiş gücü olan (1100-1600kv arası 3s uyumlu) bir fırçasız motor var mıdır? Bir de merak ettiğim bir şey var, şimdiye kadar kaç motoru perte çıkardınız?
 
Belirttiğin kv değerinden düşük ama, Sunnsky'ın 980kv lik motorlarıyla 3s 1045 pervane ile 1 kilograma yakın itme gücü alıyordum. Ve aynı motoru model üzerinde vidası çıkınca sert bir şekilde şesine çarpıp yerinden fırladı, sonuç motor bobin kesti.
 
  • Beğen
Tepkiler: Berk Eksin
2008'den beri sadece 1 tane motoru kırım sırasında pert ettim. Sırrın ne diye sorarsan; kitaba uydum!
 
Demek istediğim;
2008'den beri yani 15 yılda bir motoru kullanılamayacak hale sadece 1 kere getirdim. Özellikle acemiliğimde pert olan bir kırım olmadı. Çünkü hiç bir zaman hiç bir şeyi aceleye getirmedim. Simülatörde işin mekanigini öğrendim. İnşaat aşamasında da, elektroniği uygularken de "Nasıl" sorusuna cevap ararken "Neden" sorusunu ekledim ve cevabını araştırdım.
Ne zaman "ben bu işi öğrendim artık" demeye başladım ve "ekzantrik" hareketler yapmaya başladım, ondan sonra bir kaç tane total kırım yaşadım.
 
Sunnysky X2212 1400kv almaya karar verdim. Yaklaşık 1100g itiş gücü var. 330tl fiyatı var robotistanda. Şaftı yamulan eski motorun şaftını değiştirdim ama şaftın arkasına takılan demirin yerini nasıl oyacağımı bilemedim. Hazır şaft satılmıyor tr de yada ben göremedim. Aliexpressden alsam zaten motorun parası ediyor. Bende bu yazdığım motoru almaya karar verdim o yüzden. 900gramlık uçakta kullanmayı düşünüyorum.

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol