fpv başlangıç için yardım

lykon35

Yeni Uye
Katılım
26 May 2013
Mesajlar
18
Tepkime puanı
0
Yaş
25
merhaba :saygilar:
bir fpv seti almak istiyorum. bu tarz uçakların karakteristiği hakkında bilgim yok. ilk uçağım olucak.
acaba ilk uçağım olarak başlasam sorun yaşar mıyım?
bana bütün uçak ve fpv seti ekipmanlarının maliyeti ne olur?
yardım edebilecek bir abim var mı acaba?
 
fpv başlangıç için yardım

Batuhan, hayırdır epeydir yoktun orta da.

Bakalım daha önce neler sormuşsun ve bizlerden ne cevap almışsın...









Yani özetle Beginner uçak demişsin, sonra Köpük Jet geçmişsin.... Peki sende modelcilik adına ne gelişmeler oldu ?

Pilotaj ne alemde. Ne kadar gerçek uçuş yapma imkanın oldu ? Öğrenci olman nedeniyle ekonomik seçenekler istemiştin doğal olarak. FPV için şu aşamada ayırdığın bütçe ne ? Elinde kumanda, şarj aleti olarak ne gibi demirbaşları temin ettin ??

Dur ben tahmin edeyim bu yeni konu nasıl açtığını :mad:

6 aydan sonra aklına birden RCKOLIK diye bir yer geldi. Dur ya canım bu aralar FPV denen şeyi çekiyor.Gerçi ne olduğu da tam bilmiyorum :rolleyes: Şu oyunlar olmasa nette araştırırım ama şimdi kim uğraşacak. Orada zaten her şeyi hazır reçete gibi sunan abiler var. Dur onlara bir sorayım. Onlarda sayfalarca yazsınlar. Gerçi vakitlerini alacağım durduk yere ama. Önemli değil, maliyetini merak ettim. Ilerde param olursa da alırım belki.....
 
fpv başlangıç için yardım

Öncelikle verdiğiniz cevap için teşekkür ederim. :saygilar:
önceki konular hakkındaki görüşleriniz doğru Mehmet Abi.Konu hakkında fazla bilgim olmadığından ondan ona geçip en çekici olanı almak istiyordum o zamanlar.
sizinde tekrar belirttiğiniz gibi ekonomik şartlar... alıcağım uçağın sadece başlangıç için alıp sonra başka bi modele geçme şansım pek yok o yüzden de böyle bir karar aldım. hiç araştırmadım değil bu modelleri fiyatını karakteristiğini. tabii ki araştırdım.Bide Mehmet Abi öyle oyun delisi değilimdir 4. sınıftan beri oyun oynamam. tabii ki beni tanımıyorsunuz ve önyargılı davranıyorsunuz. son olarak şunları da belirtmek isterim ki amacım kesinlikle birilerini kullanmak değil, kimseye sayfalarca yazı yazdırmak değil.Ancak forumun amacıda bilinmeyen bir şeyin bilinen kişilerce açıklanmasını sağlamak ve o kişinin öğrenmesini sağlamak değil midir?
 
fpv başlangıç için yardım

Yazdıklarından terbiyeli ve efendi bir genç arkadaşımız olduğun belli. Öncelikle bu olgun tavrın için önce seni sonrada seni yetiştiren aileni gerçekten tebrik ederim.

Kırıcı oldum biliyorum ama o yüzden kusura bakma. Evet forumların amacı bilgi paylaşmak ama.. aması var. Şöyle ki günümüzün hızlı tüketme alışkanlığı her şeyi sarmış durumda. Insanlar üye oluyorlar ama selam dahi vermeden "Şöyle bir sorunum var, ne yapayım " diyerek konu açıyorlar. Insan bir topluluğu girince bile selam verir, yanlış mıyım. Peki sonra ne oluyor. Cevabı alıyor ve gidiyor.

Modelcilik forumları diğer forumlara benzemez. Zira modelcilik sonu olan bir şey değildir. Ayrıca ferdi yapılacak da bir şey değildir. Bu yüzden insanlar teknik problemlerinin yanı sıra manevi anlamda bir grubun parçası olmak, daha doğrusu bir ailenin parçası olmak adına üye olmalılar. Tabii ki herkes her zaman aktif olamaz..... neyse çok uzaktım.

Şimdi Batuhan kardeşim senin için durumu özetleyeyim :

1- FPV işi pahalı bir iştir. Öyle öğrencinin gücünün yeteceği bir şey değil. Bu nedenle her ne kadar çok cazip gözükse de bunu inşallah ilerleyen günlerde yaparsın
2- Ayrıca FPV öncesi gerek teknik bilgi gerekse pilotajını geliştirmen gerekir.

Bu nedenle kısıtlı bir bütçe ile senin yerinde olsam şu yolu izlerdim ve başkada bir şey araştırmaz ve denemezdim. Tabii ki modelcilik konusu sende öyle gelir geçer bir heves değil ise. Bir de modelcilikte bir kere alayım bir daha alamam diye bir şey olmaz. Ne yazık ki bu iş para gerektiren bir hobi. Ha şu yapılabilir. Yol haritası çizilir, ekonomik durumun elverdiği zamanda bu plan hayata geçirilir. Belki yıllar alabilir ama unutma bunun adı hobi. Bir yere ya da bir hedefe ulaşmak için zaman sıkıntısı yok.

Gelelim yol haritasına :

1- Öncelikle simulator ve bir simulator kumandası edin. Bolca sim çalış. Bu her zaman hem senin pilotajını geliştirecek hem de uçma duygunu tadmin edecektir.


2- Sonra paranın biriktikçe şu demirbaşları al
a- Kumanda
b- Şarj cihazı
c- Basit alet edavat

3- Son olarak da bir üsten kanatlı başlangıç modeli al.
a- Öğrenci olduğun için her ne kadar hiç sevmesem de sen Wingdragon alabilirsin. Seni ekonomik anlamda daha az zorlar
b- Kendin köpükten trainer model yapabilirsin

b- Ya da bilindik bir trainer model
 
fpv başlangıç için yardım

Merhaba Batuhan :) Bence ilk başlangıçta fpv ile başlama. Daha uçak uçurmayı öğrenmedin :lollol: İlk olarak wingdragon sporter v2 gibi uçak al sonra Mehmet abinin yazdığı sıraya göre ekipmanlar al sonra fpv işine gir. wingdragon sporter v2 thk da indirimdeydi 320 tl idi. Şimdi 365 tl :D İlk olarak trainer uçak al sonra işi ilerletirsin :)