[Foto]: Dragonlink 2 Long Range UHF RC System Spektrum DX9 ile nasıl bağlantı yapılır?

okarinli

Yeni Uye
Katılım
23 Eyl 2015
Mesajlar
29
Tepkime puanı
0
Yaş
32
Öncelikle herkese selamlar..
Uzun menzilli bir fpv uçağı toplama aşamasındayım ve alışveriş listemi tamamlamak üzereyim. Kumandam Spektrum DX9 ve uzun menzil için Dragonlink 2 Long Range UHF RC System kullanmayı düşünüyorum. Fakat Spektrum ile nasıl bağlantı yapabileceğimi tam olarak anlayamadım.
Bu ürünü alsam Trainer portundan mı yoksa başka bir yolla mı bağlamam gerekecek?

Ürün sitesinde Spektrum kumandalar için açıklaması şu şekilde;

Spectrum, JR, Hitec, and Other 2.4 GHZ Transmitters with no removable RF module

This cable has a small " Mini Audio " type plug that plugs into the DSC or Trainer Port output of modern RC transmitters. This is compatible with ALL Spectrum, and JR RC transmitters regardless of model. This cable is a little harder to connect as the DSC / Trainer ports of this type do NOT supply power to the Dragon Link. This cable also includes a JST power connector that must be connected to an external 2-4 cell LiPo or 5 to 18 volts, for an installation that can be done without opening the RC transmitter.
Note: You can connect to the internal switched power of the RC transmitter, but this will require opening the transmitter and some basic soldering skills.

En sondaki nottan anladığım kadarıyla basit lehim becerileri gerekebilir diyor sanırım.
Bu konuda bana yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ediyorum.
 

Ekli dosyalar

  • DRAGONLINKPACKAGE.jpeg
    DRAGONLINKPACKAGE.jpeg
    53 KB · Görülme: 110
[Foto]: Dragonlink 2 Long Range UHF RC System Spektrum DX9 ile nasıl bağlantı yapılır?

Diyor ki ürünün sinyal girişindeki jack tüm Spektrum ve JR kumandaların trainer çıkış ile uyumludur. Modüle ayrıca pil bağlantısı gerekir. Eğer lehim konusunda deneyimli iseniz bunu da kumandanın içini açıp oradan sağlayabilirsiniz. Bununla uğraşmak istemiyorsanız modülün JST soketine uygun bir pil (5 - 18 V) bağlayarak kullanabilirsiniz.
 
Teşekkür ediyorum Sümer Bey. O zaman güç beslemesi hariç radyo bağlantısı için mevcut bağlantı kablolarına ek olarak herhangi bir aparat kullanmama gerek kalmayacak, kutu içeriğinden çıkan bağlantı ile spektruma trainer portundan bağlantı sağlayabileceğim doğru mudur hocam?

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
[Foto]: Dragonlink 2 Long Range UHF RC System Spektrum DX9 ile nasıl bağlantı yapılır?

Aynen öyle. Kulaklık jackını kumandaya takıyorsunuz. JST soketine de bir pil bağlıyorsunuz. Bağlantıları emniyete almayı unutmayın.
 
Sümer hocam değerli bilgiler için çok teşekkür ediyorum.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi