FrSky modül yardım

werock

Yeni Uye
Katılım
24 Nis 2017
Mesajlar
21
Tepkime puanı
0
Yaş
34
Arkadaşlar merhaba Flysky fs th9x kumadaya sahibim. (aldığım link aşağıda).
Ancak frsky modul almak istiyorum. hobbyking deen aldığımda 45 dolar ancak gümrüğe vs takılma durumu olur mu yakın zamanda alan oldu mu? yoksa direk aliexpressden 50 dolara mi almalıyım ?
Ayrıca şuan yapım aşamasında olan çaylak uçağım için bir alıcı daha satın almıştım orjinal kumandaya uygun. frsky modul alınca boşa mı almış olacağım? bu alıcı yeni modulde kullanılabilir mi? modulü söküp takması kolay ise uçakta orjinal modul quad da frsky modul kullanılabir mi?

aldığım kumanda
hobbyking modul
aliexpress modul
 
FrSky modül yardım

Uğur bey merhaba.Aynı modülden ben de kullanıyorum Turnigy 9X V2 kumandamda(sizin kumandanızdan biraz farklı).FRSKY DJT modülde ACCST iletişim protokolü kullanılıyor.Kullanacağınız alıcı bu protokolde çalışıyorsa uyar, çalışmıyorsa uymaz.Kendi alıcısı %90 farklı olacağı için uymayacaktır.Fakat modül ile gelen alıcıyı sorunsuz kullanabilirsiniz. ;)

Gümrük konusuna gelince büyük ihtimalle gümrüğe takılmaz küçük birşey olduğu için.Gümrük konusunun Aliexpress veya HobbyKing ile bir ilgisi yok.İsterseniz Towerhobbies'den alın, gümrüğe tabi eşyanız/ürününüz varsa gümrüğe girer.Gümrüğe girdiğinde de mutlaka vergi ödeyeceksiniz diye bir durum söz konusu değil.Gümrük memurunun insiyatifine kalmış birşey.Bazen gümrükteki paketlerden de ücret talep etmedikleri oluyor.Gümrük vergisi olsa bile %20-25 ini alırlar genelde.Gümrük konusunu bu kadar gözünüzde büyütmeyin.Evinizde kullandığınız Televizyon'un bile Gümrük vergisini ödüyorsunuz satın aldığınızda.Sadece DHL,Fedex tarzı kargoları kullanmayın onlarda Ardiye ücreti olabiliyormuş duyduğum kadarıyla.%p
 
Çaylak model için mevcut modül ve alıcısı gayet de yeterli, garantili 500-600 metre menzili var. Frsky modülünü daha sonra, daha büyük ve dolayısıyla daha uzağa götürmeyi planladığın uçaklara geçtiğin zaman alabilirsin bence. Frsky modül ile upgrade ettiğin kumandaya bir de ER9X yazılım yakışır. Onu da yaparsan uzun yıllar başka bir kumandaya ihtiyaç duymazsın.
Gümrük meselesine gelince, kargo bedeli dahil (ki bu aynıyla İkitelli'deki PTT Gümrükleme müdürünün ifadesidir) 30 USD'den (veya 25 Avro) daha pahalı olan herşey %30 gümrük vergisine tabiidir. Ama çok dikkat çeken rakamlar olmadıkça çoğu zaman (yarı yarıya diyebilirim-şans işidir) eve kadar sıkıntısız geliyor.