FSI6X gaz trim sorunu

Samet UZUN

Yeni Uye
Katılım
2 May 2020
Mesajlar
15
Tepkime puanı
20
Yaş
34
Konum
TRABZON
İlgi Alanı
Uçak
Selamlar, Hobide pek yeni sayılmam fakat forumda yeniyim. Yeni bir model topladım glow motor scale bir model. Kullandığım kumanda FLYSKY FS-I6X.

Çözümleyemediğim şöyle bir durum var. Daha önceden kullandığım kumanda, trimi elektronik olmayıp her bir kumanda yüzeyinin kenarında bulunan yukarı ve aşağı yönlü trimlemeye yarayan analog trim mevcuttu. Kullandığımız Glow motor, training model için, motoru uçuş sonrası durdurmak için, gaz kolu idle konumunda iken, rolantide çalışıyorken, ayarladığımız trim ile birlikte tamamen alta aldığımızda hava girişini tamamen kapatarak motoru durduruyordu. Yani çalışırmak için, yine gaz kolu idle konumunda iken, trimi ortaya aldığımızda da rolantide çalışabilecek şekilde ayarlı ve kullanışlıydı. Bu sayede havada süzülürken, yanlışlıkla idle konumunda motoru durdurma sorunu da ortadan kalkıyordu. Muhtemelen bu işin standardı budur. Fakat edindiğim FLYSKY FS-I6X kumandasında, gaz kolu idle pozisyonunda iken hiçbir şekilde trimleme yapmıyor. (denedim full throttle olunca da devredışı kalıyor) Trimi hareket ettirmeme rağmen servoda değişiklik olmuyor. Ama gaz kolunu idle konumundan herhangi bir oranda açarsam, %10 %40 %90 farketmiyor, idle konumu hariç her konumda trim yapınca servoyu oynatıyor.

Bu kumandada, gaz kolu idle konumunda iken ve trim göstergesi nötr pozisyonunda motoru rolantide çalıştırabilecek ve aynı durumda sadece trimi düşürerek motoru susturabileeğimiz şekilde nasıl ayarlayabiliriz?
 
Throttle cut işlevini kullanın. Digital trimli kumandalarda bazı eski alışkanlıkları bırakmak iyi oluyor. :)

Teşekkür ederim hocam özelikle tekrar kontrol edecem ama ilk baktığımda menüsünde buna benzer bir bir geliştirici göremedi. Yada o algı ile de kontrol etmemiş olabilirim. Fsi6x deneyim sahibi iseniz nasıl olabileceği konusunda yardımcı olabilir misiniz. Tekrar bakacam yine de
 
Benim açık kaynak yazılım kullanan kumandalarımda yakıtlı motorlar için düşünülmüş "Trim Idle Only" diye bir fonksiyon seçilebiliyor. Ama ben bunu kullanmayı tercih etmiyorum, çünkü bu fonksiyonu açtığım zaman saçmalıyor, daha doğrusu beceremiyorum. Belki senin kumanda da böyle bir fonksiyon açıktır. Menüyü karıştırmak lazım.
 
  • Beğen
Tepkiler: LEVENT UYGUN
Teşekkür ederim hocam özelikle tekrar kontrol edecem ama ilk baktığımda menüsünde buna benzer bir bir geliştirici göremedi. Yada o algı ile de kontrol etmemiş olabilirim. Fsi6x deneyim sahibi iseniz nasıl olabileceği konusunda yardımcı olabilir misiniz. Tekrar bakacam yine de



Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
  • Beğen
Tepkiler: Emre Büyükok
Levent hocam çok teşekkür ederim, official site de user manual sanıyorum döküman, hemen inceliyorum, sonucu paylaşmış olup yeni flysky kullanacaklar için de bir kaynak niteliği taşır umarım
 
Levent hocam, dökümanı inceledikten sonra deneyip sonuca ulaştım. Ayarı şöyle yaptım, throttle curve ekranında throttle idle konumunu (Low konumunu) %0 dan %10 a çıkardım. Sonra switch B yi aktive ettim (normalde kullanmıyorum diye off konumuna getirmiştim) Asssigned switches ekranında, idle mode kısmını swB olarak değiştirdim. Bu sayede switch inaktifken throttle idle konumu %10da kalıp, motor susturma için switch açtığımızda, throttle normal moda alıp idle konumunu %0a getiriyor. Throttle kolu %30 -40 veya daha fazlası gibi olduğunda switch etki etmeyip, idle konumunda işlev görüyor. Ayrıca belirtmek istedim. Yardımlarınız için tekrar teşekkürler ?️?
 
  • Beğen
Tepkiler: LEVENT UYGUN