FPV ekipmanları öneri

FOXXTR

Yeni Uye
Merhaba bu işte yeni olduğumdan sizinde fikirlerinizi almak istedim

ana ekipmanlar alıcı verici kamera ve monitörden oluşuyor forumuda okuyarak kendime göre bir sistem toplamayı düşünüyorum ama yeni olduğumdan bazı şeyleri tam olarak bilemiyorum

Kamera seçiminde kararsız kaldım

2 kamerada birbirine çok yakın fiyatları var, kamerada TVL görüntü kalitesi açısından önemli olduğunu biliyorum birisi 800TVL birisi 1200 1200 lük daha iyi fakat anlamadığım nokta 800 lükte 3.6mm lens diğerinde 1/2.5" olarak belirmiş şimdi bunlardan hangisi daha iyidir hangisi bana sıkıntı çıkartmaz yada bana önerabileceğiniz daha iyi bir kamera var ise aşırı pahalı olmayan onlarıda değerlendirebilirim.

birde alıcı kısmında kararsızım alıcılar mı biraz pahalı yoksa banamı öyle geldi 30 € nun altında ürün bulamadımfpv sistemlerin gps li olanlarıda var gps li olmasının ne gibi avantajı var ve fpv sistemleri için ayrı bir batarya koymak dahamı iyi olur yoksa aynı sistemden mi beslenmesi dahamı iyi olur. şimdilik sorularım bu kadar teşekkürler.

FPV ekipmanları öneri

Burak Bodur' Alıntı:
2 kamerada birbirine çok yakın fiyatları var, kamerada TVL görüntü kalitesi açısından önemli olduğunu biliyorum birisi 800TVL birisi 1200 1200 lük daha iyi fakat anlamadığım nokta 800 lükte 3.6mm lens diğerinde 1/2.5" olarak belirmiş şimdi bunlardan hangisi daha iyidir hangisi bana sıkıntı çıkartmaz yada bana önerabileceğiniz daha iyi bir kamera var ise aşırı pahalı olmayan onlarıda değerlendirebilirim.

Hangisi daha iyi bilemiyorum ama 3.6mm lensin odak uzaklığıdır. Bu değer arttıkça lensin görüş açısı daralır. Yani daha zoom lens halini alır. 1200 TVL olan kameranın lensinde 2.6mm yazmakta. Yani teorik olarak daha geniş açı lense sahip. Ama görüş açısı hem lensin odak uzaklığına hem de sensör boyutuna bağlı. 1200 TVL olanın sensör boyutunu bilemediğimizden diğeriyle aynı boyutta kabul edersek daha geniş bir görüş açısı sunacaktır.
Diğerinde 1/2.5" olarak yazılan ise sensörün inç cinsinden köşegen uzunluğu olmalı. Kamera literatüründe bu böyledir ama bildiğimiz kameralarda sensör boyutu lens üzerine yazılmaz. 800TVl olan kamerada ise sensör boyutu ile ilgili bir bilgi yok.

FPV ekipmanları öneri

Merhaba,

FPV seti olarak linkteki ürüne ne diyorsunuz?

Kumandam var.
Onun dışında bir şeyim yok.

Uygunsa hangi tipi seçmek gerek?
Tabi bir de gözlük ve kamera işi var değil mi?

Teşekkürler.

FPV ekipmanları öneri

Yeterli ağırlık kaldırma şansın varsa SJ4000 ve ya Mobius kullan kamera olarak. Gözlük ya da LCD kendi bileceğin iş. Nasıl rahat ediyorum dersen ona göre de alıcı ve verici önerebiliriz

FPV ekipmanları öneri

Süleyman ÖZGAN' Alıntı:
Merhaba,

FPV seti olarak linkteki ürüne ne diyorsunuz?

Kumandam var.
Onun dışında bir şeyim yok.

Uygunsa hangi tipi seçmek gerek?
Tabi bir de gözlük ve kamera işi var değil mi?

Teşekkürler.
Süleyman merhabalar,

FPV ile ilgili aşağıdaki şekilde bir konu indeksimiz mevcut.

Yukarıdaki indeks haricinde, forumda arama yaparsan, neleri alman gerektiği ile ilgili bir çok bilgilendirici konuya ulaşabilirsin. 250 sınıfı multiler için aşağıdaki başlıktaki konuları inceleyebilirsin.

Nesimi Bey'in aşağıdaki konusu ise ben de dahil forumdaki bir çok arkadaşımızın faydalandığı gayet dolu bir konu...

Ama yukarıdakilerin haricinde, bu işi yaparken ilk belirlenmesi gereken şeyin AMAÇ olduğunu belirtmem gerekiyor. FPV ekipmanını ne için istiyorsun ? Ya da multikopter'i ne için istiyorsun? Bunların cevabına göre ekipman ihtiyacı da şekillenecektir, ki forumda hepsine yönelik cevaplar olduğunu düşünüyorum.