FR4 G10 GF CF farklari

gumush

Uye
Katılım
13 Şub 2014
Mesajlar
183
Tepkime puanı
111
Yaş
47
Diy olayini genisleteyim ve kendi modelimi yapayim istiyorum. Daha oncede calismalarim olmustu ( gimbal , octo vs ) o zaman eldeki malzeme ne ise onu kullanmistim.

Simdi tasarim yaparken malzemeyide belirleyerek agirlik vs ozelliklerinide kullanmak istiyorum.

Yukaridaki malzemelerin tamami model amacli kullanilan malzemeler. GF(FiberGlass) ve CF(CarbonFiber) 'yi kumastan imal etmekte mumkun. Ancak simdilik levha olarak alip kullanmak istiyorum.

FR4 G10 sanirim ayni malzeme bundan emin degilim , gf daha hafif ve saglam bir malzeme , en hafifi ise cf. Fiyat ise tam tersine CF'ye dogru artis gosteriyor. Kesim fr4 ve g10'da lazer kullanilsa bile kaliteli bir kesim yapilamiyor bu nedenle router ile kesimi yapiliyor.

Bu malzemeler icin deneyimlerinizi paylasir misiniz ? Temin ve fiyat bilgileri var ise onlarida paylasabilirseniz cok memnun olurum.

Pilot'tr'de siyah g10 levha buldum. 2mm 400x500mm icin 68TL fiyati var. Aslinda sanayide malzeme aldigim ege asal metal firmasinda g10 bulunuyordu ama fiyat ve kalinliklari hatirlamiyorum. Bir gittigimde tekrar soracagim.

Internet arastirmalarinda alinan urunlerin kompozit olmasina karsin sahte olabileceklerini ogrendim. Bu nedenle aldigimiz kaynakta onemli olacak. Bunun disinda ozgul agirligi gibi bilgiler benim icin onemli olarak ama sanirim farkli ureticilerin farkli degerleri olabiliyor. Bu nedenle aldiktan sonra tartip duzeltme yapmakta gerekecek.

Bilgiler icin simdiden tesekkur ederim.